تجلیل اساتید خارجی و داخلی از خدمات دکتر ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران

 ایرنا: رئیس جامعه جراحان ایران و استادان علوم پزشکی دانشگاه های ایرانی و خارجی در همایش پاسداشت نخبگی دکتر سید علی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران، از مقام علمی و خدمات وی تجلیل کردند. بر اساس این گزارش، استاد جراحی و پیوند اعضای دانشگاه کلیولند کلینیک اوهایو در این مراسم با بیان اینکه استاد […]

تجلیل از خدمات دکتر ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران

 ایرنا: رئیس جامعه جراحان ایران و استادان علوم پزشکی دانشگاه های ایرانی و خارجی در همایش پاسداشت نخبگی دکتر سید علی ملک حسینی پدر پیوند کبد ایران، از مقام علمی و خدمات وی تجلیل کردند.

بر اساس این گزارش، استاد جراحی و پیوند اعضای دانشگاه کلیولند کلینیک اوهایو در این مراسم با بیان اینکه استاد ملک حسینی توانست با کوشش خود، بزرگترین مرکز پیوند کبد را در کشور ایجاد کند، گفت: در سال های گذشته، تعداد زیادی پیوند در دنیا انجام شده و در ایران هم نخستین نمونه های آن از هر نوع پیوند جدید، از شیراز آغاز شده است.
دکتر بیژن اقتصاد هدف از تلاش های بخش پیوند را بهبود وضع بیماران دانست و افزود: پیوند یک کار جمعی است و تنها با همبستگی جمعی به ثمر می رسد، بنابراین برای آن باید برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به افزایش آمار اهدای عضو در ایران، طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵میلادی، ادامه داد: از سویی کار پیوند انجام نمی شود، مگر با رضایت اعضای خانواده اهداکننده؛ در فارس تعداد اهداکنندگان نسبت به درصد جهانی بالا است که این به خاطر کار بزرگی است که دکتر ملک حسینی و همکاران او انجام داده اند.
این استاد جراحی و پیوند اعضا، تعلیم جراحان را خدمتی دیگر در این عرصه برشمرد و گفت: پرستاران نیز ستون فقرات بخش پیوند هستند که به بیماران خدمت می کنند.
دکتر اقتصاد، بخش پیوند شیراز را یکی از موفق ترین بخش های تحقیقاتی معرفی کرد و ادامه داد: یکی از اهداف مهم این است که بیماران هم راضی باشند و آیین امروز نشان می دهد که بیماران هم از استاد ملک حسینی راضی هستند.
وی افزایش تعداد پیوندها در بخش پیوند شیراز را ناشی از اعتماد مردم دانست و اضافه کرد: این امر بخش پیوند شیراز را به بزرگترین بخش پیوند دنیا تبدیل کرده است.
استاد جراحی و پیوند اعضای دانشگاه کلیولند کلینیک اوهایو از احداث بیمارستان پیوند بوعلی سینا به عنوان خدمتی یاد کرد که برای تحقق اهداف آینده بخش پیوند شیراز، در حال انجام است.
استاد جراحی و پیوند اعضای دانشگاه شیکاگو هم در این آیین گفت: اگرچه در دنیا نخستین پیوندها موفقیت آمیز نبود و تنها ۳۰ تا ۳۵درصد بیماران نجات می یافتند، اما هم اکنون این عدد به ۹۰درصد رسیده است.
دکتر جان فانگ در ادامه به کشف داروی ‘سیکلوسفورین’ به عنوان گامی برای خدمت به این بیماران اشاره کرد و افزود: در زمانی که دکتر ملک حسینی در خارج از کشور تحصیل می کرد، داروی دیگری برای کمک به بیماران پیوند اعضا تولید شد که میزان موفقیت عمل های جراحی را تا ۸۵درصد بالا برد که ایشان با مشاهده این موفقیت، این دارو را با خود به ایران آورد.
وی جایگاه کنونی دانش پیوند اعضا در جهان را مدیون کسانی دانست که پیش از ما، قدم های خود را به درستی برداشتند و اضافه کرد: امیدواریم دانشجویان ما در آینده بتوانند همین راه را ادامه دهند.
استاد جراحی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم دیگر سخنران این آیین بود که با اشاره به نخستین سفر خود به شیراز در سال ۱۳۴۰، گفت: شیراز در این چند دهه بسیار پیشرفت داشته است.
دکتر فرخ سعیدی، دکتر ملک حسینی را یک ایرانی معرفی کرد که مایه افتخار همگان است و در مقایسه پیش از انقلاب و پس از آن، افزود: شکی نیست که ما در کوتاهترین زمان ممکن و بدون کمک مستشاران خارجی پیشرفت کرده ایم.
وی ادامه داد: دانشگاه شیراز که زمانی قرار بود دانشگاهی فرانسوی باشد، هم اکنون در اختیار فرزندان این مرز و بوم است.
دکتر سعیدی انگیزه دکتر ملک حسینی را از این خدمات، نه خودنمایی، بلکه ایمان و اعتقاد خواند.
رئیس جامعه جراحان ایران نیز گفت:‌ مرحوم نمازی و دکتر ملک حسینی در شیراز خدمات بزرگی را در حوزه سلامت داشته اند.
دکتر ایرج فاضل جهرمی افزود: این آیین، نکوداشت مردی نخبه و کم نظیر است که در واقع نکوداشت تیم همراه او هم محسوب می شود.
او ادامه داد: با شناختی که از این مرد بزرگ دارم، می دانم که از چنین نکوداشتنی ها بی نیاز است، اما برای جامعه و جوانان مهم است که بدانند حاصل طی کردن چنین راهی که استاد ملک حسینی گذراند، این چنین است.
وی با اشاره به تلاش های شبانه روزی استاد ملک حسینی، گفت: او خصوصیاتی دارد که کمتر در یک فرد جمع می شود.
دکتر سید علی ملک حسینی چهره ماندگار کشور و پدر پیوند کبد ایران است. ملک حسینی، اردیبهشت ماه ۱۳۷۲ نخستین پیوند کبد در ایران و خاورمیانه را به انجام رساند و لقب پدر پیوند کبد در ایران را از آن خود کرد.
وی در ساخت بزرگترین مرکز پیوند اعضا در ایران و خاورمیانه مشارکت دارد .
وی چهره ماندگار سال۱۳۸۱،رئیس دهمین کنگره بین المللی پیوند اعضاء خاورمیانه (MESOT) در شیراز، عضو کمیته تخصصی جراحی در نهمین فستیوال پزشکی رازی است .
بررسی ابعاد شخصیتی دکتر ملک حسینی ، شامل زندگی فردی، تکریم استادان، شاگرد پروری، اثر گذاری ملی و تبیین فعالیت های عام المنفعه و خیریه این استاد دانشگاه است .
همچنین در این همایش ابعاد علمی دکتر ملک حسینی شامل دستاوردهای پژوهشی- آموزشی، نوآوریها در حیطه جراحی و خصوصاً پیوند اعضا، تاثیر در راه اندازی بخش های پیوند و دیگر بخش های پزشکی در سطح کشور و اثر گذاری ملی از بعد علمی مورد بررسی قرار گرفت.
این همایش به همت بنیاد ملی نخبگان استان فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.

مطالب مرتبط

اول فارس TV| وداع جانسوز پدر یاسوجی با فرزندش در شیراز

ماجرای اخراج جمعی از کادر درمانی بیمارستان بوعلی سینای شیراز

نظرات