
با گسترش آگاهی و تنوعطلبی، غذاهای بینالمللی محبوبیت زیادی یافتهاند. تاژین گوشت مراکشی، خوراکی لذیذ و آسانپخت، نمونهای از این غذاهاست. این غذای اصیل، ترکیبی از کوفته قلقلی در سس گوجه فرنگی است که با تخممرغ سرو میشود. برای یادگیری طبخ این غذای خوشمزه در خانه، در ادامه با ما همراه باشید.
به گزارش اول فارس، تاژین گوشت مراکشی، خوراکی لذیذ با سس غلیظ گوجه فرنگی، که دستور پختی آسان و طعمی فراموشنشدنی دارد. این غذا که امروزه با گسترش اینترنت و آشنایی بیشتر با فرهنگهای غذایی مختلف مورد توجه قرار گرفته، ترکیبی از کوفته قلقلیهای خوشطعم در سسی از گوجه فرنگی است و با تخممرغ سرو میشود.
روش پخت تاژین گوشت مراکشی
مواد لازم:
| مواد اولیه | مقدار |
|---|---|
| گوشت چرخکرده | ۳۰۰ گرم |
| پیاز | ۲ عدد |
| گوجه فرنگی (پوره شده) | ۲ عدد |
| رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
| تخم مرغ | ۲ عدد |
| سیر | ۲ حبه |
| روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
| جعفری خرد شده | ۱ قاشق غذاخوری |
| نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین | به میزان لازم |
| زعفران دمکرده غلیظ | به میزان لازم |
| آب جوش | نصف لیوان |
طرز تهیه:
- آمادهسازی کوفتهقلقلیها: گوشت چرخکرده را در کاسهای مناسب ریخته. یک عدد پیاز را رنده کرده و به همراه نمک، فلفل و دارچین به گوشت اضافه کنید. مواد را خوب ورز دهید. سپس از مایه گوشتی به اندازه یک فندق کوچک بردارید و به شکل کوفته قلقلیهای یکاندازه درآورید و کنار بگذارید.
- تهیه سس: یک عدد پیاز دیگر را پوست کنده و خرد کنید. در تابهای مناسب، روغن زیتون ریخته و پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس سیر رنده شده را به همراه کمی زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز اضافه کرده و به مدت کوتاهی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
- افزودن گوجه فرنگی و رب: گوجه فرنگیهای پوره شده و رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه کنید. مواد را هم زده و حدود ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید.
- پخت کوفتهها در سس: کوفته قلقلیها را به سس اضافه کنید. سپس زعفران دمکرده و نصف لیوان آب جوش را نیز به تابه بیفزایید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید کوفتهها با حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه بپزند تا گوشت کاملاً پخته و سس غلیظ شده و به روغن بیفتد.
- افزودن جعفری و تخم مرغ: پس از پخت کامل کوفتهها و غلیظ شدن سس، جعفری خرد شده را اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. در نهایت، تخممرغها را با فاصله از هم در میان خوراک بشکنید. درب تابه را دوباره ببندید و اجازه دهید تخممرغها به طور کامل پخته و سفت شوند.
- سرو: تاژین گوشت لذیذ شما آماده سرو است.
نکات مهم:
- تشخیص روغن زیتون اصل:
- بو: روغن زیتون باکیفیت باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد. اگر بوی فلز احساس کردید، روغن نامرغوب یا فاسد است.
- مزه: یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو دهید. باید بعد از چند لحظه تلخی و تندی شدیدی در گلو احساس کنید که میتواند حتی باعث سرفه شود. این مزه تلخ بعد از حدود ۱ دقیقه از بین میرود. روغن زیتون اصل در ابتدا شیرینی و سپس تلخی و سوزش ایجاد میکند و حس چربی در دهان به جا نمیگذارد.
- رنگ: رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ به تنهایی معیار قطعی برای تشخیص کیفیت نیست، زیرا میتوان آن را تغییر داد.
- دم کردن زعفران:
- همیشه از زعفران دمکرده غلیظ استفاده کنید. هرچه آب کمتری برای دم کردن زعفران استفاده شود، رنگ آن عمیقتر خواهد بود.
- روش صحیح دم کردن: ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. به ازای هر ۱ قاشق چایخوری زعفران پودر شده، ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ اضافه کنید. یخ باعث ایجاد شوک و آزاد شدن رنگ بیشتر از زعفران میشود.
- نگهداری: زعفران دمکرده را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید. هنگام استفاده، اجازه دهید در دمای محیط یخزدایی شود. پس از هر بار استفاده، زعفران باقیمانده را دوباره در فریزر قرار دهید.
- تشخیص زعفران تقلبی: زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن پس نداد، خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
برچسب ها
تاژین گوشت مراکشی
URL Copied
آبان ۲۰, ۱۴۰۴
۰



