چاپ کد خبر: 131679
25 دی 1402

بعد از لاکچری شدن قورمه سبزی ، آبگوشت شد ۱ میلیون ، غذای ایرانی چی بخوریم ؟

قورمه سبزی هم غذای لاکچری شد

این روزها با افزایش عجیب و غریب قیمت گوشت، مرغ و حالا حبوبات مواجه هستیم که می‌تواند زنگ خطری برای افزایش قیمت غذاهای خانگی محبوب باشد.
بعد از لاکچری شدن قورمه سبزی ، آبگوشت شد ۱ میلیون ، غذای ایرانی چی بخوریم ؟
جریان نو نوشت : مدتی است که بازار گوشت و مرغ خلوت شده و برخی از اقشار جامعه به دلیل افزایش قیمت این محصولات قادر به خرید گوشت و مرغ نیستند. اما شهروندان سعی می‌کنند پروتئین‌های لازم را با موادغذایی دیگر جبران کنند. حبوبات دارای ارزش غذایی بالایی است و سبب جذب پروتئین های بسیار به بدن می‌شود.

این در حالی است که با بررسی قیمت حبوبات در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت این محصولات هستیم. برای مثال قیمت یک بسته لوبیا چیتی ۹۰۰ گرمی به ۱۳۶ هزار تومان و یک بسته ۹۰۰ گرمی لوبیا قرمز به ۱۱۰ هزار تومان رسید.

قورمه سبزی لاکچری!

با این وجود برای پخت خورشت قورمه سبزی که یکی از غذاهای محبوب است باید هزینه‌های سنگینی پرداخت. چرا که در حال حاضر برنج ایرانی کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰، یک بسته ۹۰۰ گرمی لوبیا چیتی ۱۳۶ هزار تومان و ۴۰۰ گرم سبزی قورمه ۸۹ هزار تومان به فروش می‌رسد.

همچنین در سایت‌های فروش اینترنتی قیمت یک کیلو گوشت خورشتی گوسفندی از کیلویی ۳۷۰ هزار تومان شروع و به یک میلیون و ۸۰ هزار تومان می‌رسد.

با این حساب پخت قورمه سبزی برای یک خانواده ۴ نفره هزینه سنگینی را به همراه خواهد داشت.

یک پرس با برنج ۲۴۵ هزار تومان

در ادامه سری به منو رستوران‌های مختلف زدیم تا قیمت این غذای محبوب را بررسی کنیم. قیمت قورمه سبزی در منو رستوران‌ها چیزی از کباب و جوجه کم ندارد و یک ظرف ۳۰۰ گرمی قورمه سبزی با قیمت ۱۴۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که اگر یک پلو هم در کنارش سفارش دهید باید ۱۷۰ هزار تومان پرداخت کنید. همچنین در برخی از رستوران‌ها نیز یک ظرف خورشت قورمه سبزی بدون پلو به قیمت ۱۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و اگر یک پرس پلو هم در کنار آن باشد باید حدود ۲۵۰ هزار تومان بابت آن پرداخت.

قورمه سبزی در رتبه ۲۴

قورمه‌سبزی به عنوان یک نماد از فرهنگ و آشپزی ایرانی شناخته می‌شود و در رستوران‌ها و خانه‌های ایرانی به طور معمول سرو می‌شود. همچنین، به عنوان یک غذای محبوب در میان گردشگران خارجی نیز شناخته می‌شود که آن‌ها را به تجربه طعم‌های متنوع و شگفت انگیز ایرانی دعوت می‌کند.

نکته جالب توجه اینجاست که قورمه سبزی نه تنها در ایران بلکه در جهان هم جزو غذاهای پرطرفدار است. در بین ۵۰ کشوری که اخیرا غذاهای آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته، ایران در رتبه ۲۴ قرار دارد. قورمه ‌سبزی به عنوان یک غذای شاخص در فهرست بهترین غذاهای جهان ایران معرفی شده است. همچنین، کباب‌های ایران نیز از دید گردشگران خارجی به عنوان یکی از مشهورترین غذاهای ایران شناخته می‌شوند.

انفجار قیمت غذاهای خانگی در راه است؟

در روزگاری که دیگر خبری از گوشت در بسیاری از سفره‌ها نیست، همچنان شاهد افزایش قیمت عجیب این محصول هستیم.

به گزارش جریان نو، هر چند که برخی مسئولان مربوطه این موضوع را تکذیب می‌کنند اما ظاهرا گوشت گوسفندی نیز به کالایی لوکس تبدیل شده که دیگر خرید آن کار هر کسی نیست.

اکنون که خرید یک کیلو گوشت خورشتی بیش از یک میلیون تومان هزینه دارد و یک کیلو شقه گوسفندی ۵۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد، دیگر قشر متوسط قدرت خرید گوشت را دارد؟

کارگری که حدود ۵ میلیون و ۵۰۰ حقوق می‌گیرد باید تنها برای خرید یک کیلو گوشت خورشتی که شاید تنها کفاف چند وعده غذایی را بدهد، یک پنجم حقوق ماهانه خود را خرج کند.

در واقع خرید ماهانه ۲ کیلو گوشت خورشتی گوسفندی که در برخی خانواد‌ه‌ها بسیار معمول است، نیمی از حقوق ماهانه یک کارگر است.

یک وعده آبگوشت چند؟

بعد از لاکچری شدن قورمه سبزی ، آبگوشت شد ۱ میلیون ، غذای ایرانی چی بخوریم ؟
حال اصلا از خیر خورشت‌های پر گوشت که دیگر رنگ آن را در بسیاری از سفره‌ها نمی‌بینیم، می‌گذریم و تنهابه آبگوشت بسنده میکنیم. اصلا دورهمی روز تعطیلی که ناهار آن آبگوشت باشد صفای دیگری دارد. این در حالی است که برای خرید یک کیلو گوشت آبگوشتی گوسفندی نیز باید ۵۷۰ هزار تومان هزینه کنید. اگر هزینه رب گوجه‌فرنگی، حبوبات، سیب‌زمینی و … را نیز در نظر بگیریم بی‌شک یک وعده آبگوشت در کنار خانواده برای شما هزینه‌ای یک‌میلیون تومانی خواهد داشت.

دیگر مدت‌هاست که سفره‌ها کوچک شده و خبری از دورهمی‌های خانوادگی نیست که بخش اعظم آن به گرانی موادغذایی باز می‌گردد.

یک پرس دیزی ۴۰۰ هزار تومان

همچنین برای خرید یک پرس دیزی سری به منو رستوران‌های مختلف زدیم. در این آگهی‌ها یک پرس دیزی از ۱۸۰ هزار تومان شروع و  به نزدیک ۴۰۰ هزار تومان نیز می‌رسد. این در حالی است که بنا بر نظر خریداران این دیزی‌ها تنها دو تکه گوشت کوچک دارند.

سرانه مصرف گوشت در ایران چقدر است؟


موارد فوق در حالی است که براساس اعلام علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی مصرف سرانه ما باید سالانه ۱۲ کیلو باشد اما با توجه به شرایطی که الان وجود دارد در ایران به خاطر گرانی و کمبود امکانات ۸.۵ کیلو قشر مرفه و قشر ضعیف هم نزدیک ۵ کیلو است.

 

البته برخی کارشناسان مصرف سرانه گوشت برای قشر ضعیف را ۲ کیلوگرم اعلام می‌کنند.

افزایش قیمت گوشت گویا تیر خلاصی بود به بسیاری از غذاهای محبوب ایرانی‌ها. آنطور که به نظر می‌رسد با رشد عجیب و غریب قیمت گوشت باید با بسیاری از غذاهای خانگی و پرطرفدار از جمله آبگوشت خداحافظی کرد. این در حالی بود که در گذشته آبگوشت یک غذای بسیار پر مصرف بود و اکثر خانواده‌ها هر هفته آن را سر سفره‌های خود داشتند. اما دیگر با افزایش قیمت‌ها به ندرت شاهد پخت این غذا در بین خانواده ها هستیم. ناگفته نماند که غذاهای فست فود هم جای خود را به غذاهای خانگی داده‌اند.

شما هم نظر بدهید

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار