آیا تابحال متوجه شده اید که هنگام استرس بیشتر دچار جوش و آکنه می شوید؟ آکنه تنها بلای استرس روی پوست نیست و عوارض دیگری هم ایجاد می کند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
اگزما و پسوریازیس
استرس همچنین می تواند مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، روزاسه و اگزما را تشدید کند و همچنین باعث کهیر و انواع دیگر بثورات پوستی و تاول شود.
پیری پوست
در این میان نباید از تأثیر استرس بر پیری زودرس پوست غافل شد. استرس ممکن است تغییراتی را در پروتئینهای پوست به وجود آورد و خاصیت ارتجاعی آن را کاهش دهد و این موضوع به ایجاد چین و چروک روی پوست کمک میکند. همچنین بروز چین و چروک میان ابروها نیز میتواند در طولانی مدت اتفاق بیفتد.
جوش و آکنه
هورمون هایی نظیر CRF یا CRH قسمت های اصلی سیستم واکنش به استرس مرکزی هستند. وقتی احساساتی یا دچار استرس می شویم، ممکن است CRF از اعصاب حسی و سلول های ایمنی ترشح شود که در مقابل می تواند منجر به بیماری های پوستی و سیستمیک شود. استرس باعث ترشح هورمون هایی مانند کورتیزول و درنهایت تولید چربی بیشتر پوست می شود و پوست چرب بیشتر مستعد آکنه و سایر مشکلات پوستی است.
راش پوستی
استرس روی اعصاب پوست و سیستم ایمنی شما نیز تأثیر میگذارد و باعث حساستر شدن پوست و بروز کهیر و قرمزی میشود. بنابراین هرچند که کهیر میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، این موضوع صحیح است که استرس و کهیر با یکدیگر در ارتباط هستند و استرس میتواند هم یکی از دلایل ایجادکننده و هم عامل تشدیدکننده کهیر باشد.
التهاب
علاوه بر این ، شرایط روانی باعث افزایش التهاب داخلی می شود و هنگامی که بدن تهدید را درک می کند ، سیستم ایمنی بدن پاسخی برای کنترل آن ارسال می کند و این پاسخ التهاب است. معمولاً ، التهاب به محافظت و التیام بدن ما در برابر میکروب ها و زخم ها کمک می کند ، اما بدن تحت استرس باعث واکنش شدید سیستم ایمنی بدن و ارسال پاسخ التهابی می شود.
استرس همچنین می تواند از طریق اتصال روده به پوست باعث التهاب شود و تعادل باکتری های روده را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به آزاد شدن التهاب شود ، التهاب داخلی می تواند به صورت بیماری های پوستی مانند آکنه اگزما و برافروختگی پسوریازیس ظاهر شود و افرادی که به بیماری های التهابی مزمن پوستی مبتلا هستند حساسیت بیشتری دارند.
رنگ پریدگی
ارتباط استرس و رنگ پریدگی به این علت است که زمانی که تحت استرس زیادی قرار داریم، بدن ما احساس خطر میکند و جریان خون را به اندامهای حیاتی هدایت میکند و در این شرایط، پوست صورت ممکن است درخشش خود را از دست بدهد و رنگ پریده به نظر برسد.
خشکی پوست
استرس یکی از عواملی است که باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن شده و توانایی پوست در حفظ آب را کاهش می دهد از این رو پوست دچار خشکی میشود.
لک و پیس
استرس میتواند باعث بروز لک و پیس جدید یا بزرگتر شدن لک و پیس های قدیمی شود و علاوه بر این استرس تنها باعث بیماری پوستی نمی شود، بلکه موجب افزایش سریع تر سرعت پیری پوست نیز می باشد.
راه کارهای کاهش استرس و مشکلات پوستی
غذای سالم بخورید
عدم درمان استرس ممکن است منجر به افسردگی شود و تاثیر منفی روی برنامه غذایی مان داشته باشد و ممکن است به غذاهای قندی و پرکالری روی بیاوریم و همین مسئله خود به صورت مستقیم روی سلامت پوست تاثیر گذارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل با غذاهای کامل و میوه و سبزیجات تازه داشته باشید زیرا غذاهای فرآوری شده و مملو از قند التهاب بیشتری را در داخل بدن ایجاد می کنند.
به طور منظم ورزش کنید
ورزش هورمون های خوبی ترشح می کند که انرژی و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. ورزش مرتب می تواند به کاهش اضطراب و استرس و همچنین خواب بهتر کمک کند.
عادات اشتباه را کنار بگذارید
برخی از افراد هنگام استرس پوست خود را می خارانند. بیمارانی که دچار اگزما هستند زمانی که دچار استرس می شوند این احساس بدتر هم می شود. شما وقتی روی پوست احساس خارش می کنید، آن منطقه را می خارانید و به همین دلیل باعث آزاد شدن مواد شیمیایی التهابی می شوید. خاراندن می تواند پسوریازیس را بدتر کند پس به بیمارانی که هنگام استرس عادت دارند پوست خود را بخارانند، توصیه می شود با یک مشاور صحبت کنند تا جلوی این عادت اشتباه را بگیرند.
خواب کافی داشته باشید
وقتی دچار استرس هستیم، خواب دیگر از اولویت هایمان خارج می شود. کورتیزول که هورمون استرس شناخته می شود، هنگام خواب به صورت طبیعی کاهش می یابد و به پوست اجازه می دهد تازه شود پس برای رهایی از استرس و کاهش مشکلات پوستی روزی ۸ ساعت خواب شبانه داشته باشید. داشتن خواب کافی، زمان لازم برای استراحت به بدن را می دهد و باعث بهبود روحیه ، سطح انرژی و درک بهتر می شود.
برای خودتان وقت بگذارید
چنانچه ، زمانی را برای انجام فعالیت های آرامش بخش و انرژی زا اختصاص دهید حالت خوبی به شما دست خواهد داد، سعی کنید حتما کتاب بخوانید، دوش آب گرم بگیرید، از ماساژور استفاده کنید، به موسیقی گوش دهید و مدیتیشن یا تمرینات یوگا انجام دهید.
نظرات