علمی
بهترین روش تهیه خیارشور سنتی و خانگی +نکات کلیدی و ترفندها
خیار شور یکی از خوشمزهترین دورچینهای غذا است مخصوصا در کنار انواع ساندویچ و کباب بسیار دلچسب است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که در تقویم جهانی روزی تحت عنوان روز جهانی خیارشور ثبت شده است روز ۱۴ نوامبر هر سال به روز جهانی خیارشور اختصاص یافته است بنابراین خیارشور شهرتی جهانی دارد.
خیار شور به دو روش سنتی و صنعتی تهیه میشود که مطمئنا روش سنتی آن بسیار خوشمزهتر است به همین جهت در این بخش تصمیم گرفتیم طرز تهیه خیاشور سنتی را با همه فوت و فنهای آن به شما آموزش دهیم تا به راحتی بتوانید در منزل آن را تهیه کنید.
مواد اولیه لازم برای تهیه خیارشور
خیار تازه و قلمی ۱ کیلو
سیر ۴ عدد
کرفس ۳ شاخه
ساقه شوید ۳ عدد
تخم گشنیز ۱/۲ پیمانه
فلفل سبز تند ۲ عدد (اختیاری)
نخود خام ۱۰ عدد
آب جوش ۱۴ پیمانه
سرکه انگور ۱ پیمانه
نمک ۳/۴ پیمانه
سیر ۴ عدد
کرفس ۳ شاخه
ساقه شوید ۳ عدد
تخم گشنیز ۱/۲ پیمانه
فلفل سبز تند ۲ عدد (اختیاری)
نخود خام ۱۰ عدد
آب جوش ۱۴ پیمانه
سرکه انگور ۱ پیمانه
نمک ۳/۴ پیمانه
طرز تهیه خیارشور
۱- قبل از هر چیز مواد اولیه شامل سبزی، خیار و سیر را به خوبی بشویید سپس آنها را بر روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا خشک شوند. به این نکته توجه داشته باشید که تمام مواد باید کاملا خشک باشند و الا خیارشور کپک میزند.
۲- در یک قابلمه آب را جوش بیاورید سپس از روی حرارت بردارید کنار بگذارید تا خنک شود بعد نمک + سرکه را به آن اضافه کنید هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. برای تهیه خیارشور از سرکه سیب هم میتوانید استفاده کنید، اما سرکه انگور بهتر است.
۳- در مرحله بعد باید با یک خلال دندان سوراخی در هر خیار ایجاد کنید به طوری که خلال دندان از یک طرف خیار وارد شده و از سمت دیگر خارج شود سپس آنها در شیشههای تمیز قرار دهید. سوراخ کردن خیارها به دو دلیل انجام میشود دلیل اول پوک نشدن خیار شور و دلیل دوم زودتر آماده شدن آن است.
۴- حالا بین خیارها را با سیر، سبزیهای آماده شده، فلفل، نخود و تخم گشنیز پر کنید. در آخرین مرحله روی ظرف حاوی خیارشور را با برگهای کرفس بپوشانید و مخلوط آب + سرکه + نمک را به آن اضافه کنید حواستان باشد آب حتما باید سرد باشد. به این نکته توجه کنید که اگر مقدار سرکه بیشتر شود خیارشورهای شما نرمتر و طعم ترشتری خواهند گرفت.
۵- ظرف حاوی خیارشور را در جای خنک به دور از نور خورشید قرار دهید تا عمل بیاید حدود ۱ ماه زمان لازم است تا خیارشور عمل بیاید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر خیارشورها در معرض نور خورشید قرار بگیرند زرد میشوند. به هیچ عنوان خیارشور را در ظرفهای پلاستیکی درست نکنید بهترین ظرف برای تهیه خیارشور ظرفهای شیشهای است که در آن محکم بسته میشود. حواستان باشد اگر در ظرف محکم بسته نشود و هوا به داخل آن راه یابد خیارشورها نرم و لزج میشوند.
بعد از باز کردن سر ظرف باید خیارشورها را در یخچال نگهداری کنید، رعایت این موضوع، هم از کپک زدن خیارشور جلوگیری میکند هم اینکه مدت زمان خیلی بیشتری میتوانید آنها را نگهداری کنید. علاوه بر این مراقب باشید به هیچ عنوان دست چرب، قاشق چرب یا هر شی چرب دیگری وارد ظرف خیارشور نشود در اکثر موارد عدم رعایت این نکته موجب کپک زدن خیارشور میشود.