مدیر امور اراضی فارس گفت:

تخریب باغشهری ها غیرمجاز شیراز بدون رای دادگاه /تعریف جدید باغ شهری مجاز در فارس !

مدیر امور اراضی فارس با بیان اینکه سازمان امور اراضی در بحث برخورد با ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز در اراضی ملی دستور قضایی تبصره ۲ را در دستور کار قرار داده است، گفت: براساس این تبصره قانونی، تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیاز به رای دادگاه نداشته و با هماهنگی دادستان هر شهرستان انجام می‌شود. به گزارش اول فارس […]

مدیر امور اراضی فارس با بیان اینکه سازمان امور اراضی در بحث برخورد با ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز در اراضی ملی دستور قضایی تبصره ۲ را در دستور کار قرار داده است، گفت: براساس این تبصره قانونی، تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز نیاز به رای دادگاه نداشته و با هماهنگی دادستان هر شهرستان انجام می‌شود.

تخریب باغ شهری
به گزارش اول فارس ، نبی‌الله یزدی با بیان اینکه برای باغشهری‌ها پیشنهاد اخذ مالیات‌های سنگین داده‌ایم، گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از توسعه باغشهرها اخذ مالیات سنگین از آنهاست؛ چرا که توسعه باغ‌شهرها مقرون به صرفه نیست.

وی با اشاره به اینکه فارس ۷.۴ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: ۱۰ درصد اراضی فارس مربوط به بخش کشاورزی، ۱۸ درصد جنگل، ۶۰ درصد مرتع و مابقی مربوط به سایر بخش‌ها است.

یزدی،عوارض مجوزهای تغییر کاربری در سال گذشته را ۶۸ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تعداد مجوزهای صادر شده ۴۹۷ مورد بر اساس تبصره‌های یک و چهار که شامل طرح‌های مرتبط و غیرمرتبط با بخش کشاورزی است، بوده است.

مدیر امور اراضی فارس ادامه داد: در بحث نظارت بر تبصره‌ها که شامل طرح‌های مرتبط و غیرمرتبط با بخش کشاورزی است نیز ۴ هزار مورد در دستور کار بوده که ۲ هزار و ۷۰۰ مورد آن محقق شده است.

یزدی در بحث پایش اراضی کشاورزی فارس با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای نیز اظهار داشت: در استان فارس ۲۹۸ مورد مجموعه باغشهری شناسایی شده که شامل ۲۱ هزار و ۲۴۰ هکتار از اراضی استان است و از این تعداد ۱۶۷ مورد معادل ۱۳ هزار و ۶۷۳ هکتار، در شهر شیراز واقع شده است.

مدیر امور اراضی فارس تصریح کرد: در حال حاضر در حریم بسیاری از روستاها و مناطق شهری ساخت‌وسازهای غیرمجاز انجام شده که معمولا ۴ تا ۵ برابر مساحت روستا است.

وی صدور پروانه ساخت توسط شهرداری‌ها بدون اخذ مجوز تغییر کاربری را از مشکلات و چالش‌های سازمان امور اراضی دانست و گفت: عدم تعیین تکلیف روند واگذاری در حریم شهرها به دلیل عدم همکاری مسکن و شهرسازی موجب رشد ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم شهرها شده است.

او به تمایل نداشتن کشاورزان به صدور سند با توجه به تصرفات و تخلفات گسترده در این بخش اشاره و عنوان کرد: از طریق سامانه ۱۳۱ می‌توان تمام تغییر کاربری‌های مناطق مختلف را اطلاع داد تا مورد بررسی و در صورت لزوم برخورد قانونی قرار گیرد.

به گفته مدیر امور اراضی فارس، در سال گذشته ۲ هزار و ۴۹۴ مورد اراضی استان تغییر کاربری داشته که ۲ هزار و ۲۱۷ مورد آن اخطار دریافت کرده‌اند.

وی در ادامه گفت: با اجرای طری پیشگیری و تبصره‌های هماهنگ مرتبط و بالادستی به دنبال برگردندان اراضی ملی هستیم و اجازه نمی‌دهیم عرضه کشاورزی خرد و کوچک شود‌.

مدیر امور اراضی فارس همچنین با بیان اینکه قانون حفظ کاربری‌ها باید اصلاح شود، اظهار داشت: به منظور جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و تغییر کاربری‌های گسترده باید به دنبال توسعه شهرک‌های صنعتی و کشاورزی بوده و بستر توسعه شهرک‌های گردشگری را فراهم کنیم تا به صورت قارچ‌گونه در اراضی کشاورزی ساخت و ساز انجام نشود.


وجود حدود ۲۰۰ هزار باغ شهری در فارس ، باغ شهرهای فاقد مجوز تخریب می شوند

مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس گفت: آمارها نشان می دهد که حدود ۲۰۰ هزار باغ شهر در این استان وجود دارد که نمی توان آنها را بلاتکلیف به حال خودشان رها کرد.باغ شهرهای فاقد مجوز تخریب می شوند.

 مسعود طهماسبی در شیراز افزود: ساماندهی باغشهرهای چسبیده به محدوده شهرها و روستاها در دستور کار قرار گرفته و باغشهرهای فاقد مجوز نیز در صورتی که فاقد زیرساخت‌های لازم از جمله آب و برق باشند تخریب می‌شوند.
وی ادامه داد: از نظر ما باغ‌شهرهایی که دارای انشعابات آب، برق، گاز و پروانه ساختمانی هستند باغشهرهای رسمی و باغ شهرهای فاقد شناسنامه و هرگونه زیرساختی نیز باغ شهرهای غیررسمی هستند.
مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری فارس گفت: اجرای طرح‌های سرمایه گذاری چه بر روی اراضی شخصی و چه اراضی ملی باید در مسیر قانون و منطبق با آمایش سرزمین باشد و در تمام طرح‌ها و پروژه‌ها وضعیت آب و خاک در نظر گرفته شود.

شما هم نظرتان را بنویسید

اشاره

تَن« مرزبان شهر باستانی بیشاپور کازرون» در اقلید لرزید

مطالب مرتبط

جریمه ۲ میلیارد تومانی مسافر عازم خارج از کشور در فرودگاه شیراز

دفاع جانانه رئیس شورای اسلامی شیراز از شهرداری اسدی: سازمان بازرسی جلوی کار را گرفته است

کشف خودرو بنز قاچاق از انبار خانه‌ای در یکی از محله‌های شیراز

نظرات

  • سیدعلی

    تاریخ : ۱۶ - مرداد - ۱۴۰۲

    شما چرا اول نمیرید دنبال کسانی که منابع ملی ومنابع طبیعی رو گرفتن میفروشن، چیکار آری به کسانی که زمین ملکی خودش رو باغشهر کرده، مال خودشه یامجوزبدیدیا همکاری کنیدباهاش که بتونه کشاورزی بکنه که مجبورنباشه بکنه باغشهر


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - شهریور - ۱۴۰۱

    باغشهری های تپه سبز دوکوهک که کلا زمین هاش سنگلاخ و شنی هست احتمالا باید سنگ بکارن قلوه سنگ و شن برداشت کنن


  • ناشناس

    تاریخ : ۶ - شهریور - ۱۴۰۱

    اگه میتونید یه جا رو آباد کنید خراب کردن که هنر نیست حالا هرجا که باشه


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۷ - تیر - ۱۴۰۱

    تپه سبز که خراب کردن بازم …شما خنک نشد


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۷ - تیر - ۱۴۰۱

    اونا که همش میگن خراب کنید مگه عقده ای هستید


  • علی

    تاریخ : ۲۶ - تیر - ۱۴۰۱

    با سلام لطفاً ورودی بهشت گمشده کامفیروز تخریب باغها باقدمت بالا و تغییر دادن به غذا خوری واز بین رفتن بزرگترین و زیباترین تفرجگاه عاجزانه تقاضا مندم پیگیری نمایید


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۵ - تیر - ۱۴۰۱

    باغشهری های تپه سبز دوکوهک فاقد مجوزند ودر واقع جزو منابع طبیعی بحساب میان چرا جلو ساخت وساز انها رانمیگیرند وچرا تخریب نمیکنند وهمچنین باغهای بافت قدیم قلات اونجا هم درختان را قطع کردند و ویلا ساختند


  • ناشناس

    تاریخ : ۲۵ - تیر - ۱۴۰۱

    باغشهری های تپه سبز دوکوهک فاقد مجوزند ودر واقع جزو منابع طبیعی بحساب میان چرا جلو ساخت وساز انها رانمیگیرند وچرا تخریب نمیکنند


  • سید اسماعیل سبحانی

    تاریخ : ۲۵ - تیر - ۱۴۰۱

    هر روز یک داستانی داریم دو مدیر شهری با دو دیدگاه متفاوت ته ماجرا هم سرکیسه کردنه