به گزارش اول فارس ، برنج یکی از مواد غذایی است که در خانوادههای ایرانی زیاد مصرف میشود و معمولا خانمهای خانه دار برنج را در حجم زیادی میپزند و اضافه پخته شده آن را در یخچال نگهداری میکنند یا این روزها در هوای سرد بیرون از یخچال نگه میدارند.
وقتی به ظاهر این برنج نگاه میکنید به نظر سالم است، اما بارها به این نکته اشاره کردهایم که نباید برنج پخته شده و مانده را استفاده کرد بلکه بهتر است برای هر وعده به صورت تازه تهیه و مصرف شود.
دوباره گرم کردن برنج به آن سادگی که شما فکر میکنید نیست. برنج یکی از غذاهایی است که اکثر اوقات به مقدار فراوان درست میکنید و در آخر مقداری از آن باقی میماند که آن را برای نهار روز بعد در یخچال میگذارید. فکر میکنید این کار مشکلی ندارد چرا که برنج همان طعم روز قبل را دارد، بر خلاف سیب زمینی سرخ شده که در صورت ماندن در یخچال طعم آن تغییر میکند. اما اکثر مردم نمیدانند برنج مانده به شدت این قابلیت را دارد که شما را دچار مسمویت کند.
راه دیگری برای دوباره گرم کردن برنج وجود ندارد، اما طریقه نگهداری از برنج را بعد از اولین پختن میتوان تغییر داد. برنج نپخته دارای سلولهایی است که میتوانند به سرعت باکتری با نام باسیلوس سرئوس Bacillus cereus تولید کنند. باسیلوس سرئوس میتواند باعث مسمومیت غذایی شودو این باکتری میتواند حتی پس از پخته شدن برنج هم روی آن باقی بماند.
مشکل زمانی رخ میدهد که شما برنج را درست بعد از پختن در دمای اتاق قرار میدهید. زمانی که برنج در دمای اتاق قرار میگیرد، هاگها میتوانند رشد کرده و به باکتری تبدیل شوند و تکثیر پیدا کنند و در نتیجه خوردن این برنج در روز بعد باعث بروز مسمومیت غذایی میشود.
احتمالا متوجه شده اید که هر چه مدت طولانی تری بعد از پختن برنج در محیط بیرون بماند، احتمال مسمویت با آن بیشتر خواهد بود. خدمات سلامت بین الملل توصیه میکند برنج را بعد از پختن بیشتر از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری نکنید. بهتر است هر چه زودتر آن را در یخچال قرار دهید.
نظرات