برگشت ۴۵۶ میلیارد تومان چک در یک ماه در استان فارس

در مهرماه امسال ۴ هزار و ۵۶۱ میلیارد ریال چک در استان فارس برگشت خورده که نسبت به ماه گذشته ۱.۵ درصد افزایش داشته است. به گزارش  اول فارس ، چک به عنوان یکی از ابزارهای مهم نظام پرداخت، همواره نقش قابل توجهی در تسویه مبادلات خرد و کلان جامعه داشته است؛ اما دو دهه […]

در مهرماه امسال ۴ هزار و ۵۶۱ میلیارد ریال چک در استان فارس برگشت خورده که نسبت به ماه گذشته ۱.۵ درصد افزایش داشته است.

افزایش 8 درصدی مبلغ چک‌های وصولی فارس؛ برگشت 456 میلیارد تومان چک در یک ماه

به گزارش  اول فارس ، چک به عنوان یکی از ابزارهای مهم نظام پرداخت، همواره نقش قابل توجهی در تسویه مبادلات خرد و کلان جامعه داشته است؛ اما دو دهه اخیر به دلیل تداوم توسعه سامانه‌ها و تجهیزات پرداخت الکترونیکی، تراکنش‌های پردازش شده از طریق این ابزارها و سامانه‌ها رشد متناسبی داشته و ابزارهای پرداخت الکترونیکی به مرور زمان جایگزین ابزارهای پرداخت سنتی نظیر اسکناس و مسکوک و انواع چک شده است.

 با این وجود، به دلیل اهمیت کارکرد و امتیاز چک و به ویژه جایگاه اعتباری چک در مبادلات کشور، این ابزار پرداخت هنوز هم از مهم‌ترین ابزارهای نظام پرداخت کشور محسوب می‌شود.در مهرماه امسال در کل کشور بالغ بر ۸٫۹  میلیون فقره چک بـه مبلغی حدود ۹۳۶ هزار میلیارد ریال مبادله شد که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۸٫۱ درصد کاهش و از نظر مبلغ ۳ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

در استان فارس نیز ۳۱۰۹ چک مبادله‌ای (۳٫۳ درصد کل چک‌های مبادله‌ای کشور) به مبلغ ۲۹ هزار و ۹۲۱ میلیارد ریال (۳٫۴ درصد کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای کشور) مبادله شده که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۵٫۲ درصد کاهش و از نظر مبلغ ۷٫۲ درصد افزایش داشته است.

در مهرماه ۵۲٫۲ درصد از تعداد چک‌های مبادله‌ای کل کشور در سه استان تهـران (۳۴٫۹ درصد)، اصفهان (۹٫۵ درصد) و خراسان رضوی (۷٫۸ درصد) مبادله شده است. از لحاظ مبلغ نیز ۶۶٫۷ درصد از مبالغ چک‌های مبادله‌ای در سه استان تهران (۵۵٫۳ درصد)، اصفهان (۵٫۷ درصد) و خراسان رضوی (۵٫۷ درصد) مبادله شده است.

وصول ۸۶٫۵ درصد چک‌های مبادله‌ای فارس

مهرماه امسال در کل کشور حدود ۷٫۸ میلیون فقره چک به ارزش حدود ۷۸۸ هزار میلیارد ریال وصول شد کـه نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۷٫۱ درصد کاهش و از نظر مبلغ ۴٫۶ درصد افزایش داشته است. در ماه مورد گزارش ۸۷ درصد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای کشور ۸۴٫۲ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای وصول شده است.

در بین استان‌های کشور بیش‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله‌ای به ترتیب به استان‌های گیلان (۹۰ درصد)، یزد (۸۹٫۴ درصد) و البرز (۸۸٫۷ درصد) اختصاص یافته است و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۷۸ درصد)، کردستان (۸۰٫۱ درصد) و چهارمحال و بختیاری (۸۱٫۳ درصد) پایین‌ترین نسبت تعداد چک‌های وصولی به کل چک‌های مبادله شده را به خود اختصاص داده‌اند.

در استان فارس ۲۵۴۹ فقره چک (۸۶٫۵ درصد تعداد چک‌های مبادله‌ای) به مبلغ ۲۷ هزار و ۵۳۵ میلیارد ریال (۸۵٫۸ درصد مبلغ چک‌های مبادله‌ای) وصول شده که نسبت به ماه گذشته از نظر تعداد ۴٫۳ درصد کاهش و از نظر مبلغ درصد ۸٫۳ درصد افزایش داشته است.

چک‌های برگشتی

در مهرماه امسال در کل کشور حــدود ۱٫۲ میلیون فقره چک به ارزشی بالغ بر ۱۴۸ هزار میلیارد ریال برگشت داده شده است که نسبت به ماه قبل از نظر تعداد ۱۴٫۳ درصد و از نظر مبلغ ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

در ماه مورد گزارش، در کل کشور ۱۳ درصـد از کل تعداد چک‌های مبادله‌ای و ۱۵٫۸ درصد از کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای برگشت داده شده است.

افزایش مبلغ چک‌های برگشتی فارس

در استان فارس ۱۳٫۵ درصد کل تعداد چک‌های مبادله‌ای (۳۹۷ فقره چک) و ۱۴٫۲ درصد کل مبلغ چک‌های مبادله‌ای به مبلغ ۴ هزار و ۵۶۱ میلیارد ریال برگشت خورده که نسبت به ماه گذشته از نظر تعداد ۱۰٫۴ درصد کاهش و از نظر مبلغ ۱٫۵ درصد افزایش داشته است.

استان‌های ایلام (۲۹٫۴ درصد)، قم (۲۳٫۸ درصد) و ارستان (۲۲٫۱ درصد) بیش‌ترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای و استان‌های کهگیلویه و بویراحمد (۹٫۹ درصد)، البرز (۱۱٫۳ درصد) و گیلان (۱۱٫۸ درصد) کم‌ترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل ارزش چک‌های مبادله‌ای را در بین استان‌های کشور به خود اختصاص داده‌اند.

عدم وصول ۹۴٫۸ درصد چک‌های برگشتی فارس به دلیل کسری و فقدان موجودی

مهرماه امسال در کل کشور حدود ۱٫۱ میلیون فقره چک (۹۴٫۳ درصد تعداد چک‌های برگشتی) به مبلغ ۱۴۰ هزار میلیارد ریال به دلیل کسری یا فقدان موجودی برگشت خورده است.

در استان فارس ۳۷۶ فقره چک (۹۴٫۸ درصد تعداد چک‌های برگشتی) به مبلغ ۴ هزار و ۳۰۸ میلیارد ریال به دلیل کسری یا فقدان موجودی برگشت خورده و تنها ۵٫۲ درصد چک‌های برگشتی به دلیل عدم تطابق امضا، نقص امضا، مغایرت تاریخ عددی و حروفی، مخدوش بودن امضا یا مندرجات چک، مغایرت مبلغ حروفی با عددی چک، مسدود بودن حساب مورد نظر و مسدود بودن چک با شماره سری و سریال مرتبط برگشت خورده است.

آمار چک‌‌های برگشتی از آنجا حائز اهمیت است که افزایش یا کاهش آن میزان رکود در بازار و اقتصاد را نشان می‌دهد، شاخص چک‌های برگشتی شاخص خوبی از وضعیت اقتصادی کشور و نمادی برای اعتماد بازار است. وقتی رکود در بازار حاکم باشد کسانی که کالاهای خود را از طریق صدور چک خریداری کرده‌اند توانایی فروش کالا و پاس کردن چک‌ها را ندارند و در نتیجه چک آنها برگشت می‌خورد بنابراین هر چه رکود بر بازار شدیدتر باشد تعداد چک‌های برگشتی بیشتر است.

گزارش از ثریا ستاری-خبرگزاری تسنیم ،شیراز

مطالب مرتبط

آقای استاندار فارس این دهن‌کجی یعنی چه؟

افزایش آمار خشونت و قتل در استان فارس در مهر و آبان ۱۴۰۳

شرط معاون سیاسی استاندار فارس برای انتصابات که به اعضای ستاد پزشکیان گفت

نظرات