ترفندهای کاربردی برای پخت سریع حبوبات که حتما بکارتان می آید

حبوبات یکی از اجزای جداناپذیر غذاهای ایرانی است که در انواع غذاهای روزانه به کار می رود.پخت حبوبات شاید برای برخی از افراد زمان گیر و دشوار باشد.بنابراین بلد بودن روش هایی برای پخت سریع حبوبات می تواند به آنها در آشپزی کمک کند.در ادامه این مطلب چندین ترفند برای پخت سریع حبوبات به شما […]

حبوبات یکی از اجزای جداناپذیر غذاهای ایرانی است که در انواع غذاهای روزانه به کار می رود.پخت حبوبات شاید برای برخی از افراد زمان گیر و دشوار باشد.بنابراین بلد بودن روش هایی برای پخت سریع حبوبات می تواند به آنها در آشپزی کمک کند.در ادامه این مطلب چندین ترفند برای پخت سریع حبوبات به شما معرفی می کنیم که حتما به کارتان می آید.

پخت حبوبات

روش‌های پخت سریع حبوبات

چند راه برای پختن سریع‌ حبوبات قبل از اضافه کردن آن به سایر مواد غذایی وجود دارد. هر کدام از آن‌ها نیز به زمان خاصی نیاز دارد.

پخت سریع حبوبات به صورت جداگانه

حبوبات شامل نحود، لوبیا سفید، عدس و… هر کدام به زمان‌های خاصی برای پخت نیاز دارند. از طرفی استفاده از آن‌ها در غذا ممکن است با زمان پخت مواد غذایی دیگر یکسان نبوده و آشپزی را دشوار کند. از این رو نیاز است حبوبات پیش از اضافه شدن به سایر مواد غذایی و به صورت جداگانه پخته شوند. این کار علاوه بر کوتاه‌تر کردن پخت غذا باعث حفظ مواد مغذی در حبوبات خواهد شد. همچنین هماهنگی بیشتری در پخت همه مواد ایجاد می‌شود.

نمک زدن ممنوع

به هیچ عنوان در زمان پخت حبوبات به آن نمک اضافه نکنید، زیرا نمک باعث سفت شدن بافت حبوبات و دیر پخته شدن آن‌ها می‌شود.

استفاده از فلاسک

یکی از ترفندهای کاربردی برای پخت سریع استفاده از فلاسک است. برای سهولت در کار می‌توانید حبوبات را شب با مقداری آب جوش در فلاسک بریزید و در آن را ببندید. صبح خواهید دید که تقریبا پخته شده است.

پخت سریع حبوبات در آب جوش

یکی از راه‌های پخت سریع‌تر حبوبات جوشاندن آن‌ها درون آب به مدت یک ساعت است. سپس اجازه می‌دهیم یک ساعت دیگر نیز در همان آب جوشیده باقی مانده و خیس بخورند. با این کار حبوبات کاملاً پخته شده و آماده استفاده خواهند شد. البته باید توجه داشت آب گرمی که حبوبات در آن پخته شده مجدداً استفاده نشود. زیرا از این طریق نفخ حبوبات نیز گرفته شده و آب آن باید دور ریخته شود.

خیساندن حبوبات قبل از پخت

برای پخت فوری حبوبات نیاز است ابتدا چند ساعت قبل از مصرف درون آب خیس شوند. همچنین برای از بین بردن نفخ آن‌ها نیز باید آب حبوبات هر یکساعت تعویض شود. در این زمان برای پخت سریع حبوبات می‌توان نمک نیز به حبوبات خیس داده شده درون آب اضافه کرد.

استفاده از زودپز برای پخت سریع‌تر

استفاده از ابزار‌های مختلف برای پخت حبوبات نیز می‌تواند راهکار دیگری برای پخت سریع آن باشد. زودپز می‌تواند خیلی سریع‌تر از زمان مورد نیاز برای پخت سریع حبوبات، آن‌ها را نرم و مغزپخت کند. البته باید توجه داشت انواع حبوبات را نمی‌توان به طور یک جا درون زودپز قرار داد. زیرا هر کدام از آن‌ها دارای زمان پخت مجزا هستند و این کار باعث نپختن و یا له شدن برخی از آن‌ها می‌شود.

قرار دادن حبوبات خیس داده شده در فریزر

در صورتی که حبوبات به طور مداوم مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توان از روش ساده‌تر و سریع‌تر برای مصرف آن استفاده کرد. برای این کار می‌توانید حبوبات را به همان روش سنتی و درون آب خیس داده و ۱۲ ساعت در این حالت بگذارید. سپس در همین وضعیت آن را درون فریزر قرار دهید. این کار باعث می‌شود تا در زمان خارج کردن از فریزر زمان کمتری را صرف پختن آن بکنید.

پخت حبوبات

چطور نفخ حبوبات را از بین ببریم؟

برخی از انواع حبوبات مانند نخود دارای نفخ هستند که می‌تواند برای افرادی که سیستم گوارشی ضعیفی دارند مشکل ساز شود. از این رو باید قبل از استفاده از حبوبات در غذا نفخ آن را از بین ببریم. خیساندن حبوبات قبل از مصرف و تعویض آب آن می‌تواند علاوه بر پخت سریع حبوبات نفخ موجود در آن‌ها را از بین ببرد. البته آب حبوبات باید چندین بار تعویض شود.

در صورتی که فرصت خیساندن حبوبات وجود نداشته باشد و بطور مستقیم از آن‌ها در غذا استفاده کردید، بهتر است کف ایجاد شده در اثر اضافه کردن حبوبات روی غذا دور ریخته شود. زیرا کف روی غذا همان نفخ حبوبات است که روی غذا جمع می‌شود.

اگر این روش نیز فراموش شده باشد و زمان زیادی از پخت غذا گذشته می‌توان از مقداری زیره برای از بین بردن نفخ استفاده کرد. این ماده ضد نفخ را می‌توان درون کیسه کوچکی درون غذا قرار داد و سپس آن را بیرون کشید. استفاده از یک خیار و قرار دادن آن درون غذا نیز باعث از بین رفتن نفخ حبوبات می‌شود. ‌

علت دیر پختن حبوبات و سفت شدن آن‌ها چیست؟

حبوبات خیس خورده به راحتی پخته می‌شوند. در صورتی که اقدامات لازم برای پخت سریع حبوبات انجام شد اما حبوبات همچنان سفت باقی ماندند این مسئله می‌تواند دلایل دیگری داشته باشد. در صورتی که حبوبات کهنه باشند کیفیت پخت آن‌ها پایین می‌آید و ممکن است هرگز به طور کامل نپزد.

در برخی مواقع نوع آب مورد استفاده و سختی آن نیز باعث دیر پختن حبوبات می‌شود. در این مورد می‌توان از آب معدنی استفاده کرد. استفاده از موادی مانند آبلیمو در زمان پخت حبوبات نیز می‌تواند آن‌ها را ناپز کند.

نحوه خیساندن انواع حبوبات

روش های خیساندن حبوبات با هم یکسان است؛ اما زمان خیساندن حبوبات و پخت آنها با هم متفاوت می باشد. به همین منظور باید این محصولات را به صورت اصولی بخیسانید تا زمان پخت هر کدام از آنها به حداقل برسد.

  • لوبیا چشم بلبلی را با استفاده از روش های خیساندن حبوبات برای ۱۰ تا ۱۲ بخیسانید و سپس برای ۵۰ دقیقه بر روی شعله بگذارید تا بپزد.
  • لوبیا سفید و قرمز نیز باید برای ۱۰ تا ۱۲ ساعت خیس بخورند و در مدت ۵۰ تا ۹۰ دقیقه می پزند.
  • ماش و نخود را نیز باید با استفاده از روش های خیساندن حبوبات تا ۱۰ ساعت بخیسانید. برای پخت آنها نیز به ۵۰ تا ۹۰ دقیقه زمان نیاز است.
مطالب مرتبط

نظرات