گوشت قرمز یکی از مهم ترین مواد غذایی بوده که در سبد خانوار های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. با توجه به اینکه انواع گوشت ها از دام های متفاوت در بازار مشاهده می شود، لازم است پیش از خرید با تفاوت های آن ها آشنا شویم تا بتوانیم راحت تر به تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز بپردازیم. اگر شما نیز قصد تهیه گوشت دارید و راجع به تفاوت گوشت گوسفند با بز و میش اطلاعات کافی ندارید، با ارگانیک دام همراه شوید.
به گزارش اول فارس ،ممکن است اغلب افراد راجع به تفاوت های میش و قوچ آگاهی نداشته باشند. به همین دلیل قادر به تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز نخواهند بود. در واقع به گوسفندی ماده بالغ که دست کم یک زایمان دارد، گوسفند میش می گویند. همچنین گوسفند نر که غالبا دارای شاخ است، قوچ نام دارد.
به واقع گوشت میش و بز نسبت به گوشت بره دیرپز است اما در عین حال گوشت بز هم نسبت به گوشت میش سفت تر است. اما به گوسفندی که نر و بالغ است شیشک گفته می شود و گوشت شیشک هم نسبت به گوشت میش هم لطیف تر است. گوشت قوچ هم مقوی است و برای جوانان توصیه می شود و البته از گوشت شیشک هم دیرپز تر است.
گوشت های میش و بز دارای گوشتی سفت و دیر پز هستند.
گوشت میش را قصاب ها با نام گوشت تعاونی می شناسند.
به گوسفند ماده ای که زایمان کرده باشد میش میگویند.
گوشت بز کمی پررنگ تر از گوشت میش است.
گوسفند نر بالغ را شیشک می نامند که گوشت آن لطیف تر از گوشت میش هست.
البته به گوسفند بزرگی که کاملاً بالغ شده است ، قوچ میگویند . گوشت قوچ مقوی است و برای جوانان مفید است.
البته کمی خشن تر از گوشت شیشک است.
اگر گوسفندی زایمان نکرده باشد و یا بالغ نشده باشد ، برّه نام دارد.
گوشت بره (به خصوص برّه شیری) لطیف ترین و گرانترین نوع گوشت گوسفندی است.
گوشت میش و دام های مسن تر دارای غضروف هایی به رنگ سفید متمایل به زرد میباشد.رنگ آن نسبت به گوشت برّه کمی تفاوت دارد.
گوشت برّه های جوان و دام های تازه به بلوغ رسیده ، دارای غضروف هایی به رنگ سفید متمایل به آبی تا سفید متمایل به سبز هست.
گوشت برّه شیری هم که اندازه ی لاشه و یا اجزای آن دیگه معلومه.
میش به مراتب لاغر است، گوشت آن تیرهرنگ بوده، دارای ران لاغر و چربی زردرنگ است.
نشان خاص تشخیص گوشت بز پیر از گوشت گوسفند نیز تیرهبودن آن و شکل مخروطی و کشیده ران است؛ گوشت بز اگر خوب باشد، تفاوتی با گوشت شیشک (گوشت مرغوب گوسفندی) دارد
طبع گوشت بز سرد و گوشت گوسفند گرم است
به طور کلی غضروف مربوط به بره از رنگ سفید متمایل به آبی یا سبز برخوردار است. اما گوشت گوسفندی که از غضروف سفید متمایل به زرد برخوردار باشد، به احتمال زیاد گوشت میش و پیر است. شما می توانید با توجه به ظاهر گوشت ها و جثه ران، این گوشت ها را از یکدیگر تشخیص دهید و خریداری کنید.
به طور کلی رنگ گوشت میش پر رنگ تر از گوشت قوچ است. اما با توجه به اینکه قوچ یا شیشک دارای گوشت لطیف است، طرفداران بیشتری در مقایسه با گوشت میش دارد. همچنین خوردن گوشت گوسفند نر بسیار نیرو زا و مقوی بوده و می تواند قوای جسمی جوانان را افزایش دهد.
در هنگام خرید گوسفند زنده فارغ از نوع آن، باید توجه کنید سن دام زیاد نباشد. چرا که با بالا رفتن سن دام، گوشت آن نیز دیرپز و سفت تر می شود و همچون گوشت دام جوان خوش طعم و لطیف نخواهد بود.
گوشت گوسفند یا گوشت بره به گوشتی گفته میشود که از گوسفند اهلی به دست میآید. گوشت گوسفند یک ساله گوشت بره و گوشت گوسفند بالای یک سال گوشت هاگست و گوشت بزرگسالان گوشت گوسفند نامیده میشود. مجزا از گوشت، بره را گوسفندهای نوجوان نیز توصیف میکنند که ممکن نیست به عنوان گوشت بره از گوسفندهای نوجوان استفاده شود.
تفاوت گوشت گوسفند و بز در چیست؟
به منظور تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز لازم است افراد از تفاوت های آن ها آگاه باشند. گوشت گوسفندی در اغلب غذا های ایرانی استفاده می شود. این گوشت شباهت زیاد به گوشت بز دارد و فقط در مواردی جزئی با یکدیگر متفاوت هستند.
از این رو برخی از مراکز پخش گوشت، گوشت بز را به جای گوشت گوسفند به مردم می فروشند. بنابراین توصیه می شود درباره تفاوت گوشت گوسفند با بز و میش اطلاعات خود را کامل کنید و سپس به خرید گوشت بپردازید. تفاوت های گوشت گوسفند و بز از قرار زیر هستند:
اولین تفاوت این دو گوشت، مربوط به قیمت آن ها است. گوشت گوسفند دارای قیمتی بالاتر از گوشت بز است و به همین دلیل برخی از فروشنده ها گوشت بز را به جای گوشت گوسفند به فروش می رسانند.
تفاوت دیگر این دو مربوط به بافت آن ها است. بافت گوشت گوسفند نرم تر و لطیف تر از گوشت بز بوده و همچنین طعم لذیذ تری نیز دارد. این تفاوت به دلیل نوع تغذیه این دو نوع دام است.
گوشت بز از چربی بسیار کمی برخوردار است و برای افرادی که دارای رژیم غذایی برای کاهش وزن خود هستند، انتخابی مناسب به شمار می رود. اما گوشت گوسفند چربی زیادی دارد و همین مسئله باعث خوشمزه تر شدن آن می شود.
رنگ گوشت بز در مقایسه با گوشت بز تیره تر و قرمز تر است و در قسمت ران، کشیدگی بیشتری دارد.
گوشت بز پس از کشته شدن نسبت به گوشت گوسفند، تغییر رنگ کمتری می دهد.
تفاوت گوشت گوسفند و گوشت بز در هنگام طبخ نیز مشخص می شود.به این ترتیب گوشت بز در هنگام طبخ کمتر آب از دست می دهد و طعم آن در مقایسه با گوشت گوسفند، تندی کمتری دارد. گوشت بز را برای افرادی که دارای چربی خون بالایی هستند، توصیه می کنند و گوشت گوسفند برای افرادی که به دنبال طعم خوش غذا هستند، مناسب است.
نحوه تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز
حالا که با تفاوت گوشت گوسفند با بز و میش آشنا شدید، می توانید به خرید گوشت قرمز بروید. اما ممکن است هنوز هم برای شما تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز دشوار باشد و قادر نباشید متوجه شوید که این گوشت به کدام دام و در چه سنی تعلق دارد.
به طور کلی غضروف مربوط به بره از رنگ سفید متمایل به آبی یا سبز برخوردار است. اما گوشت گوسفندی که از غضروف سفید متمایل به زرد برخوردار باشد، به احتمال زیاد گوشت میش و پیر است. شما می توانید با توجه به ظاهر گوشت ها و جثه ران، این گوشت ها را از یکدیگر تشخیص دهید و خریداری کنید.
