محیط زیست

تاکید مدیرعامل آب و فاضلاب کشور بر ضرورت بازچرخانی آب روشویی‌ها و ظرف‌شویی‌ها در منازل

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بر لزوم بازچرخانی آب خاکستری (آب روشویی و ظرف‌شویی) در منازل طبق مقررات ملی ساختمان تأکید کرد و از عدم توجه به این موضوع در ساخت‌وسازها انتقاد نمود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور

به گزارش اول فارس به نقل از وزارت نیر،هاشم امینی در حاشیه بازدید از پروژه‌ها و تاسیسات آب و فاضلاب شهر مهاباد خاطرنشان کرد: منظر دیگر، مباحث ۱۶ و ۱۹ مقررات ملی ساختمان است که به استناد آن، آب روشویی‌ها و ظرف‌شویی‌های منازل باید بازچرخانی و تحت عنوان آب خاکستری به فلاش‌تانک‌ها هدایت و مجددا مصرف شود.

به گفته رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور این مقررات چندان در روند ساخت‌وسازها مورد توجه و نظارت قرار نگرفته است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: الزام صنایع به جایگزینی منابع آبی نامتعارف با منابع آبی متعارف (زیرزمینی و سطحی) در شرایطی که کشور با تنگناهای متعدد آبی و کاهش چشم‌گیر بارش‌ها مواجه است، امری حیاتی است که همه متولیان و دست‌اندرکاران باید به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وی گفت: از دو منظر به استفاده از پساب و بازچرخانی آب باید توجه شود و قانون هم الزاماتی را در این خصوص تعیین کرده است که به استناد بند ۳ ماده ۳۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت و بند ع تبصره هشتم قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کشور، تامین و تخصیص آب صنایع آب‌بَر که در حال استفاده از آب متعارف هستند، باید از طریق پساب، آب دریاها و بازچرخانی آب صورت پذیرد.

امینی با بیان این‌که در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ ردیف ویژه‌ای برای بازسازی شبکه‌های فرسوده شهرها و روستاها در نظر گرفته شده است، گفت: اصلاح شبکه‌های فرسوده اقدام اثرگذاری در مدیریت منابع محدود آبی است و به همین لحاظ به صورت ویژه در دستور کار شرکت‌های آب و فاضلاب قرار دارد که شهرستان مهاباد نیز قطعا از اعتبارات این بخش بهره‌مند خواهد شد.

امینی در مورد برخورد با مشترکان پرمصرف و بدمصرف خاطرنشان کرد: قانون‌گذار بر مدیریت مصرف تاکید دارد و برای برخورد با مشترکان بدمصرف (مصرف دوبرابر بالاتر از الگو) به‌ویژه در استان‌های دارای تنش آبی، استفاده از تعرفه‌های بازدارنده در دستور کار قرار گرفته است و علاوه بر این، پس از دو نوبت اخطار، ۱۲ ساعت آب این دسته از مشترکان قطع خواهد شد.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. شیرهای استاندارد کم مصرف یا هوشمند بگذارند در ساختمانها تا اسراف نشود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا