بسیاری از کارگاه‌های تولیدی استان فارس بیمه کارگران‌شان را پرداخت نمی‌کنند

به گزارش اول فارس ،علی راستگو در گفت و گو با  ایلنا افزود: اگرچه بسیاری از کارفرمایان بر این باورند که با نپرداختن هزینه بیمه‌کارگران می توانند مبلغ آن را برای خود بردارند اما وقوع یک اتفاق باعث می‌شود که کارفرما با پرداخت خسارت ۱۰۰ میلیونی مواجه شوند. راستگو با بیان اینکه بیمه نکردن کارگران […]

کارگر

به گزارش اول فارس ،علی راستگو در گفت و گو با  ایلنا افزود: اگرچه بسیاری از کارفرمایان بر این باورند که با نپرداختن هزینه بیمه‌کارگران می توانند مبلغ آن را برای خود بردارند اما وقوع یک اتفاق باعث می‌شود که کارفرما با پرداخت خسارت ۱۰۰ میلیونی مواجه شوند.

راستگو با بیان اینکه بیمه نکردن کارگران توسط کارفرما سبب یک سردرگمی برای کارگران می‌شود، ادامه داد: طی بازدیدی که از کارخانه ها و واحدهای تولیدی داشتم در حال حاضر بسیاری از کارگاه های فارس کارگران را بیمه نمی کنند.

وی ادامه داد: بیمه نکردن کارگران باعث می‌شود که موضوعات مهمی مانند بازنشستگی، درمان و … به حالت معلق بماند.

به گفته راستگو در جهت رسیدگی دقیق به این موضوع بارها با اداراتی مانند کار، رفاه و تعاون اجتماعی، وزارت کار و … مکاتباتی انجام دادیم.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس در ادامه به وضعیت قرار داد میان کارفرمایان و کارگران اشاره کرد و گفت: اگرچه قرار داد سفید امضا هیچ کاربردی در شورای حل اختلاف ندارد در نتیجه در حال حاضر مقرر شده که کارفرمایان قرار داد سفید امضا با کارگران منعقد نکنند.

راستگو ادامه داد: شورای حل اختلاف تنها به پرینت بانک و رسیدهایی که کارفرما به حساب کارگران واریز کرده است استناد می کند.

وی ادامه داد: اگرچه در گذشته بسیاری از کارفرمایان در جهت تسویه حساب به زور از کارگران امضا می‌گرفتند اما در حال حاضر این اتفاق مطرح نیست.

وی با بیان اینکه وضعیت کارگران نیازمند یک ساماندهی جدی است، ادامه داد: با توجه به اینکه ساماندهی قرار داد موقت کارگران سال هاست که در مجلس شورای اسلامی مطرح می شود اما متاسفانه مجلس شورای اسلامی به صورت جدی و دقیق بر روی این موضوع کار نکرده است.

وی با بیان اینکه پافشاری بر روی میزان افزایش بیش از ۳۶ و نیم درصد حقوق در سال جاری در صنعت سبب مشکلاتی مانند تعدیل نیرو در کارخانه ها و صنایع می شود، گفت: در چنین شرایطی نیاز است تا کارخانه داران و مدیران واحدهای تولیدی تمام تلاش و ذهن خود را بر روی بهره وری کالاها معطوف کنند چرا که اخراج نیروها و کارگران در هیچ زمان موفق نبوده است.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس ادامه داد: طبق تجربه چند ساله ام در استان فارس صراحتا عرض می‌کنم که هر کارخانه ای که در استان فارس اقدام به تعدیل و اخراج نیروهایش کرد پس از مدتی تعطیل شد.

وی با بیان اینکه ورود کالای قاچاق نباید تاثیری بر روی تولید کارخانه های داخل کشور داشته باشد، افزود: بدون برنامه ریزی و انحصاری فعالیت کردن کارخانه ها و واحدهای تولیدی سبب شده که صنعت با مشکل مواجه شود.

راستگو با بیان اینکه فشار مضاعف بر روی موضوع افزایش حقوق سبب تعطیلی صنایع و کارخانه‌ها در استان می شود، ادامه داد: نبود یک تعریف مناسب برای ساختار صنعت و کارخانه های استان از عواملی است که این بخش را با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است. این در حالیست که همه افراد و اقشار مانند کارفرما، کارگر، دولت، و ….. باید در جهت رفع موانع تلاش کنند.

مطالب مرتبط

نحوه پرداخت بیمه حوادث و خسارت مشترکان برق توسط توانیر

خالی کردن حساب ۴۰ پزشک از سراسر کشور به بهانه وصول مطالبات بیمه ای

به ازای هر کارگر ماهی ۳۰ میلیون از خزانه خارج می‌شود نصف آن هم به کارگرنمی‌رسد/چرا پیمانکاران برچیده نمی‌شوند؟

نظرات