ویدئو

بنیانگذاری بزرگترین مزرعه پرورش عقرب جهان توسط کودک کار در استان فارس(+فیلم)

عقرب

به گزارش اول فارس، جواد آتشی در لارستان استان فارس، بزرگترین مزرعه پرورش عقرب در جهان را تاسیس کرده است. این مزرعه در سال ۱۳۹۶ تاسیس شده و هدف آن تولید بهترین مواد اولیه دارویی از این موجود است.

اکنون جواد آتشی به عنوان مدیرعامل و موسس این مزرعه شناخته می‌شوند و در زمینه پرورش عقرب، میلورم و همچنین تدریس در حوزه‌های مرتبط فعالیت دارند. ایشان دارای مدارک و گواهینامه‌های متعددی در این زمینه‌ها و همچنین در زمینه زنجیره ارزش انجیر هستند.

بزرگترین فارم پرورش عقرب با ظرفیت ۴ میلیون قطعه در منطقه لطیفی لارستان در حال بهره برداری است.

بر اساس آمار سازمان محیط زیست، فارم پرورش عقرب لارستان بزرگترین فارم دنیا است که در حال حاضر ۳۰۰ هزار قطعه از گونه‌های شاخ، جرار (گادمیوم) و کراسیکودادر این فارم پرورش می‌یابد.

بر این اساس، عملیات سم گیری هر سه ماه یکبار انجام می‌شود که از هر ۳۰۰ قطعه عقرب یک گرم سم و در گونه جرار از هر هزار و ۱۰۰ قطعه یک گرم سم تولید می‌شود.

WhatsApp Image 2021 12 25 at 13.50.10 600x227 1

بر اساس این گزارش، در این فارم علاوه بر پرورش عقرب، پرورش میل ورم و جیرجیرک نیز جهت تغذیه عقرب‌ها انجام می‌شود.

علاوه بر تولید سم از تلفات عقرب‌های فارم روغن تهیه می‌شود که به صورت درمانگر و مسکن درد‌های عضلانی و مفصلی مورد استفاده قرار می‎گیرد.

فارم پرورش عقرب زمینه اشتغال در تولید روغن و پرورش حشرات نیز فراهم می‌کند که سودآوری قابل توجهی دارد.

زهر عقرب گران‌ترین مایع جهان است و ۱۳۰ دلار یعنی حدود ۸ میلیون تومان قیمت دارد. به علاوه، کمیاب هم هست و به راحتی به دست نمی‌آید،گران است و کمیاب و حتی اگر پولش را داشته باشید نمی‌توانید به راحتی یک لیتر سم عقرب بخرید که قطره‌ای از آن ۱۳۰ دلار  قیمت دارد.

در مزارع پرورش عقرب که برای جمع‌آوری این زهر گرانقیمت راه‌اندازی می‌شوند، سم تک‌تک عقرب‌ها روزانه به صورت دستی جمع‌آوری می‌شود و هر روز هر عقرب میزان اندکی سم تولید می‌کند. فرایند کند، خسته‌کننده و البته ترسناک جمع‌آوری زهر عقرب؛ که کار هر کسی نیست، به خوبی کمیاب بودن آن را توجیه می‌کند.برای درک بهتر دشواری تولید یک لیتر زهر عقرب بد نیست بدانید که یک عقرب باید بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار بار دوشیده شود تا این میزان زهر به دست آید.

DSC8896 1536x1024 1

بیوگرافی و پیشینه کاری جواد آتشی:

جواد آتشی، کارآفرین برجسته و مدرس فعال در حوزه پرورش عقرب، چهره‌ای پویا در عرصه کسب‌وکار و آموزش به شمار می‌رود. او که مدیرعامل شرکت آوند کاشف تسنیم در شیراز است، سوابق مدیریتی درخشانی را نیز در کارنامه خود دارد؛ از جمله ریاست هیئت مدیره شرکت تنگتیر و مدیرعاملی شرکت پالیزان کژدم ایراهستان.

آتشی، بنیان‌گذار شرکت آوند کاشف تسنیم بوده و علاوه بر مدیریت، در زمینه حشرات و گیاهان دارویی نیز به تدریس مشغول است. نگاه نوآورانه او منجر به تاسیس استارتاپ انجیر و زعفران در حوزه دیجیتال مارکتینگ شده است. تخصص و تجربه او در زمینه پرورش عقرب، او را به عنوان سرپرست و مشاور اولین مزرعه پرورش عقرب استان بوشهر و همچنین مزرعه پرورش مار و عقرب در خراسان جنوبی مطرح کرده است. وی همچنین مسئول اشتغال قرارگاه امام رضا (ع) نیز بوده است.

تلاش‌های او در راستای توسعه این صنعت با اخذ پروانه بهره‌برداری پرورش عقرب و میلورم رسمیت یافته است. او همچنین دارای گواهینامه‌های GMP و PIC بوده و مدارک تدریس متعددی از مراکز معتبر آموزشی و دانشگاهی از جمله مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان‌های فارس و همدان، دانشگاه شیراز، جهاد دانشگاهی استان فارس و مرکز رشد بیوتکنولوژی علوم پزشکی شیراز کسب کرده است. علاوه بر این، او دارای گواهینامه اولین زنجیره ارزش انجیر در کشور بوده و دوره‌های آموزشی متعددی را در دانشکده داروسازی شیراز برگزار کرده است.

در حوزه تحقیقات، جواد آتشی حضوری فعال داشته و در زمینه ایمیجینگ عقرب پژوهش‌هایی انجام داده است. حاصل همکاری او با پروفسور اشمینگر و پروفسور قاسم پور و دیگر اساتید، نگارش مقاله‌ای است که در مکس پلن آلمان به ثبت رسیده است. او همچنین تحقیقات علمی ارزشمندی بر روی شناسایی و خالص‌سازی زهر عقرب گونه ادنتوبوس دوریه انجام داده و موفق به شناسایی و جداسازی سه پپتید با ارزش از زهر این گونه شده است که مقاله مربوط به آن در حال سابمیت می‌باشد.

دستاوردهای چشمگیر جواد آتشی، او را به چهره‌ای شاخص در این حوزه تبدیل کرده است. تاسیس بزرگترین مزرعه پرورش عقرب دنیا در لارستان فارس، تاسیس و اخذ مجوز اولین مزرعه پرورش میلورم کشور و کسب اولین زنجیره ارزش انجیر در کشور از جمله افتخارات اوست. او همچنین با تاسیس انجمن زهر و سموم طبیعی کشور و گردآوری اساتید برجسته در سمت‌های وزارتی و دانشگاهی برای تاسیس انجمن زهرها، نقش مهمی در توسعه و ارتقای این حوزه در سطح ملی ایفا کرده است./ف ش/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا