حلیم بادمجان غذای بسیار خوشمزه ای است که در شهرهای مختلف با مواد متفاوتی آماده می شود.در این مقاله می خواهیم به شما نکاتی را بازگو کنیم که باعث هرچه خوشمزه تر شدن این غذای محبوب می شود.پس تا انتها با ما همراه باشید.
اگر حلیم بادمجان شل شد چه کنیم
اگر بعد از اضافه کردن همه مواد با یکدیگر متوجه شل بودن حلیم شدید، آن را بر روی حرارت قرار دهید تا آب اضافی اش تبخیر شود. این نکته را به خاطر داشته باشید که حلیم بادمجان با سرد شدن، سفت تر می شود.
سفت شدن حلیم بادمجان
اگر بعد از مخلوط کردن برنج، بادمجان و گوشت متوجه سفتی حلیم بادمجان شدید، این مشکل را با نکته ای کوچک برطرف نمایید. برای این منظور ۱/۲ پیمانه یا کمتر آب گوشت به حلیم اضافه نمایید و آن را بر روی شعله کم گاز قرار دهید. حلیم بادمجان را هم بزنید و حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید تا آب اضافه شده تبخیر و حلیم بادمجان به غلظت مناسب برسد.
گوشت مناسب برای حلیم بادمجان
بهترین گوشت برای این غذا، گوشت گوسفندی ست که هم طعم بسیار مطبوعی به آن می دهد و هم آن را کشدار می کند. گوشت سردست و گوشت گردن، گوشت های مناسبی برای درست کردن حلیم بادمجان هستند.
استفاده از آب گوشت برای خوشمزه شدن حلیم بادمجان
بعد از اینکه گوشت به شکل کامل پخت، باید حدود یک لیوان آب گوشت درون قابلمه باقی بماند. بهتر است در میان طبخ ناچار نشوید به گوشت، آب اضافه کنید، زیرا بر مزه غذا تاثیر منفی می گذارد.
حلیم بادمجان با برنج، عدس یا لوبیا سفید؟
اگر تصمیمتان حلیم بادمجان شیرازی با برنج است که دستور مشخص است اما اگر حلیم بادمجان را بدون برنج طبخ می کنید، می توانید به جای برنج از عدس استفاده کنید چراکه حلیم بادمجان با عدس هم طعم فوق العاده ای دارد، مسلماً با این کار، یک حلیم بادمجان تیره خواهید داشت. برای حلیم بادمجان خوش رنگ و روشن تر باید از برنج استفاده کنید.
می توانید در صورت علاقه عدس را حذف کنید و حلیم بادمجان با برنج بپزید. اگر از عدس به جای برنج استفاده می کنید، آن را به شکل جدا با اندکی دارچین در آب بپزید تا سردی عدس گرفته شود و طبع غذا گرم شود.
طرز تهیه حلیم بادمجان با لوبیا سفید به این دلیل محبوبت دارد که لوبیا سفید یا برنج حلیم شما را خوشطعم تر می کنند، پس به جای عدس می توان از آن ها استفاده کرد.
بهترین روش پخت بادمجان حلیم بادمجان
- برای پخت حلیم بادمجان ضروری نیست بادمجان ها سرخ شوند، البته شما می توانید آن ها را سرخ هم کنید و این کاملا سیلقه ای است. در این صورت، بادمجان ها را به شکل جدا سرخ کنید و سپس به برنج پخته بیفزایید ح
- برخی از بادمجان کبابی هم برای پخت حلیم بادمجان استفاده می کنند.
- بادمجان را برای حلیم به صورت حلقه ای خرد نکنید، بلکه به صورت طولی قاچ دهید تا حلیم کشدار شود.
راه و روش سرخ کردن بادمجان
نیاز است با دقت بالا پوست بادمجانها را پاک کنید و ورقههای نازکی از آنها بردارید. سپس هر ورقه بادمجان را با کمی نمک سپرده و به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا طعم تلخی بادمجان به مرور کاهش یابد. پس از گذشت این مدت زمان، بادمجانها را دقیقاً شسته و خاک و آلودگی روی آنها را از بین ببرید. سپس آنها را در روغن سرخ کنید تا رنگ طلایی به خود بگیرند. این کار باعث میشود بادمجان در هنگام سرخ کردن کمتر از روغن جذب کند و به حلیم بادمجان طعم و مزه بهتری ببخشد.
