شگرد جدید سودجویان برای تخریب بی سر و صدای خانه های بافت تاریخی شیراز +عکس

سریال تخریب خانه‌های تاریخی شیراز ادامه دارد و خانه تاریخی در جوار خانه رقیه رسولی و روبروی مسجد عتیق و شورای شهر شیراز در حال تخریب است. دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز گفت: تخریب دستی خانه‌های بافت تاریخی شیراز مخصوصا آنها که در تملک برخی نهادهای دولتی است، همچنان ادامه دارد و حتی […]

سریال تخریب خانه‌های تاریخی شیراز ادامه دارد و خانه تاریخی در جوار خانه رقیه رسولی و روبروی مسجد عتیق و شورای شهر شیراز در حال تخریب است.
تخریب خانه‌های تاریخی شیراز

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز گفت: تخریب دستی خانه‌های بافت تاریخی شیراز مخصوصا آنها که در تملک برخی نهادهای دولتی است، همچنان ادامه دارد و حتی خبر ثبت ملی بافت تاریخی شیراز، مانع از اقدامات متخلفانه آن نشده است.

خبرگزاری ایلنا: محمدمهدی کلانتری افزود: خانه‌ای که طی چند روز گذشته پلمب آن شکسته شده در جوار خانه رقیه رسولی و روبروی مسجد عتیق و شورای شهر شیراز قرار گرفته است و کارگرهای ناشناس در حال بازکردن ارسی، در و پنجره‌ها و به نوعی اوراق کردن خانه هستند.

تخریب خانه‌های تاریخی شیراز

تصویری از پلمب خانه تخریب شده در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

وی ادامه داد: تخریب این خانه تاریخی از داخل و با بیل و کلنگ و باز کردن ارسی‌ها انجام شده است؛ اردیبهشت ماه امسال ابتدا خانه را تخلیه و بعد آن را با سیمان پملپ کردند اما طی روزهای گذشته دوباره این پلمپ را شکسته و مشغول تخریب شده‌اند.

به گفته شاهدان تا اردیبهشت ماه امسال افرادی در این خانه ساکن و زندگی می کردند اما پس از آن با تخلیه اجباری روبرو شدند؛ هم اکنون نیز این خانه در اختیار یکی از نهادهای دولتی استان فارس است.

آنطور که مشخص است در طول تخریب درخت‌های حیات خانه  هم قطع شده است.

از طرفی برخی مسئولان می‌گویند معتادها پلمب این خانه را شکسته و به دنبال دزدی از  آن بوده‌اند.

حدود ۹۹ درصد اقدامات ثبت ۳۶۰ هکتار در حال انجام است

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداری فارس در گفت و گو با ایلنا گفت: قطعا ثبت ملی بافت تاریخی شیراز باعث می‌شود تا تخریب آثار ثبت شده جرم تلقی شود.

امیر حسین جشمیدی افزود: موضوع ثبت ملی بافت تاریخی شیراز به کمیته فنی ارجاع و حدود ۹۹ درصد اقدامات ثبت ۳۶۰ هکتار در حال انجام است.

تخریب خانه‌های تاریخی شیراز

3 2

تصاویری از شکستن پلمپ و دزدیدن درب و پنجره ها و تخریب خانه در مردادماه ۱۴۰۲

تخریب خانه‌های تاریخی با یک پروسه طولانی

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز پیش از این نیز به ایلنا گفته بود« خانه‌های بافت تاریخی را به محله‌های ناایمن برای معتاد و کارتن خواب‌ها تبدیل می‌کنند و هیچ چاره‌ای جز تخریب باقی نمی‌گذارند.»

کلانتری معتقد است این یه پروسه طولانی مدت و تعمدی است که خانه‌ای سالم به مخروبه‌ای برای تجمع معتادین تبدیل می‌شود و در نهایت دستور تخریب کامل می‌گیرد.

وی یادآور شد: در بسیاری از مواقع تخریب‌ها به صورت دستی انجام می‌شود و افرادی سقف خانه‌ها را تخریب و تبدیل به خرابه می‌کنندو در بسیاری موارد این تخریب‌ها به صورت تعمدی و دستی انجام می‌شد.

تخریب خانه‌های تاریخی شیراز

تخریب خانه‌های تاریخی شیراز

تخریب شیر سرها و درخت ها در خانه

دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز تصریح کرد: با ثبت ملی «بافت تاریخی شیراز» قانون مجازات اسلامی تخریب هر اثر ثبتی را جرم تلقی کرده و مجازات آن زندان و شلاق خواهد بود.

کلانتری گفت: در شرایط کنونی و با ثبت شدن بافت، دیگر کسی نمی‌تواند خانه‌های قرار گرفته شده در آن را واجد ارزش یا فرسوده تلقی کند و هر اقدام تخریبی ممنوع خواهد بود.

بعد از حدود چند دهه از تخریب‌های گسترده و مستمر بافت تاریخی شیراز روز دوشنبه ۲ مردادماه ۱۴۰۲ با کمک فعالان و دوستداران میراث فرهنگی واجد ثبت ملی شد و در انتظار ابلاغ وزیر برای به رسمیت شناختن است.

گزارشی تلخ از گور «مرزبان شهر باستانی بیشاپور کازرون» در حوضِ دخترگَبر اِقلید

مواظب تابش اشعه UV حتی در سایه باشید/ آسیب‌های اشعه ماوراءبنفش بر بدن

مطالب مرتبط

تخریب بافت تاریخی شیراز شدت گرفت(+چند نگاره)

تخریب بیش از ۱۰۰ مورد از ساخت و ساز‌های غیرمجاز در شبستر

بدانید عامدانه چه سر بافت تاریخی شیراز آوردند! /نابودی ۸ هکتار توسط بولدزر‌ها فقط در دو سال

نظرات

  • حسین

    تاریخ : ۱۸ - مرداد - ۱۴۰۲

    والا دروغ که شاخ و دم ندارد که این خانم تهمت میزنه. کی شبانه خراب میکنه؟ چه معلوم کار خودتون نباشه که بخوای خودتون رو مطرح کنید


  • رضا

    تاریخ : ۱۷ - مرداد - ۱۴۰۲

    بدبختی ما اینه که آدمایی مثل شما آقا مسعود با این طرز فکر توی این مملکت هستن که تنها چیزی که براشون مهمه روز را شب کنن وهرجوری شده یه لقمه نون در بیارن درحالیکه مطلع نیستن همین یه لقمه نون توی این خاک وآب باید در بیارن، هویت ملی، تاریخی واینکه که بودیم و که هستیم براشون مهم نیس، زندگی در حد یک موجود غیر انسان ملاک زنده بودنشون هست


  • مسعود

    تاریخ : ۱۶ - مرداد - ۱۴۰۲

    بافت تاریخی نه بدرد بازدید میخوره نه چیز دیگری…مردم هزارتا مشکل دارند


  • ناشناس

    تاریخ : ۱۵ - مرداد - ۱۴۰۲

    دنیا دارد روز به روز پیشرفت می‌کند شما پسرفت می کنید اصلأ آدم حالش بهم مخوردتواین کوچه ها،چه فرهنگی چه تمدنی ،سرتون مثل کبک کردیدزیربرف ،تمام معتاد خونه بوی شاش تمام بافت گرفت