شما در خانه می توانید با روشی که در این بخش از اول فارس خواهید خواند، به راحتی تخم های کدو را بو دهید و برای مراسمات مختلف و شب نشینی ها استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه تخم کدو بو داده
کدو تنبل : ۱ عدد
نمک به : مقدار لازم
بو دادن تخم کدو در فر
- برای تهیه تخم کدو بوداده در فر، آنها را پس از شستن روی پارچه پهن کنید تا به خوبی خشک گردد.
- فر را روشن کرده و روی دمای ۱۱۰ درجه قرار دهید تا کمی گرم شود.
- تخم کدو ها را بعد از خشک شدن داخل سینی فر ریخته و به میزان ذائقه خود روی آنها نمک بپاشید.
- توصیه میشود تنها یک لایه از تخمه کدو کف سینی باشد یعنی از انباشتن تخمهها بپرهیزید چرا که باعث خواهد شد رطوبت ما بین تخمه کدوها بماند و تخمهها به درستی تست نشوند.
- سینی را در فر با دمای ۱۱۰ درجه به مدت ۲ ساعت قرار دهید.
- چند بار سینی را در طول این مدت خارج و تخمه ها را زیر رو کنید.
- سینی را ۱ ساعت پس از خاموش نمودن فر از درون آن خارج نکنید.
- تخم کدو بو داده آماده می باشد.
بو دادن تخم کدو در ماهیتابه
- کدو تنبل را بشویید و از وسط نصف کنید، سپس تخمه های آن را از گوشت جدا نمایید.
- تخمه های کدو را درون ظرفی ریخته و بشویید تا تمیز شود.
- تخمه های کدو را درون آبکش بریزید و زمانی که آب آن رفت، روی دستمالی ریخته و اجازه دهید یک شب تا صبح بماند تا به خوبی خشک گردد.
- یک تابه بزرگ روی حرارت گذاشته و پس از داغ شدن تخم کدو ها را داخل تابه بریزید.
- حرارت را کم کنید و مرتب هم بزنید تا نسوزد، مرتب هم زدن سبب یکنواخت سرخ شدن و بو دادن تخمه ها می شود.
- بعد از پراکنده شدن عطر و بو تخم کدو کمی نمک دانه ریز روی تخم کدو های داغ بریزید و مقداری تفت دهید تا نمکی شوند.
چند روش تهیه تخم کدو بو داده طعم دار
برای تهیه تخمه کدو طعم دار، تخمه ها را داخل ظرفی بریزید و با کره، شکر و دارچین ترکیب کنید و سپس روی یک کاغذ روغنی ریخته و داخل فر بگذارید و آنها را زیر و رو نمایید تا زمانی که کناره های تخمه ها طلایی مایل به قهوه ای شود.
برای تهیه تخمه کدو بو داده طعم دار، تخمه ها را با کره، فلفل، نمک و رزماری ترکیب کنید و آنها را روی کاغذ روغنی ریخته و در فر قرار دهید و آنها را زیر و رو نمایید تا زمانی که کناره های تخمه ها طلایی مایل به قهوه ای شود.
برای تهیه تخمه کدو بو داده طعم دار، تخمه ها را داخل ظرفی بریزید و با کره و نمک و فلفل مخلوط کنید، سپس آن ها را روی کاغذ روغنی ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا وقتی که لبه های تخمه ها طلایی مایل به قهوه ای شود.
برای تهیه تخمه کدو بوداده لیمویی می توانید کمی آب لیموترش نیز به آن اضافه کنید.برای زرد شدن رنگ تخمه ها می توانید از کمی زردچوبه استفاده نمایید.
بو دادن تخمه کدو و خواص آن
تخمه کدو بو داده شده آنقدر خواص بینظیری دارد که هر فرد را مجاب به قرار دادن آن در رژیم غذایی خود میکند. تخمه کدو تفت داده شده، سرشار از چربیهای دوستدار بدن است. این یعنی اگر رژیم غذایی برای کاهش وزن دارید، اما میخواهید کمی انرژی نیز از چربیها دریافت کنید، میتوانید یک چهارم فنجان تخمه کدو بو داده شده که حاوی ۱۵ گرم چربی است را در رژیم غذایی خود جای دهید. از دیگر خواص بینظیر تخمه کدو نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تخمه کدو تفت داده شده استرس را کاهش میدهد.
- تخمه کدو تفت داده شده از سلامت پروستات مردان محافظت میکند.
- تخمه کدو از کلیهها محافظت میکند.
- بو دادن تخمه کدو و استفاده از آن باعث بهبود عملکرد مثانه میشود.
- مصرف تخمه کدو باعث تقویت استخوانها میشود.
نظرات