زمان پخت حلیم بادمجان
حلیم بادمجان غذایی ست که زمان زیادی برای آماده سازی و پخت مواد اولیه اش صرف می شود. با توجه به شعله گاز و حجم مواد شما این غذا به حدود ۲/۵ تا ۳ ساعت زمان نیاز دارد تا به طور کامل حاضر شود.
ترفند طلایی ترکیب برنج و بادمجان در حلیم بادمجان
- بهتر است برنج و بادمجان ها را با آب گوشت بپزید تا حلیم بادمجان شما مزه لذیذتری به خود بگیرد.
- هنگام طبخ برنج، آن را زیاد هم نزنید، زیرا باعث می شود که حلیم شما ته بگیرد.
- آب تلفیق برنج و بادمجان، مسلماً باید کاملا گرفته شود، زیرا در غیر این صورت، حلیم بادمجان شما آب می اندازد و آبکی می شود. در واقع، برنج باید بعد از پخت، کاملا له شود.
- شما می توانید گوشت و همچنین برنج و بادمجان ها را در زودپز بپزید تا مدت طبخ غذا کمتر شود.
- بهتر است برای پخت حلیم بادمجان از برنج نیم دانه استفاده کنید.
کشک حلیم بادمجان
- مقدار کشک در حلیم بادمجان، کاملا سلیقه ای است.
- دقت داشته باشید که بعد از اضافه کردن کشک به حلیم و قرار دادن روی حرارت گاز، حلیم نباید بیش از حد بجوشد، زیرا حلیم ته می گیرد.
- دقت کنید هنگامی که کشک را به حلیم بادمجان اضافه کردید، غذای شما نباید بسیار بجوشد چون جوشیدن فراوان سبب می شود کشک ببرد و طعم و فرم آن عوض شود.
- بهتر است کشک را قبل از افزودن به حلیم بادمجان، با کمی آب بجوشانید.
استفاده از جو در دستور حلیم بادمجان
در برخی مناطق در طبخ حلیم بادمجان از جو پرک یا جوی سالم نیز استفاده می کنند، به این شکل که جو پرک یا جو را با آب می پزند و با گوشت کوب آن را کاملا له می کنند و همراه با برنج و عدس به گوشت اضافه می کنند.
ترفند سرخ کردن پیاز طلایی و ترد برای حلیم بادمجان
برای تهیه پیاز داغ مرغوب ترد و پف کرده، باید اول پیازها را به شکل خلالی نازک ریز کنید. بعد آن ها را به مدت ۵ دقیقه با ۲ پیمانه آب بپزید و اجازه دهید تا آب آن ها کاملا کشیده شود. در ادامه پیازها را در میزان دلخواه روغن سرخ کنید و پس از سرخ شدن، آن ها را روی یک سبد قرار دهید تا روغن اضافه آن ها کشیده شود. بعد یک قاشق شکر و اندکی زعفران یا زردچوبه به پیازها بیفزایید و کامل با آن ها آمیخته کنید.
نکته برای تزیین بهتر حلیم بادمجان
- در حین تفت دادن نعنا دقت داشته باشید که نعنا به تندی می سوزد و مزه آن تلخ می شود. برای همین باید آن را زود از روی حرارت برداشت.
- برای تزئین حلیم بادمجان، می توان از گل محمدی هم استفاده کرد.
- اصل حلیم بادمجان، زردرنگ است. به همین دلیل، زعفران دم کرده شما باید غلیظ و کم آب باشد.
- برخی از مردم در مرحله له کردن بادمجان و برنج با گوشت، اندکی هم گردوی آسیاب شده به حلیم بادمجان اضافه می کنند تا روغن بیشتری بیندازد.
نظرات