بهترین و بدترین خودروها شاسی بلند تویوتا از ابتدا تاکنون
خودروهای تویوتا همیشه به قابل اطمینان بودن، ایمنی، دوام بالا و مصرف بهینه سوخت شهرت داشتهاند. سدان، پیکاپ، ون و شاسی بلند، هیچ فرقی ندارد و تنها نام این خودروساز بزرگ برای تضمین کیفیت آن کافی است. در خصوص شاسی بلندهای تویوتا باید گفت که این شرکت خوشنام ژاپنی با محصولات باکیفیت و قابل اطمینان خود همواره تهدید بزرگی برای رقبای اروپایی و آمریکایی بوده است.
با این حال، تویوتا نیز مثل هر برند شناختهشده دیگری با چنین قدمتی، تصمیمات اشتباه گرفته و خودروهایی را روانه بازار کرده است که به هیچ وجه در حد انتظارات ظاهر نشدهاند. شاسی بلندهای تویوتا عمدتاً در صدر لیست بهترینها جا میگیرند یا حداقل جزو چند گزینه برتر محسوب میشوند، اما برخی مواقع هم این خودروساز باقدمت مرتکب اشتباهات بزرگی شده است. در ادامه به بدترین و بهترین شاسی بلندهای تویوتا میپردازیم.
بهترین شاسی بلندهای تویوتا
۵. تویوتا فوررانر ۲۰۲۱
فور رانر یکی از معروفترین و پرفروشترین شاسی بلندهای تویوتا به شمار میرود. این اس یو وی همیشه خوشساخت بوده و طی سالها خود را به عنوان یک شاسی بلند تنومند ثابت کرده است. ۴ رانر در عین حال که یک خودروی روزمره مناسب خانوادههای پرجمعیت محسوب میشود، یک آفرودر قدرتمند است که میتوان با آن به دل جادههای پر از فراز و نشیب خارج از شهر زد.
تویوتا ۴ رانر از موسسه J.D. Power نمره بسیار چشمگیر ۸۱ از ۱۰۰ در زمینه قابلیت اطمینان را دریافت کرده است. این SUV درحالی که یک آفرودتر توانا است، سواری لذتبخش و فرمانپذیری راحت و روانی را ارائه میدهد و این نکته را نباید فراموش کرد که کمتر شاسی بلندی چنین قابلیتی دارد. علاوه بر تمام اینها، اگر فکر میکنید که فور رانر خودروی مجهزی نیست، کاملاً در اشتباه هستید. این خودرو از فناوریها و قابلیتهای فراوانی بهره میبرد که تجربه رانندگی را هرچه راحتتر و جذابتر میکنند.
۴. تویوتا ونزا ۲۰۲۱
تویوتا ونزا ۲۰۲۱ درست آن ویژگیهایی که باید را دارد. این کراس اوور بهبود گستردهای نسبت به مدلهای قبلی خود پیدا کرده و تویوتا همه نواقصی را که باعث شد این خودرو در اواسط دهه ۲۰۱۰ به طور موقت از تولید کنار گذاشته شود، با دقت برطرف کرده است.
ونزا فقط با پیشرانه هیبرید عرضه میشود و یکی از کممصرفترین شاسی بلندهای بازار است. ونزا ۲۰۲۱ داخل شهر ۵.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و در بزرگراهها ۶.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر میسوزاند. همچنین تویوتا یک پیشرانه ۲.۵ لیتری ۴ سیلندر به همراه سه موتور الکتریکی را در آن به کار گرفته است که خروجی آنها روی هم رفته به ۲۱۹ اسب بخار میرسد؛ این خروجی بیشتر از برخی از کراس اوورهای این بخش از بازار است.
۳. تویوتا سکویا ۲۰۲۳
با توقف تولید تویوتا لندکروز در ایالات متحده آمریکا، حالا تویوتا سکویا ۲۰۲۳ آمده است تا جایگاه آن را تصاحب کند. نسل قبل سکویا شاسی بلند غولپیکر خوشساختی بود که از لحاظ کیفی بالاتر از حد کافی قرار میگرفت، اما خریداران همواره از کیفیت پایین و عدم راحتی فضای داخلی آن ناراضی بودند.
بالاخره پس از گذشت ۱۵ سال، نسل جدید سکویا به بازار معرفی شده است. نسخه جدید سکویا که از کابینی بسیار راحتتر و مجهزتر بهره میبرد، از پایه و بر اساس پلتفرم لندکروز طراحی شده و رقیبی جدی برای امثال شورلت تاهو و فورد اکسپلورر خواهد بود. این شاسی بلند که ترکیبی از یک آفرودر غولپیکر و یک خودروی جادار لوکس است، میتواند به راحتی به یکی از بهترین محصولات تویوتا تبدیل شود.
۲. تویوتا راوفور ۲۰۱۶
مدل ۲۰۱۶ تویوتا راوفور را میتوان بادوامترین و قابل اطمینانترین مدل آن دانست که باعث شده است در لیست بهترین شاسی بلندهای تویوتا قرار بگیرد. با گذشت چند سال از عرضه این مدل، زمان ارزش آن را ثابت کرده است. تویوتا راو ۴ مدل ۲۰۱۶ با کسب نمره ۸۶ از ۱۰۰ در زمینه کیفیت و قابلیت اطمینان از موسسه J.D. Power، محصولی مثالزدنی است که تویوتا در طراحی و ساخت آن کمتر اشتباهی کرده است.
این کراس اوور محبوب حتی موفق به دریافت نمره ۴ از ۵ از لحاظ قابلیت اطمینان از سایت RepairPal شده است که داوم و کیفیت خودروها در طول زمان را بررسی میکند. اگر این آمار و ارقام کافی به نظر نمیرسند، باید گفت که راو ۴ مدل ۲۰۱۶ توانسته ۵ ستاره از مجموع ۵ ستاره ایمنی را به دست آورد تا حتی شک و شبههای در خصوص ایمنی خود به جا نگذارد.
۱. تویوتا لندکروز ۲۰۲۰
تویوتا لندکروز نماد تجمل، قدرت و توانایی آفرود و تعریف یک اس یو وی واقعی است. لندکروز که دههها است به عنوان شاسی بلند پرچمدار این خودروساز بزرگ ژاپنی پابرجا مانده، هرگز در زمینه امکانات لوکس، طراحی چشمگیر و قدرت مکانیکی کم و کاستی نداشته است. تویوتا طی این سالها تمام توان خود را به کار گرفته تا محصولی تمام و کمال، چه در بیرون و چه در داخل ارائه بدهد.
مدل ۲۰۲۰ لندکروز با رفع نواقص مدلهای گذشته، به انتهای تکامل طولانی این شاسی بلند ژاپنی خوشنام رسیده است. این مدل از مجموعه گستردهای از امکانات مختلف بهره میبرد و تیپ Heritage آن حتی فراتر میرود. تویوتا لندکروز ۲۰۲۰ با پیشرانه ۵.۷ لیتری V8 خود که توانایی تولید قدرت ۳۸۱ اسب بخار و گشتاور ۵۴۳ نیوتون متر را دارد، نمایانگر اوج مهندسی شاسی بلندهای تویوتا است.
بدترین شاسی بلندهای تویوتا
۵. تویوتا راوفور ۲۰۰۷
با وجود اعتبار نام راوفور، همه مدلهای این خودروی ژاپنی موفق یا حتی قابل قبول نبودهاند. مدل ۲۰۰۷ راو ۴ یکی از نمونهها است که با ایرادات متعدد خود، از مشکلات پیشرانه گرفته تا گیربکس، باعث نارضایتی گسترده خریداران شد.
علاوه بر اینها، مصرف روغن بالا و نواقص فنی کوچک و بزرگ این شاسی بلند بسیار مشکلساز بودند. حتی حلقههای پیستون معیوب این خودرو، رانندگی روزانه با آن را دچار اختلال میکردند.
۴. تویوتا هایلندر ۲۰۰۳
۲۰۰۳ به هیچ وجه سال خوشایندی برای تویوتا هایلندر نبود و با توجه به شواهد موجود، هایلندر هر از چند گاهی برای تویوتا دردسرساز شده است. این مدل را نواقص فنی فرا گرفته بودند و خریداران از مشکلات با سیمپیچ احتراق و نقص سنسورهای اکسیژن خبر میدادند.
انباشت رسوب و لرزش خودرو هنگام درجا کار کردن موتور، مشکلات دیگر هایلندر ۲۰۰۳ بودند. حتی سنسورهای ایربگ هم نواقصی داشتند! تعمیرات هزینهبر اوضاع را حتی بدتر میکردند و طبق گزارش خریداران، این شاسی بلند پس از ۱۰۰ هزار کیلومتر کارکرد با ریزش مایع خنککننده مواجه میشد. با این حال، نواقص فنی هایلندر به همینجا ختم نمیشوند. خریداران با اینکه فشاری به ترمز نمیآورند، مشکلاتی با ترمزها داشتند و محبور به تعویضشان شده بودند. در کل، تویوتا هایلندر ۲۰۰۳ بیشک یکی از بدترین خودروهای تویوتا تاکنون به حساب میآید.
۳. تویوتا اف جی کروز ۲۰۰۷
تویوتا اف جی کروز ۲۰۰۷ در نگاه اول شاید مثل یک آفرودر توانا با قابلیت رقابت بالا به نظر برسد و خریداران آن هم در ابتدا اینطور فکر میکردند. این اس یو وی علیرغم قابلیتهای جذاب و پیشرانه V6 با گیربکس دستی ۶ سرعته خود، نقصهایی داشت که تجربه ناخوشایندی را برای راننده به جا میگذاشتند.
مصرف سوخت اف جی کروز به هیچ وجه قابل توجه نبود و داخل شهر ۱۵.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و داخل بزرگراهها ۱۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف میکرد. بدتر از آن، ایرادات بزرگ طراحی بود که به نظر میرسید تویوتا توجهی به آنها نداشته است. اف جی کروز ۲۰۰۷ نقاط کور خطرناکی داشت، به عنوان یک SUV فضای داخلی جاداری را ارائه نمیداد و در درجه اول، هرگز خواستههای خریداران معمولی را برآورده نکرد. از این رو، جای تعجبی ندارد که در لیست بدترین شاسی بلندهای تویوتا قرار گرفته است.
۲. تویوتا سکویا ۲۰۰۲
تویوتا سکویا ۲۰۰۲ بیشترین شکایتها را بین همه مدلها دریافت کرده و سایت CarComplaints آن را به عنوان بدترین مدل این شاسی بلند ژاپنی معرفی کرده است. عمده خریداران نقص گیربکس، خاموش شدن موتور در دنده خلاص و مشکلات ترمز را گزارش داده بودند. دستگیره صندوق عقب نیز بعد از مدتی میشکست و باید تعویض میشد. حتی در بسیاری از مواقع موتور پس از توقف کم میآورد و از کار میافتاد.
۱. تویوتا هایلندر ۲۰۰۸
همانطور که گفته شد، هایلندر تویوتا را بارها به دردسر انداخته است. مدل ۲۰۰۸ که مثال دیگری از این موضوع است، مجهز به یک پیشرانه V6 با قدرت ۲۷۰ اسب بخار بود، ولی مشکلاتی داشت که به هیچ وجه نمیتوان نادیده گرفت. اول از همه باید گفت که مصرف سوخت این خودرو به ۱۲.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر میرسید.