خبر اولاستان فارس

تجمع اعتراضی کشاورزان زرین دشت برای مطالبه خسارت پمپ‌های کشاورزی

تجمع اعتراضی کشاورزان زرین دشت 01 2

به گزارش اخبار استان فارس اول‌ فارس،کشاورزان زرین دشت در استان فارس روز شنبه۲۴ آذر ۱۴۰۳با تجمع در مقابل اداره برق و فرمانداری این شهرستان خواستار قطع نشدن برق چاه‌های آب در زمان آبگیری شدند.

 در این تجمع که پیش از ظهر امروز شنبه رخ داد؛ تعدادی از کشاورزان بخش مرکزی زرین دشت مقابل اداره برق و فرمانداری این شهرستان تجمع و پس از آن در نشستی با رسول بهمنی فرماندار  و مهندس وطن دوست مدیر اداره برق زرین دشت نگرانی های خود را از قطعی های برق بیان کردند.

خسارت ۲۰۰ میلیونی به پمپ های چاه های کشاورزی 

این کشاورزان می‌گویند، حاصل زحمات یک ساله آنها نابود و محصول پنبه آنان که حال و روز خوبی ندارد و گندم آنان هم به دلیل قطعی ها و ناتوانی چاه‌های کشاورزی برای استخراج آب هنوز کِشت نشده است‌

آنان مدعی هستند، که  قطعی های ۷ ساعت برق در فصل تابستان و قطعی های ۵ ساعته پاییز خسارت های میلیونی به کف کش های آنان وارد کرده و تجهیزات پمپ های چاه کشاورزی آنان را سوزانده  و در هر مرحله ۲۰۰ میلیون تومان روی دست آنان خرج گذاشته است.

این در حالی است که به رغم وجود قوانین بسیار شفاف در این خصوص مانند ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار مصوب ۱۳۹۰/۱۱/۲۹ مجلس شورای اسلامی که صراحتاً اعلام می‌کند هر گاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی به شرکت‌های عرضه کننده برق یا گاز یا مخابرات دستور دهد موقتاً جریان برق یا گاز یا خدمات مخابراتی واحدهای تولیدی متعلق به شرکت‌های خصوصی و تعاونی را قطع کند موظف است نحوه جبران خسارت‌های وارد شده به این شرکت‌ها ناشی از تصمیم فوق را نیز تعیین و اعلام کند.

البته در ماده ۲ قانون تسهیل برقی کردن چاه‌های کشاورزی هم آمده که وزارت نیرو مکلف است انرژی مورد نیاز متقاضیان و مشترکان بخش کشاورزی اعم از مشترکان قدیمی و جدید را به صورت ۲۴ ساعته و در تمام فصول سال با رعایت سقف ساعات مندرج در پروانه بهره برداری آب تعیین کند و مواد دیگری در قانون افزایش بهره‌وری به این موضوع تاکید دارد.

به نظر می رسد با وجود قوانین زیاد در این خصوص اقدامی از طرف دست‌اندرکاران با وجود پیگیریی‌های زیاد انجام نشده است.

خلف وعده در اعمال خاموشی ها

در همین رابطه یک کشاورز از روستای حیدرآباد از توابع  بخش مرکزی شهرستان زرین دشت در حاشیه تجمع اعتراضی امروز کشاورزان این شهرستان  با انتقاد از وضعیت موجود می گوید: کشت تابستانه ما که بخاطر ناترازی های برق نابود شد، اما طبق قول مساعد شرکت توزیع برق استان فارس که دو ماه پیش (۲۵ آبانماه) به کشاورزان زرین دشت داده شد مقرر شد که از آذر ماه خاموشی برق چاه‌های کشاورزی در این منطقه اعمال نشود، اما این شرکت به وعده خود عمل نکرده و کشت پاییزه ما که عمدتاً محصول گندم هست نیز تا ۱۰ روز دیگر مهلت دارد تا اولین آبیاری آن پس از کشت انجام شود در غیر این صورت باید عطای کشت امسال را به لقایش بخشید .

حسن احمدلو با ذکر این نکته که گندم زرین دشت اواخر اردیبهشت برداشت و مثل گندم شمال فارس نیست که تا مرداد ماه ادامه داشته باشد، تأکید می کند:از مسئولان تقاضا داریم حداقل با مهلت یکماهه برای آبیاری کشت اول گندمکاران زرین دشت، بیشتر از این به کشاورزان خسارت نزنند.

تجمع اعتراضی کشاورزان زرین دشت 01 1

وقتی قطعی های برق رمق کشاورزان را می گیرد

وی که ۳۰ هکتار از راضی زراعی خود را به زیر کشت گندم برده از نا امیدی کشاورزی این منطقه در کاهش تناژ پنبه هم سخن به میان می آورد و می گوید: محصول پنبه سالجاری ما با افت شدید و کاهش تناژ به دلیل نرسیدن به موقع آب که پس از خاموشی ها اعمال  شد، جز ضرر چیزی نداشت و همین مسائل باعث شده تا رمق کشاورزان این شهرستان گرفته شود‌.

احمد علی فرج زاده یکی از کشاورزان روستای ساچون از توابع بخش مرکزی شهرستان زرین دشت هم که  امسال ۴۰ هکتار از زمین های کشاورزی خود را به زیر کشت گندم برده، اظهار می کند: متاسفانه به دلیل قطعی های گاه و بیگاه برق و سوخت پمپ چاه‌های کشاورزی در هر  نوبت مجبور به پرداخت ۲۰۰ میلیون‌تومان برای  تعمیر کفکش ها  شده ایم.

وی با بیان اینکه تنها توانسته ۲۰ هکتار از وسعت کشت چهل هکتاری خود را آبیاری اولیه انجام دهد، عنوان می کند: اگر ۲۰ هکتار مابقی  تا  ۱۵ بهمن آبیاری اولیه انجام نشود، دیگر کشت گندم سبز نمی‌شود و هیچ صرفه اقتصادی ندارد بلکه باعث ضرر هنگفت ناشی از خرید نهاده و بذر و هزینه های آماده سازی زمین به گُرده ما تحمیل می شود.

وی ادامه می دهد: اگر اداره برق پیش از این قطعی ها اطلاع رسانی می کرد، بنده سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی ام را صرف کشاورزی نمی‌کردم و با خرید ماشین آلات سنگین، سرمایه ام را حفظ و به آن می افزودم و دیگر احتیاجی به آمدن درب اداره برق و اعتراض نداشتم.

مطالبه حقوق ماهیانه برای زمین‌هایی که تکلیفشان معلوم نیست

این کشاورز با ابراز نگرانی می گوید: تمام زندگیم را صرف کشاورزی کرده ام و حالا چهار نفر کارگری که بر سرزمین هایم مشغول به کارگری هستند اعتصاب کرده و می گویند در صورت پرداخت حقوق ماهیانه ۳۰ میلیون تومان حاضر به فعالیت در زمین های زراعی هستند، حالا من کشاورز با این قطعی برق که نمی‌گذارد محصولی عاید بنده شود، چگونه حقوق ماهیانه به کارگران پرداخت کنم.

تجمع اعتراضی کشاورزان زرین دشت 01 1

قامت شکسته از قطعی برق!

حمزه فتحی دیگر کشاورز معترض به قطعی های گاه و بیگاه برق در زرین دشت هم اظهار می‌کند: قطعی برق کشاورزی دراین روزها کمر کشاورزان این شهرستان را شکسته است.

وی با تصریح بر اینکه مسئولان زرین دشت که به کشاورز بودن خود مفتخر و خود را  از خانواده کشاورز ان می دانند، چرا مشکلات ما را لمس نمی کنند اگر این گونه که ادعا دارند هستند چرا امروز کشاورزان زرین دشت با کوله باری  از بدهی جان به لبشان رسیده است.

این کشاورز زرین دشتی تأکید می کند: کشاورزی که تا کنون نتوانسته زراعت خود را خاک آب کند (خاسون) با شروع  فصل زمستان چه امیدی به برداشت محصول داشته باشد؟

وی خطاب به مسئولان زرین دشت می گوید:  قطعی های پی درپی برق علاوه بر آسیب  به بخش کشاورزی باعث سوختن پمپ وکف کش های کشاورزان شده است اگر سری به مغازه های فروش وتعمیرات پمپ بزنید فروشگاهی نیست که روزانه کمتر از ده پمپ بابت تعمیر یا تعویض تحویل گرفته نباشد.

کشاورزان بدهکاران همیشگی بانک ها

عبدالرضا فرجی دیگر کشاورز زرین دشتی هم  اضافه می کند: از مسئولان عاجزانه استدعا داریم وجدان خود را قاضی قرار دهند و با این قشر کشاورز محروم و زجر کشیده احساس همدردی کنند، چرا که همه کشاورزان این منطقه به بدهکاران همیشگی بانک‌ها  تبدیل  و دیگر توانی برای ادامه دادن ندارند.

عبدالرضا اسدی دیگر گندم کار زرین دشتی هم آمار بارندگی های امسال در زرین دشت را تاسف بار خواند و گفت: اگر به میانگین بارندگی های این شهرستان نگاه کنیم می بینیم که امسال در  این شهرستان تاکنون هیچ بارندگی اتفاق نیفتاده در حالی که شهرستان های مرودشت آباده، اقلید، نورآباد، فیروزآباد، رستم، شیراز، بوانات ارسنجان و خرامه تا این لحظه بارندگی های قابل توجهی داشته اند، لذا انتظار می رود قطعی برق در این شهرستان رامتوقف کنند.

 نتایج رایزنی برای توقف قطعی برق  را اطلاع می دهم

در ادامه نشست کشاورزان زرین دشت با فرماندار این شهرستان، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، محیط زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارت بر اجرای قوانین به عهده آنها است، در تماس تلفنی خود با فرماندار زرین دشت با اذعان بر اینکه این بی‌توجهی موجب نارضایتی کشاورزان از مناطق مختلف را به دنبال داشته و در اثر قطع برق خسارات جبران ناپذیری هم به تولید و هم به اقتصاد خانوار کشاورزان وارد شده است، تأکید کرد که این مساله را پیگیری و بزودی نتیجه را به فرماندار زرین دشت برای ارائه مهلت یک ماهه به منظور جلوگیری از قطع برق چاه‌های کشاورزی این شهرستان خبر می دهد.

بر اساس این گزارش خواسته کشاورزان زرین دشت بر این است که تدبیری اندیشیده شود و تجدید نظری اعمال گردد که از خسارات وارد شده به کشاورزان و صدمه به تولید ملی جلوگیری شود و در این راستا برای کشاورزان جبران خسارت شود.منبع:ایلنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا