بی‌میلی جنسی در زنان ، علائم ، دلایل و روش درمان

 به گزارش گروه خانواده اول فارس، اگر حس می کنید که دارید از رابطه جنسی دوری می کنید چون حوصله آن را ندارید، این مشکل که به آن بی‌میلی جنسی گویند تنها برای شما رخ نمی دهد. بر طبق مطالعات انجام شده، ۳۳% زنان و ۱۹% مردان ممکن است در مقطعی از زندگیشان دچار کاهش […]

کمبود میل و برانگیختگی جنسی زنان
 به گزارش گروه خانواده اول فارس، اگر حس می کنید که دارید از رابطه جنسی دوری می کنید چون حوصله آن را ندارید، این مشکل که به آن بی‌میلی جنسی گویند تنها برای شما رخ نمی دهد.

بر طبق مطالعات انجام شده، ۳۳% زنان و ۱۹% مردان ممکن است در مقطعی از زندگیشان دچار کاهش میل جنسی شوند. در حالی که می توان سردرد را گاه گاهی بهانه کرد اما با افزایش این بهانه ها، ممکن است دچار مشکلی شده باشید که به آن اختلال سردمزاجی گفته می شود. در صورتی که به دنبال رفع آن نباشید، این اختلال ممکن است مزمن شود و تبدیل کشمکش و نزاع در زندگی زوجین شود. خوشبختانه، سردمزاجی را می توان با سکس تراپی یا مداخله پزشکی شناسایی و درمان نمود. برای شناسایی علل و بهترین رویکرد برای درمان این اختلال شما نیازمند ارزیابی کاملی از بدنتان هستید. برای شروع این روند، مطالعه این مقاله می تواند به شما در ارزیابی اینکه میل جنسی خود را از دست داده اید یا خیر، کمک کند.
  
بی میلی جنسی در زنان از شایع‌ترین مشکلات جنسی در میان خانم‌هاست که عوامل مختلفی می‌تواند در آن نقش داشته باشد. بی میلی جنسی در زنان همانند زود انزالی و اختلال نعوظ در مردان رابطه زناشویی زوجین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. طبق مطالعات یک سوم از زنان از نداشتن میل جنسی رنج می‌برند که این موضوع بهداشت جسمی و روانی آنان را در معرض خطر قرار می‌دهد. در واقع مشکلات بی میلی جنسی ترکیبی از زمینه‌های روانی و فیزیکی است که تنها با خوردن یک قرص حل نمی‌شود و لازم است تا با بهره بردن از مشاوره روانشناسی این مسئله به صورت ریشه‌ای درمان شود. با این حال ممکن است شما یا همسرتان نیز به این مشکل برخورده باشید یا از میل و برانگیختگی جنسی خود راضی نباشید. در این مقاله درباره علائم، علل، انواع و درمان بی میلی جنسی در زنان صحبت شده است.

بی میلی جنسی در زنان

بی میلی جنسی یکی از رایج ترین اختلالات جنسی زنان است که ممکن است در هر سنی و بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهد. اگر بی میلی جنسی و عدم علاقه در زنان طولانی مدت شود بر روی روابط زناشویی و صمیمیت بین زوجین تاثیر گذار خواهد بود. گاهی زنان با وجود آن که تمایلی به ایجاد رابطه ندارند، تن به رابطه جنسی می‌دهند. کمبود میل و برانگیختگی باعث ایجاد درد، ناراحتی و نارضایتی از رابطه در زن می‌شود. با ادامه این شرایط احتمال ابتلا به اختلالاتی چون واژینیسم، اضطراب، وسواس و افسردگی بالا می‌رود. 

علائم بی میلی جنسی در زنان
علائم و نشانه های بی میلی جنسی زنان شامل موارد زیر می‌باشد.

۱. فقدان یا کاهش علاقه به فعالیت جنسی

۲. فقدان یا کاهش افکار، خیال پردازی‌های جنسی و شهوانی

۳. شروع نکردن یا کاهش فعالیت جنسی و معمولا پذیرا نبودن اقدامات همسر برای شروع کردن فعالیت جنسی

۴. فقدان یا کاهش برانگیختگی لذت جنسی هنگام فعالیت جنسی در تقریبا تمام آمیزش‌های جنسی

۵. فقدان یا کاهش برانگیختگی جنسی در پاسخ به هرگونه نشانه‌های جنسی و شهوانی بیرونی یا درونی مثل نشانه‌های کلامی و دیداری.

۶. فقدان یا کاهش احساسات تناسلی یا غیر تناسلی هنگام رابطه جنسی در تقریبا تمام آمیزش‌های جنسی

انواع بی میلی جنسی در زنان

بی میلی جنسی زنان را از زوایای مختلفی می‌توان دسته بندی کرد. در یک دسته بندی بر اساس ظهور علائم حالات زیر را شاهد هستیم.

۱- دائمی: در این حالت اختلال از زمانی که فرد از لحاظ جنسی فعال شده وجود داشته است.

۲- اکتسابی: این اختلال بعد از یک دوره عملکرد جنسی نسبتا عادی شروع شده است.

۳- فراگیر(تعمیم یافته): به حالت خاصی از تحریک، موقعیت یا همسران محدود نمی‌شود. فرد در همه موقعیت‌ها عدم تمایل نشان می‌دهند.

۴- موقعیتی: فقط در رابطه با انواع خاص تحریک، موقعیت‌ها یا همسران روی می‌دهد.

بی میلی جنسی در زنان را به لحاظ شدت می‌توان در دسته‌های زیر قرار داد.

۱- خفیف: فرد ناراحتی خفیفی در رابطه با نشانه‌های گفته شده در بالا نشان می‌دهد.

۲- متوسط: شواهدی از ناراحتی متوسط در رابطه با نشانه‌های گفته شده در بالا در فرد دیده می‌شود.

۳- شدید: شواهدی از ناراحتی شدید یا خیلی شدید در رابطه با نشانه‌های گفته شده در بالا در فرد ایجاد می‌شود و این امر به شدت فرد را درگیر می‌کند.

توجه داشته باشید که اختلال بی میلی جنسی در زنان همراه با اختلالات برانگیختگی است. در واقع میل و برانگیختگی معمولا همزمان با یکدیگر و یا با فاصله کمی از یکدیگر رخ می‌دهند. این همزمانی اصولا در زنان بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد.

علل بی میلی جنسی در زن

بی میلی جنسی در زنان به چندین عامل بستگی دارد و فقدان یا صدمه به یک یا چند عامل از این عوامل می‌تواند باعث کاهش میل جنسی شود. در واقع اختلالات کژکاری جنسی مشکلاتی تک عاملی نیستند، در ادامه به چند دلیل فقدان میل جنسی اشاره می‌کنیم.

۱- نداشتن خودپنداره و اعتماد به نفس که باعث می‌شود فرد به عنوان یک فعال جنسی خود را نپذیرد.

۲- تجارب جنسی ناموفق پیشین، شریک جنسی نامناسب و یک تجربه جنسی فاقد لذت

۳- نداشتن رابطه‌ عاطفی خوب با شریک جنسی مثل اختلافات زناشویی

۴- نداشتن اعتماد به همسر و بی احترامی به زن از سوی همسر

۵- پرهیز از رابطه جنسی به مدت طولانی

۶- افسردگی، اضطراب و استرس

۷- ترس از حاملگی

۸- احساس گناه از رابطه جنسی

۹- افسردگی بعد از زایمان

۱۰- طرد شدن از جانب شریک جنسی

۱۱- ترس از آسیب‌ها و عفونت واژن

۱۲- احساس خصومت نسبت به مرد

۱۳. عوامل فیزیولوژیکی از جمله تنگی نفس، دیابت و پایین بودن سطح تستوسترون

علل جسمی
برخی دارو ها ممکن است موجب کاهش میل جنسی شوند. داروهای فشار خون، قرص های ضد بارداری و بسیاری از داروهای ضدافسردگی (مانند فلوکستین، سرترالین، پاروکستین) اکثرا موجب سردمزاجی می شوند. اگر دارویی مصرف می کنید، با پزشکتان درباره مشکلات جنسی خود صحبت کنید و ببینید آیا تغییر دارو یا دوز مصرفی برای کاهش این اثرات ممکن است یا خیر.

اگر مشکل شما ناشی از دارو نیست، پس باید مطمئن شوید که سطح طبیعی هورمون های بدنتان به هم نریخته باشد. تستسترون نقش مهمی برای میل جنسی هم مردان و هم زنان دارد. می توانید میزان هورمون های خود را از طریق آزمایش خون تجویز شده توسط پزشک بررسی کنید. گاهی سطح هورمون ها به خودی خود به سطح طبیعی بر می گردند به خصوص اگر تحت تاثیر تغییر موقتی در بدنتان همانند بارداری قرار گرفته باشند.

درمان هایی برای سطح تستسترون کم وجود دارد اما این درمان ها به دلیل عوارض جانبی آنها برای همه مناسب نیستند. بهتر است که در صورت کاهش میل جنسی تان درباره هورمون ها با پزشک متخصص حتما مشورت کنید. 

مشکلات جسمی بیشتر..
یکی از مهمترین دلایل بی میلی جنسی زنان به خصوص آنهایی که قبلا هیچ مشکلی برای برقراری رابطه نداشته اند، بروز برخی مشکلات جسمی و بیماریها است. دلایل جسمی بی میلی زنان عبارتند از:

  • خشکی واژن
  • آتروفی واژن
  • واژینیسموس (انقباض غیر ارادی عضلات ناحیه واژن در هنگام دخول) (بیشتر بخوانید: تمرینات کگل برای درمان واژینیسموس)
  • احساس درد هنگام مقاربت
  • عفونتهای تناسلی
  • زخم تناسلی
  • پایین بودن استروژن
  • تغییرات هورمونی در دوران بارداری یا یائسگی
  • کمبود ویتامین

درمان بی میلی جنسی زنان
با توجه به عللی که بیان شد بی میلی جنسی ممکن است تنها با حل اختلافات بین زوجین مشکل حل شود، بنابراین دریافت مشاوره خانواده، حل تعارضات و اختلافات تا حد زیادی در حل شدن فقدان میل جنسی در زن موثر است. درمان شناختی رفتاری، بر روی تغییر افکار منفی که ممکن است فرد درباره رابطه جنسی داشته باشد تمرکز دارد. در این درمان تمام افکار منفی از فرد مبتلا دور خواهد شد. اما در مواقعی که رابطه جنسی دچار مشکل است، دریافت مشاوره جنسی توسط یک متخصص می‌تواند در درمان اختلالات کژکاری جنسی مانند بی میلی یا عدم علاقه جنسی در زن بسیار مفید باشند. در نهایت داروهایی برای افزایش تحریک و میل جنسی می‌توانند تا حدودی به زنان کمک کنند تا به دوره قبل که میل جنسی داشتند برگردند. 

مشکلات رابطه ای
هنگامی که همسرتان دچار تغییر ظاهری می شود یا رفتار متفاوتی نسبت به گذشته با شما دارد، این مورد می تواند موجب کاهش میل جنسی شما شود. اگر در رابطه تان بحث و دعوا دارید، روابط جنسی کم خواهند شد. عدم اطمینان نیز یک علت اصلی میل جنسی کاهش یافته است. به محض متوجه شدن مشکل به یک سکس تراپیست رجوع کنید تا این که منتظر بمانید که مشکل به خودی خود حل شود.

گاهی تنها پاسخ مشکل شما این مورد است که رابطه جنسی شما عادی شده است و باید کمی هیجان به زندگی جنسی تان اضافه کنید. اگر مشکل شما در اینجاست، آزادانه با همسرتان صحبت کنید. سعی کنید که پوزیشن های جنسی جدید، مکان های جدید برای رابطه جنسی و هرچه مطابق میل هر دویتان هست را امتحان کنید. با کمی تمرین، شما و همسرتان به زندگی جنسی پر شورتان بازخواهید گشت.

نکته پایانی
علل بی‌میلی جنسی در زنان (سرد مزاجی زنان) هرچه که باشد نیازمند بررسی و درمان به‌ موقع است. عدم علاقه جنسی در زن را به خوبی می‌توان با شناسایی و رفع علل زمینه‌ساز آن درمان کرد. نکته مهم در درمان عدم علاقه جنسی زنان این است که مبتلایان نباید خودسرانه به دارودرمانی اقدام کنند زیرا علاوه بر عوارضی که این‌گونه داروها در صورت مصرفی بی‌رویه دارند، گاه به علت بی‌توجهی به منشأ بی‌میلی جنسی بی‌اثر خواهند بود یا به‌صورت مقطعی اثر می‌کنند. نکته مهم دیگر این‌که فرد مبتلا به بی‌میلی جنسی نباید نسبت به این اختلال، بی‌توجه باشد زیرا ترک یا کاهش روابط زناشویی به علت این اختلال، شدت بی‌میلی جنسی را افزایش می‌دهد و فرد را در آینده به بحران‌های جدی در رابطه زناشویی دچار می‌کند.

مهم ترین علل بی میلی جنسی در زنان چیست؟

بی میلی جنسی در زنان یکی از رایج ترین مشکلات جنسی در آنان است که می‌تواند علل روانی از جمله اضطراب، استرس و افسردگی و همچنین عوامل فیزیولوژیکی مانند تنگی نفس، دیابت و پایین بودن سطح تستوسترون داشته باشد. علاوه بر این تجربه روابط جنسی قبلی و میزان صمیمیت میان زوجین نیز از عوامل مهم محسوب می‌شود.

مطالب مرتبط

تق رابطه جنسی مامور مخفی در حمام میشل اوباما درآمد

نشانه‌های اضطراب بابت عملکرد جنسی چیست؟

اگر به دنبال افزایش میل جنسی خود هستید این غذای عجیب را بخورید

نظرات