چاپ کد خبر: 134465
27 بهمن 1402

ترفندهایی کاربردی برای از بین بردن رسوبات کتری یا سماور

کتری در همه خانه ها وجود دارد و بسیار پر استفاده و کاربردی است برخی به جای کتری از سماور نیز استفاده می کنند.اما بعد از مدتی استفاده از کتری یا سماور رسوبات آهکی بوجود می آید که این رسوبات می تواند باعث ایجاد بوی بد شود. در ادامه این مقاله به شما راه هایی را برای از بین بردن این رسوبات معرفی می کنیم پس تا انتها این مطلب با ما همراه باشید.

از بین بردن رسوبات کتری

 

رسوب‌ زدایی با جوش شیرین

شاید از شنیدن این که جوش شیرین برای از بین بردن رسوب کتری عالی است تعجب کنید. کتری را تا نیمه از آب پر کنید و یک قاشق چای خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. سپس اجازه دهید آب در کتری به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بجوشد. در نهایت کتری را کاملاً با آب تازه بشویید و مجدداً به صورت تمیز استفاده کنید.

استفاده از حلال های آهک

ساده ترین روش برای از بین بردن رسوبات درون کتری و سماور استفاده از حلال های آهک است ، اما برای حفظ بهداشت و سلامتی بهتر است برای رسوب زدایی از راه های طبیعی و سالم استفاده کنید.

داغ کردن کتری

برای از بین بردن جرم های آهکی ، کتری را داغ کنید سپس درون آن آب یخ بریزید تا جرم ها از جدار کتری جدا شوند. در این روش اگر کتری بیش از حد داغ شود لحیم آن از بین می رود.

از بین بردن رسوب کتری با نوشابه

در این ترفند از بین بردن رسوب کتری نوشابه را به همراه مقداری آب داخل کتری ریخته و بگذارید یک ساعت بجوشد تا رسوب‌ زدایی کند. تمیز کردن کتری با نوشابه خصوصاً نوشابه سیاه تقریباً مشابه تمیز کردن با سرکه است اما شاید گاهی نتواند به اندازه سرکه به خوبی رسوب‌ زدایی کند.

از بین بردن رسوبات کتری

ریختن سرکه در کتری

برای رسوب زدایی کتری و سماور مقداری سرکه درون آنها بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس آب آن را خالی کرده و بشویید دوباره کتری را از آب پر کنید و اجازه دهید ، بجوشد تا بوی نامطبوع سرکه از داخل کتری رفع شود.

استفاده از فلس صدف

برای از بین بردن رسوب کتری و جلوگیری از رسوب مجدد آن ، درون کتری یا سماور فلس صدف یا همان گوش ماهی بریزید تا آهک موجود در آب را به خود جذب نمایند. برای اینکه کتری های نو رسوب را به خود جذب نکنند ، می توانید از این روش استفاده کنید.

از بین بردن رسوب کتری با سیب زمینی

تجربه ثابت کرده‌ که سیب‌ زمینی نیز می‌تواند در از بین بردن رسوب کتری سهیم باشد. چند سیب‌ زمینی را بشویید و رنده کنید. داخل کتری را با آب پر کنید و بگذارید تا بجوشد. پس از گذشت نیم ساعت سیب‌ زمینی‌ها و آب را از کتری خارج کنید. کتری را مجدداً با آب پر کنید و به آن زاج سفید بیفزایید. بگذارید نیم ساعت دیگر آب داخل کتری بجوشد. سپس آن را کاملاً بشویید. حال برای استفاده آماده است.

استفاده از سیب زمینی رنده شده

برای رسوب زدایی از سیب زمینی رنده شده استفاده کنید. با توجه به اندازه کتری دو یا سه سیب زمینی رنده کرده و درون کتری بریزید سپس اجازه دهید با آب به مدت نیم ساعت بجوشد، درون کتری یک تکه زاج سفید کوبیده شده ریخته و بگذارید نیم ساعت دیگر بجوشد سپس آب کتری را خالی کرده و آن را بشویید و آب تازه درون آن پر کنید و دوباره بجوشانید.

از بین بردن رسوبات کتری

از بین بردن رسوب کتری با آبلیمو

برای از بین بردن رسوب ضخیم کتری و از بین بردن رسوب ضخیم سماور از چند عدد لیموترش یا آبلیمو (کامل یا قاچ شده) استفاده کنید. در این روش لیموها را درون آب کتری ریخته و آب را ۱۰ دقیقه بجوشانید تا رسوب کتری کنده شود.

قرار دادن کتری در فریزر

اگر کتری کوچک است و مقدار رسوبات آن کم است ، درون آن آب بریزید و نصف روزکتری را در جایخی یخچال قرار دهید. سپس آن را بشویید و با آب پر کنید و بگذارید به جوش بیاید تا جرم آهکی آن از بین برود.

حرارت دادن کتری

برای از بین رفتن جرم آهکی کتری چند دقیقه سماور یا کتری را بدون آب حرارت دهید سپس داخل آن را با آب سرد پر کنید تا جرم ها از دیواره کتری کنده شود.

برای جلوگیری از رسوب گرفتن کتری نو :

  • درون آن گوش ماهی بیاندازید. گوش ماهی ها آهک موجود در آب را به خود جذب، و از رسوب گرفتن کتری و سماور جلوگیری می کنند.
  • روزی یکبار کتری را با حوله مرطوب تمیز و با یک حوله نرم خشک کنید.
  • برای جرمگیری کتری و سماور آن را محکم نسایید و از شوینده های صنعتی استفاده نکنید.

فایده عجیب رسوب کتری !

مهم ترین نکته در جوشاندن آب انتخاب ظروف مناسب است پس برای جوشاندن آب از کتری های استیل، شیشه ای و برنز استفاده کنید و به هیچ عنوان از ظروف غیراستاندارد مثل ظروف آلومینیومی و قلع استفاده نکنید.

بر اساس نظر برخی از پزشکان رسوب کتری ، کلسیم و منیزیم رسوب شده است و نباید آن را از بین ببریم زیرا این دو عنصر نقش اساسی در سلامت و عملکرد قلب و عضلات آن دارند پس گرچه رسوبات موجب تغییر طعم آب می شوند اما نیازی به رسوب زدایی از جداره کتری ها نیست.

آبی که در کتری رسوب گرفته می جوشد سرشار از منیزیم و کلسیم است و ما می توانیم در صورت استفاده از عناصر مفید آن استفاده کنیم.

 

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار