به گزارش اول فارس،کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:انجیر یکی از قدیمیترین و پرمصرفترین میوهها در دنیا است و ایران نیز یکی از مهمترین کشورهای تولیدکننده انجیر در جهان محسوب میشود انجیر به هر دو صورت تازه و خشک شده قابل استفاده است و حتی به صورت خشک، انجیر غنی از ویتامینها از جمله آسکوربیک اسید، ویتامین A، املاح معدنی نظیر کلسیم، پتاسیم، کربوهیدراتها، قند، فیبر، برخی اسیدهای چرب و ترکیبات فنولی نظیر آنتوسیانیدین هاست.
با گسترش و پیشرفت علم در حوزههای مختلف نیز فواید و خواص طبی و تغذیه جدیدی از این میوه مشخص میشود.
فاطمه شفیعی افزود:انجیر نسبت به دیگر میوهها حاوی فیبر بیشتری است. بیش از ۲۰ درصد افراد در جهان به بیماریهای مزمن دستگاه گوارش به ویژه یبوست مبتلا هستند که زمینه بروز بسیاری از بیماریهای دستگاه گوارش نظیر سرطان روده بزرگ را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه مطالعات نشان داده است انجیر باعث افزایش حرکات روده شده و در واقع یک ملین است و یکی از داروهای موثر در درمان یبوست و انسداد روده است گفت:این ویژگی انجیر به دلیل تعداد زیادی هسته و وجود فیبرهای نامحلول آن است که یک لایه محافظتی را بر روی مخاط روده کوچک و بزرگ ایجاد میکند و بدین ترتیب مانع از آسیبهای مکانیکی به مخاط روده میشود.
این میوه به دلیل وجود ترکیبات فنولی از بروز زخم معده ناشی از باکتری هلیکوباکترپیلوری جلوگیری میکند. مطالعات نیز نشان داده وجود فیبر برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش بسیار مفید است.
داشتن قلب سالم به کمک مصرف انجیر
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت: از مهمترین دلایل بروز بیماری قلبی مصرف مواد غذایی با کلسترول و تری گلیسیریدهای بالا است و دادههای علمی نشان میدهد مصرف انجیر به واسطه وجود فیبر باعث کاهش کلسترول خون و وجود فلاونوئیدها از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
شفیعی اظهار داشت:شیره میوه تازه انجیر بر سلولهای سرطانی انسان موثر بوده و میتواند به عنوان یک ماده ضد سرطان عمل کند.
بر اساس تحقیقات مشاهده شده است که این میوه در درمان عوارض خارش دار پوستی مانند زگیل و میخچه نیز موثر بوده است.
انجیر و تقویت حافظه
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با اشاره به اینکه درمطالعات مشاهده شده است میوه تازه انجیر دارای ترکیباتی است که نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد افزود:انجیر غنی از آنتی اکسیدانهای طبیعی از قبیل پلی فنول ها، ویتامین E، کارتنوئیدها و اسید آسکوربیک است که موجب مهار آنزیمی میشود و در بروز بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و عدم تعادل نقش دارد.
همچنین انجیر سبب بالا بردن آستانه درد میشود و به عنوان آرام بخش، کاهنده میزان استرس و ترس توصیه میشود و به عنوان یک روش درمانی در بهبود بی خوابی، استرس، میگرن و صرع مورد استفاده قرار میگیرد.
وی ادامه داد:انجیر با دفع مواد زائد حاصل از متابولیسم و غذاهای گوشتی میتواند موجب افزایش دفع اسید اوریک خون شود؛ بنابراین در کنترل بیماری نقرس سودمند است.
او ادامه داد:با توجه به ترکیبات این میوه دارای موارد درمانی فراوان دیگری نظیر ضد سرطان، ضد دیابت، ضد میکروب، محافظ کبد، مفید برای سیستم ایمنی، ضد التهاب، ضد قارچ، ضد ویروس، بهبود بیماریهای تنفسی مانند گلودرد، سرفه، و همچنین مفید برای بیماریهای دستگاه گوارش نظیر کولیت است.
نظرات