بیش از ۷۰ درصد بیماریهای گوارشی ناشی از برگشت اسید معده به مری و سوء هاضمه کارکردی است
سید علیرضا هاشمی در حاشیه نخستین همایش یک روزه جایگاه طب سنتی ایرانی در بیماریهای گوارشی مزمن در شیراز اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد بیماریهای گوارشی ناشی از برگشت اسید معده به مری و نیزسوء هاضمه کارکردی است که به شکل مزمن و دراز مدت بیماران را با خطر جدی روبهرو میکند.
وی افزود: نقش غذا به عنوان دارو، نحوه درست مصرف کردن موادغذایی، تحرک ورزشی، خواب کافی و مناسب و پرهیز و کنترل استرس در پیشگیری از بروز بیماریهای گوارشی تاثیر بسیاری دارد.
هاشمی با اشاره به اینکه بهرهگیری از روشهای طب سنتی و ایرانی یکی از خواستههای بیماران گوارشی است، افزود: راهاندازی پژوهشگاه و گروه طب سنتی ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هدف آموزش و تربیت پزشکان، روشهای نوین علمی را مورد تحقیق و بررسی کاربردی قرار میدهد.
وی ادامه داد: همایش جایگاه طب سنتی ایرانی در بیماریهای گوارشی مزمن با حضور اساتید فوق تخصص گوارش و طب سنتی فرصت مناسب برای آشنایی پزشکان جوان با طب سنتی و ایرانی است.
رئیس انجمن گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: پزشکان داخلی و گوارشی اطلاع اندکی از طب سنتی دارند و آشنا کردن جامه هدف با روشهای درمان طب ایرانی و سنتی بهعنوان طب مکمل پزشکی مدرن منجر به درمان و کاهش بیماران گوارشی میشود.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای گسترش فرهنگ استفاده از طب سنتی و ایرانی علاوه بر برپایی چنین همایشهایی برنامههای متعدد علمی، تحقیقاتی و پژوهشی درمورد نحوه استفاده از گیاهان دارویی دارد.
دبیر جایگاه طب سنتی ایرانی در بیماریهای گوارشی مزمن خاطرنشان کرد: این همایش با حضور اساتید و صاحبنظران طب سنتی ایرانی از استانهای فارس، کرمان، اصفهان و تهران در مورد آخرین یافتههای طب سنتی، پژوهش و درمان غذایی و استفاده از داروهای گیاهی در بیماران مزمن گوارشی به بحث و بررسی پرداخته است.