آغاز ثبت نام برخط بیمه سلامت روستاییان و عشایر
به گزارش اول فارس، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز (دوشنبه) در حاشیه آیین گرامیداشت بیستمین سالگرد تاسیس صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در پوشش بازنشستگی و تامین معیشت این اقشار، بر ضرورت درآمدهای پایدار و حمایت بیشتر از مرزنشینان تاکید کرد و از اجرای برنامههای جدید برای افزایش رفاه خبر داد.
احمد میدری با تشریح روند توسعه و خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، اظهار کرد: این صندوق ابتدا در جامعه روستایی و سپس در میان مشاغل مرتبط با کشاورزی در حومه شهرها گسترش یافت و امروز حتی شغلهایی مانند زنبورداری و صید ماهی را نیز تحت پوشش بیمه قرار داده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: مهمترین خدمتی که صندوق ارائه میدهد، بیمه بازنشستگی است و بیشترین یارانههای دولتی در این حوزه برای حمایت از اقشار کمدرآمد تخصیص یافته است، به طوری که یک سوم حق بیمه را فرد میپردازد و دو سوم دیگر را دولت به صورت یارانه پرداخت میکند.
آغاز ثبت نام برخط بیمه سلامت روستاییان
احمد میدری اظهار کرد: این صندوق به دلیل نداشتن بنگاهداری و شرکتهای بزرگ و با فعالیت عمده در بازار اوراق بهادار، در حال حاضر سودآورترین صندوق ما به شمار میرود. از دیگر ابتکارات صندوق، ارائه خدمات با حداقل تعداد کارکنان و از طریق شبکه کارگزاری در سراسر کشور است. امروز همچنین شاهد آغاز ثبتنام برخط بیمه سلامت برای اعضای جدید صندوق بودیم تا اگر بیمهشدهای فاقد دفترچه سلامت باشد، بهصورت رایگان این خدمت را نیز دریافت کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به آمار موجود، اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۲.۵ میلیون نفر عضو این صندوق هستند، اما، چون پرداخت سهم بیمه بر عهده خود روستاییان است، در سالهایی که درآمد کشاورزان کاهش پیدا میکند، برخی از اعضا صندوق را ترک میکنند. این نوسانها برای صندوق و افراد هر دو آسیبزاست و باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا از درآمدهای پایدار روستاها برای پوشش بیمهای بهره بگیریم.
احمد میدری افزود: در برخی بیمهها مثل بیمه کارگران ساختمانی، بخشی از عوارض ساختوساز صرف بیمه میشود؛ راهکار مشابهی را میتوان در بیمه روستاییان اجرا کرد تا با بخشی از درآمدهای حاصل از فروش محصولات کشاورزی یا فعالیتهای روستا، بیمه افراد استمرار یافته و افراد در سالهای سخت محروم از خدمات بازنشستگی نشوند.
کالابرگ فقط به سه دهک اول اختصاص مییابد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به پرسشی مربوط به پرداخت کالابرگ برای مددجویان خاطر نشان کرد: در موضوع کالابرگ، منابعی که برای دو مرحله در نظر گرفته شده بود، حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی مانده است. این موضوع دیروز در دولت مطرح و مقرر شد منابع برای سه دهک اول کفایت کند. رئیسجمهور هم دستور دادند منابع بیشتری بررسی شود تا پوشش، گستردهتر و پرداختها، مستمرتر انجام شود.
حمایت از مرزنشینان با روشهای جدید
احمد میدری درباره برنامههای دولت برای مرزنشینان و مناطق محروم نیز توضیح داد: با حضور مدیران ۱۲۰ شهر مرزی، دولت در تلاش است پیشنهادات و راهکارهای محلی را شناسایی و به کار گیرد. مثلاً در شمال شرق کشور، برخی مسیرهای تردد که به دلیل کرونا مسدود شده بود، پیشنهاد بازگشایی داده شد. ما این پیشنهادها را جمعآوری و به دولت ارائه میدهیم تا موانع برداشته شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تخصیص تسهیلات بانکی ویژه مرزنشینان اشاره و تصریح کرد: تا کنون تسهیلات به شکل استانی پرداخت میشد، اما حالا بنا داریم بر اساس جمعیت مناطق مرزی و حتی سهم بیشتری به این مناطق بانکها و اعتبارات را اختصاص دهیم. هدف ما این است که عدالت جغرافیایی و حمایت از کسانی که در مناطق مرزی زندگی میکنند، افزایش پیدا کند.
احمد میدری درباره پرداخت حق مرزنشینی که در سالهای گذشته برای ساکنان مرز در نظر گرفته میشد و سپس قطع شد، گفت: دولت در حال بررسی احیای این حمایت است تا بخشی از خسارتهای مردم مناطق مرزی جبران شود و البته به دست وزارت کشور پیگیری میشود.