نکات مهم در هنگام خرید گوشت گوسفند، میش و بز
در کنار توجه به تفاوت گوشت گوسفند با بز و میش، لازم است به نوع گوشت و سالم بودن آن نیز دقت کنید تا بتوانید خریدی مطمئن را تجربه کنید. در ادامه به نکات مهمی که در کنار تشخیص گوشت گوسفند از میش و بز دارای اهمیت است، اشاره می کنیم:
ابتدا به یک قصابی یا مرکز خرید گوشت معتبر و شناخته شده بروید تا بتوانید گوشت تازه پیدا کنید.
رنگ روشن گوشت نشان دهنده سن پایین دام است.
گوشت های پیر در مقایسه با گوشت های نرم، دیرپز تر بوده و طعم آن ها نیز متفاوت است.
ظاهر گوشت باید به صورت رگ دار و لکه دار باشد که به حالت مرمری شناخته می شود.
گوشت سالم و تازه بوی نامطبوع ندارد و در غیر این صورت گوشت حالت ترشیدگی داشته و فاسد است.
توجه به نوع بسته بندی گوشت و تاریخ تولید و انقضای آن از اهمیت زیادی برخوردار است.
اگر به غضروف بره نگاه کنید رنگ آن سفید متمایل به سبز یا سفید متمایل به آبی است. اما غضروف گوسفند اگر سفید متمایل به زرد بود گوشت گوسفند پیر و گوشت میش است. البته از نحوه نگاه تقویت سیستم ایمنی بدن با گوشت میشبه ران و شکل آن هم می توان گوشت را تشخیص داد مثلا گوشت بز نسبت به گوشت بره تیره تر است و ران بز به شکل مخروطی شکل و کشیده است.
مشخصات گوشت میش :
تقویت سیستم ایمنی بدن
افزایش سوخت و ساز بدن
افزایش انرژی بدن
منبع غنی پروتئین
جلوگیری از ابتلا به کم خونی
افزایش گلبول های قرمز
مشخصات گوشت بز :
کاهش خطر التهاب در رگ های خون
تثبیت ضربان قلب
جلوگیری از سرطان
حاوی چربی اشباع
حاوی سلنیوم و کلر
تقویت تولید هموگلوبین
مشخصات گوشت قوچ :
تقویت سیستم ایمنی بدن
تقویت قوای جنسی
تقویت مغز
سلامت چشم
سلامت سیستم عصبی
تقویت بنیه بدن
پیشگیری از سکته و فشار خون
مشخصات گوشت بره :
منبع خوبی از امگا ۳
سطح پروتئین بسیار بالا
ماده ی غذایی خون ساز
تأمین آهن بدن و جلوگیری از مشکلات ناشی از فقر آهن مفید
تأمین کننده گروه های ویتامین B در بدن
داشتن مس، منگنز و سس
گوشت های میش و بز دارای گوشتی سفت و دیر پز هستند.
گوشت میش را قصاب ها با نام گوشت تعاونی می شناسند.
توضیح: به گوسفند ماده ای که زایمان کرده باشد میش میگویند.
گوشت بز کمی پررنگ تر از گوشت میش است.
گوسفند نر بالغ را شیشک می نامند که گوشت آن لطیف تر از گوشت میش هست.
البته به گوسفند بزرگی که کاملاً بالغ شده است ، قوچ میگویند . گوشت قوچ مقوی است و برای جوانان مفید است.
البته کمی خشن تر از گوشت شیشک است.
و اما … اصل مطلب:
اگر گوسفندی زایمان نکرده باشد و یا بالغ نشده باشد ، برّه نام دارد.
گوشت بره (به خصوص برّه شیری) لطیف ترین و گرانترین نوع گوشت گوسفندی است.
حالا من یه راه بهتون یاد میدم تا بتونید انواع گوشت گوسفندی رو از هم تشخیص بدهید:
گوشت میش و دام های مسن تر دارای غضروف هایی به رنگ سفید متمایل به زرد میباشد.
رنگ آن نسبت به گوشت برّه کمی تفاوت دارد.
گوشت برّه های جوان و دام های تازه به بلوغ رسیده ، دارای غضروف هایی به رنگ سفید متمایل به آبی تا سفید متمایل به سبز هست.
گوشت برّه شیری هم که اندازه ی لاشه و یا اجزای آن دیگه معلومه !!!
میش به مراتب لاغر است، گوشت آن تیرهرنگ بوده، دارای ران لاغر و چربی زردرنگ است.
نشان خاص تشخیص گوشت بز پیر از گوشت گوسفند نیز تیرهبودن آن و شکل مخروطی و کشیده ران است؛ گوشت بز اگر خوب باشد، تفاوتی با گوشت شیشک (گوشت مرغوب گوسفندی) دارد
طبع گوشت بز سرد و گوشت گوسفند گرم است.
محمد
تاریخ : ۱۷ - شهریور - ۱۴۰۲
به هر گوسفند بالغی که قوچ نمی گویند فقط به گوسفند نر بالغ قوچ می گویند که از آنها برای جفت گیری و ازدیاد نسل گوسفندان استفاده می شود و گوشت قوچ مخصوصا اگر سنش کمی بالا باشد ، بویژه در فصل جفتگیری ، بوی بسیار بد و نامطبوعی دارد که به هیچ روشی از بین نمی رود لذا بدترین گوشت ، گوشت قوچ سن بالا ، مخصوصا در فصل جفتگیری است که بوی منی حیوان می دهد به بز نر بالغ هم که برای جفتگیری استفاده می شود نربز یا میگویند که مانند قوچ بسیار بد بو است ؛ ولی گوشت بزغاله جوان ، یکی از لذیذترین گوشتهاست که نسبت به گوشت بره از چربی کمتری برخوردار است و برخی افراد بنا به سلیقه گوشت بزغاله را به بره ترجیح می دهند هر چند برخی گوشت بره را بهتر می دانند ؛. شیخ نشین های حاشیه خلیج فارس ، عاشق گوشت بزغاله اند و تمام صادرات احشام سبک از ایران به دبی و سایر شیخ نشین ها ،فقط بزغاله جوان است و دقیقا بزغاله بین وزن های ۱۵ تا ۲۵. کیلو را ، دلالان دام از میدانهای دام جمع آوری کرده و قیمتی بالاتر میخرند و به کشورهای عربی خلیج فارس ، صادر میکنند ، وزن پایینتر و بالاتر هم نمیخرند .
ناشناس
تاریخ : ۱۷ - شهریور - ۱۴۰۲
عالی بود و آموزنده مخصوصا برای آپشزی خوب بود
ناشناس
تاریخ : ۱۷ - شهریور - ۱۴۰۲
کاوه نه کوعه درسته
زلیخا
تاریخ : ۱۷ - شهریور - ۱۴۰۲
مطلبتون عالی بود
علی
تاریخ : ۱۶ - شهریور - ۱۴۰۲
به گوسفند ماده زایمان نکرده،شیشک می گویند وبه بکوسفند نریکساله کاوه می گویند،به گوسفندنر بیش از دوسال چه شاخ داشته باشد چه بی شاخ باشد ،قوچ می گویند
علی
تاریخ : ۱۶ - شهریور - ۱۴۰۲
به گوسفند ماده زایمان نکرده،شیشک می گویند وبه بکوسفند نریکساله کاوه می گویند،به گوسفند بیش از دوسال چه شاخ داشته باشد چه بی شاخ باشد ،قوچ می گویند
ناشناس
تاریخ : ۱۶ - شهریور - ۱۴۰۲
آقا جون خلاصه استخون آبی بره خوبه.استخون سفید و زرد دیر پز.
محمدحسینی
تاریخ : ۱۶ - شهریور - ۱۴۰۲
گوشت بز پیه دارد وگوشت گوسفند دنبه به گوشتهاش داره
ناشناس
تاریخ : ۱۵ - شهریور - ۱۴۰۲
یک مطلب میخوای بنویسی آنقدرلفتش میدهیدوآسمان ریسمان میکنیدکه آدم پشیمان میشه ازخواندن.آقامیخواهی فرق بین گوسفندومیش وبزرابگویی کتاب نمیخوای بنویسی که هی حرفهاروتکرارمیکنی.گوسفند اینطوراست ومیش اینطوروالسلام.اصلارقبت نمیکنم مطالبتون رابخوانم.