سلامت و درمان

بهترین غذا برای درمان سرماخوردگی چیست؟

آنفولانزا و سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های فصل سرماست که هر ساله بسیاری از افراد را درگیر می‌کند.

بهترین غذا برای سرماخوردگی

در این مواقع انتخاب درست غذاها می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر سرعت بهبود و کاهش علائم داشته باشد.

اگر شما هم با سوال ” غذا برای سرماخوردگی چی بپزم ” یا “بهترین مواد غذایی برای درمان سرماخوردگی چیست” مواجه هستید، با این بخش همراه شوید.

سبزیجات تازه و سالم

سبزیجات تازه به خصوص سیر، نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی دارند. سیر با دارا بودن خواص ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچی، به عنوان یک آنتی‌بیوتیک طبیعی عمل کرده و به عنوان غذای مفید برای سرماخوردگی در طب سنتی شناخته میشود. اضافه کردن سبزیجات تازه به رژیم غذایی روزانه به خصوص در فصل سرما و هنگام شیوع بیماری‌های ویروسی، می‌تواند یک راهکار طبیعی و موثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماری‌ها باشد.

انواع سوپ

مصرف سوپ مرغ به دلیل داشتن پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می ‌کند و خاصیت ضد التهابی دارد که می‌تواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد. سوپ شلغم و سبزیجات نیز با داشتن فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها به دفع سموم از بدن و بهبود حال عمومی کمک می‌کند. اگر این سوپ‌ها گرم باشند، به دلیل حرارت بالا به تسکین گلو و کاهش احتقان بینی کمک خواهند کرد.

برخی از میوه های حاوی ویتامین سی

ویتامین C موجود در میوه هایی مثل پرتغال و کیوی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و به کاهش شدت و مدت زمان علائم سرماخوردگی کمک می‌ کند. علاوه بر این مصرف میوه‌های تازه به عنوان غذا برای سرماخوردگی کودکان نیز مفید است، زیرا نه تنها بهبود سریع‌تری را فراهم می ‌کنند، بلکه مواد مغذی لازم برای رشد و سلامتی کودکان را نیز تامین خواهند کرد.

غلات کامل

استفاده از غلات کامل مانند جو دوسر، برنج قهوه‌ای و نان سبوس‌دار می ‌تواند به کاهش التهاب و گلودرد در زمان سرماخوردگی کمک کند. این غلات دارای فیبر و مواد مغذی هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و تسریع فرایند بهبود بیماری کمک خواهند کرد.

انواع دمنوش و چای گیاهی

دمنوش و چای زنجبیل، آویشن، نعناع و میخک به بهبود سرماخوردگی کمک می ‌کنند. زنجبیل با خاصیت ضد التهابی و ضد ویروسی خود، علائم سرماخوردگی را تسکین و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند. آویشن نیز با خواص ضد باکتری و خلط‌آور به پاکسازی مجاری تنفسی و کاهش سرفه کمک می‌کند. نعناع با خاصیت ضد درد و ضد احتقان خود، به باز شدن راه‌های تنفسی و تسکین گلودرد کمک می ‌کند. میخک نیز به دلیل داشتن خواص ضد عفونی کننده، به بهبود سریع‌تر علائم سرماخوردگی کمک خواهد کرد.

غذاهای حاوی روغن سالم

مصرف موادغذایی مانند آجیل و روغن زیتون که حاوی روغن‌های سالم هستند، در بهبود سرماخوردگی موثرند. این روغن‌ها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری بوده که سیستم ایمنی بدن را تقویت و التهاب را کاهش میدهند. این غذاها همچنین می‌توانند انرژی لازم برای مبارزه با بیماری را فراهم و به بدن در مقابله با علائم سرماخوردگی کمک کنند.

آبِ گوشت

این غذای مقوی سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که با تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین انرژی لازم توانایی مقابله با بیماری را در بدن فراهم خواهد کرد. گفته می شود مصرف آب گوشت گرم یکی از نسخه های مفید برای تسکین گلو و کاهش التهاب است.

غذای پلویی برای سرماخوردگی کودکان

سرماخوردگی در کودکان می‌تواند باعث بی‌اشتهایی و کاهش وزن شود. برای تامین انرژی و تقویت سیستم ایمنی بدن در این دوران، تهیه غذاهای مغذی و خوشمزه از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از گزینه‌های مناسب، غذاهای پلویی است چراکه برنج به عنوان منبع اصلی کربوهیدرات، انرژی مورد نیاز بدن کودک را تامین می‌کند.

غذاهای پلویی همچون فرنی، دمی گوجه، دمی لوبیا و دیگر پلوهای مخلوط کم روغن به دلیل بافت نرم و قابل هضم، برای دستگاه گوارش حساس کودکان مناسب هستند. با افزودن انواع گوشت، سبزیجات به راحتی میتوانید غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و تسریع روند بهبودی او آماده کنید.
از طرفی غذای سرماخوردگی با گوشت چرخ کرده و سبزیجات یک غذای کامل و خوشمزه است که تمام گروه‌های غذایی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. دمی مرغ هم یکی از مناسب ترین ایده های غذا برای سرماخوردگی با برنج و مرغ محسوب می شود.

بهترین غذا برای سرماخوردگی

غذاهایی ممنوعه موقع سرماخوردگی و آنفولانزا

مصرف برخی از غذاها در هنگام سرماخوردگی می ‌تواند علائم بیماری را تشدید کرده و روند بهبودی را کندتر کند.

غذاهای چرب و سرخ‌کردنی

این غذاها هضم را سخت‌تر کرده و باعث ایجاد احساس ناخوشایندی در معده می شوند.

لبنیات

برخی افراد ممکن است با مصرف لبنیات احساس افزایش مخاط در گلو و بینی داشته باشند.

شیرینی جات

مصرف زیاد قند می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف و باعث تشدید علائم سرماخوردگی شود.

نوشیدنی‌های کافئین‌دار

این نوع نوشیدنی ها مانند قهوه و نوشابه می‌توانند باعث کم ‌آبی بدن شوند که در زمان بیماری بهتر است از آنها پرهیز کرد.

غذاهای تند و پرادویه

مصرف غذاهای تند ممکن است باعث تحریک گلو و تشدید سرفه‌ها شود.

غذاهای فرآوری ‌شده

این گروه حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی‌هایی هستند که ممکن است باعث تشدید علائم بیماری شوند.

مواد غذایی شور و پرنمک

مصرف زیاد نمک می‌تواند باعث افزایش فشار خون و تشدید علائم سرماخوردگی شود

غذاها و نوشیدنی‌های سرد

مصرف مواد غذایی سرد و نوشیدنی های خنک می‌تواند باعث تحریک گلو و تشدید علائم سرماخوردگی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا