به گزارش اول فارس ، کوروش آسایش به باشگاه خبرنگاران جوان گفت : طی چند ماه اخیر سبد سهام بسیاری از سرمایه گذاران با وجود اینکه شاخص کل بورس از محدوده یک میلیون و ۹۴ هزار واحد به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد افزایش یافت، همچنان در زیان است و سهام بسیاری از افراد هنوز در کف قیمتی قرار دارد. البته این امکان نیز وجود دارد که ارزش سهامشان پایینتر آمده باشد و صعودی را در برخی سهام مشاهده نکرده باشند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: با توجه به تفاوت ۲۰ درصدی بازدهی شاخص کل و شاخص هم وزن میتوان گفت که، شرکتهای بزرگ و لیدرهای بازار سرمایه نسبت به شرکتهای کوچک بورس رشد بیشتری را در چند ماه اخیر تجربه کرده اند و بر این اساس با وجود رشد ۳۷ درصدی شاخص کل، هنوز برخی از سهام در بازه منفی قرار دارند و یا برخی دیگر از سهام درجا زدند.
آسایش در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه، برخی از سهامداران گلایه دارند که سبد سهامشان با وجود رشد شاخص کل هنوز منفی است، علت چیست؟، گفت: صنایع فلزات اساسی و شیمیایی در حال حاضر در قیمت سقف سال ۹۹ قرار دارند.
او بیان کرد: بنابراین به این نتیجه می رسیم که، پول در چند ماه گذشته بیشتر حول محور شرکتهای بزرگ قرار داشته و شاید یکی از دلایل اصلی جهت گیری پول به سمت شرکتهای بزرگ، می تواند P/E شرکت ها، EPS و سودهای خوبی که این شرکتها شناسایی و تقسیم کردند، باشد.
آسایش تاکید کرد: در حال حاضر انتظارات تورمی در بین عموم مردم شکل گرفته و همچنین انتظار کاهش ارزش دلار به محدوده زیر ۲۰ هزار تومان در بین عموم مردم از بین رفته است؛ بنابراین در حال حاضر بهترین استراتژی این است که، افراد سهامی که در کف قیمت قرار دارند، نگهداری کنند تا نوبت رشد این سهام نیز برسد.
کارشناس بازار سرمایه گفت: قطعا پول از یک جایی به بعد از بسیاری از صنایع رشد یافته، خارج و به صنعت و شرکتهای کمتر رشد یافته، وارد خواهد شد.
آسایش تصریح کرد: طی چند ماه گذشته شاخص کل بازار سرمایه، تا کف محدوده یک میلیون و ۹۴ واحد پیش رفت و سپس وارد یک موج صعودی پر قدرت شد و در حال حاضر به ترتیب شاخص کل ۳۷ درصد و شاخص هم وزن نیز ۱۶ درصد رشد کرده است.
نظرات