• 09 آبان 1403
  • دسته‌بندی: آشپزی
  • شناسه خبر : 158255

ترفندهای کلیدی برای لیز و سفت نشدن خورشت بامیه

اگر تجربه پخت خورش بامیه با مرغ یا گوشت را داشته باشید، حتما میدانید که لیز و لزج شدن خورشت بامیه مشکلی است که هنگام پخت آن پیش می آید.

ترفندهای کلیدی برای لیز سفت نشدن خورشت بامیه

برای این مشکل، راهکاری داریم که در ادامه این بخش به آن پرداخته شده است که میتوان آن را در غالب راز خوشمزگی خورشت بامیه هم در نظر گرفت.

برای لیز نشدن خورشت بامیه چه کنیم؟

برای جلوگیری از لزج شدن خورش بامیه نکات زیر را رعایت کنید:

  • بامیه‌های ریز و قلمی تهیه کنید زیرا بافت محکم‌تری دارند و در هنگام پخت کمتر باز می‌شوند.
  • بامیه های درشت را خیلی ریز خرد نکنید،بامیه ها را به تکه های خیلی درشت خرد کنید تا خورشت بامیه تان لیز نشود.
  • بامیه یخ زده در تهیه خورشت بهتر از بامیه تازه است زیرا بافت بامیه تازه، نرم است و پس از پخته شدن می تواند لزج شود.
  • هنگام تمیز کردن بامیه‌ها، به بافت بدنه آن‌ها ضربه نزنید زیرا باعث شکستن بافت بامیه و لزج شدن آن می شود.
  • خورشت بامیه را با حرارت زیاد نپزید زیرا حرارت زیاد باعث از بین رفتن بافت بامیه و لزج شدن آن می شود.
  • بامیه‌ها پس از پخت نرم و حساس می‌شوند بنابراین پس از پخت خورش، آن را زیاد و با شدت هم نزنید.
  • افزودن نخودفرنگی به خورش بامیه احتمال لزج شدن بامیه را کاهش می دهد.
  • هنگام پاک کردن بامیه‌ها کمی ساقه آن‌ها را بریده ولی توجه داشته باشید که ساقه‌ها را از ته بامیه جدا نکنید تا خورشت لزج نشود.

راز خوشمزگی خورشت بامیه ساده

برای خوشمزگی خورشت بامیه موارد زیر را رعایت کنید:

انتخاب بامیه ریز و جوان

انتخاب بامیه‌های ریزتر و جوان‌تر با رنگ سبز تیره در خوشمزه شدن خورشت تاثیر فراوان دارد.اطمینان حاصل کنید که بامیه‌ها هیچ لکه‌های سیاه یا قهوه‌ای ندارند.

گوشت گوسفندی

خورشت بامیه را می توان با گوشت مرغ، گوساله و گوسفندی تهیه نمود. برای لذیذ شدن خورشت بامیه از ماهیچه گوسفند استفاده کنید.

تفت دادن بامیه ها

بامیه‌ها را قبل از اضافه کردن به گوشت، برای مدت کوتاهی تفت دهید تا رنگ و طعم بهتری به آن‌ها ببخشید.

استفاده از زعفران

اگر می خواهید خورشت بامیه تان خوشمزه تر از همیشه شود و بوی زهم گوشت آن کاهش یابد، در طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت گوسفندی و … حتما از زعفران استفاده کنید،زعفران  به عنوان چاشنی معطر و محبوب به غذا طعم و رنگ ممتازی می‌بخشد.

ترفندهای کلیدی برای لیز سفت نشدن خورشت بامیه

استفاده از تمبر هندی

در شهرهای جنوبی کشور برای طعم دهی به خورش بامیه از تمبرهندی استفاده می‌شود. برای استفاده از تمرهندی، می‌توانید ۵۰ گرم آن را با کمی آب جوش رقیق کرده و سپس آن را صاف کرده و به خورش اضافه کنید.

پیاز و سیر

برای اینکه خورشت بامیه شما خوشمزه شود، پیاز و سیر را خرد کرده و تفت دهید و سپس باقی مواد را به آن اضافه کنید.

روغن یا کره

برای تهیه تفت مواد اولیه و اضافه کردن مواد چاشنی می‌توان از روغن گیاهی مانند روغن زیتون یا کره استفاده کرد. استفاده از کره طعم خورشت بامیه را دلپذیرتر می کند.

رب گوجه فرنگی

برای خوشمزه شدن خورشت بامیه می‌توانید از یک تا دو قاشق رب گوجه استفاده کنید. رب گوجه فرنگی به غذا رنگ و لعاب و طعم ملس می‌دهد. در انتخاب رب گوجه فرنگی دقت کنید که از رب با کیفیت و رنگ طبیعی استفاده کنید.همچنین، می‌توانید به جای رب گوجه‌ پوره شده را همراه با پیاز و گوشت تفت دهید تا به خورشت بیشتری طعم و مزه بدهد.

لیموعمانی

برای خوشمزه شدن خورشت بامیه از لیموعمانی استفاده نمایید زیرا با خاصیت اسیدی ملایم خود، طعم و عطر فوق‌العاده‌ای به خورشت بامیه می‌بخشد. لیموعمانی باعث ترد شدن گوشت و متعادل شدن طعم‌های شیرین و چرب موجود در خورشت می‌شود.

افزودن نمک و ادویه

برای خوشمزه شدن خورشت بامیه استفاده از نمک و ادویه ها به میزان مناسب از اهمیت بسیاری در بهبود طعم و مزه خورشت برخوردارند. با دقت از آنها استفاده کنید تا طعم مطلوبی به غذا داده شود.

ترفندهای کلیدی برای لیز سفت نشدن خورشت بامیه

پنج خاصیت بامیه که وجود آن در رژیم غذایی شما را ضروری می کند

دلیل اصلی اکثر خواص بی نظیر بامیه، وجود فیبرهای محلول و غیر محلول فراوان در آن است. فیبر یک نام عمومی برای برخی از کربوهیدرات هاست که با اینکه به راحتی هضم نشده و در بدن حل نمی شوند، اما مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارند. در این بخش با چند مورد از فواید بی شمار بامیه آشنا شده و خواهید دانست که چرا بهتر است این گیاه مفید را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

برای کنترل دیابت بامیه بخورید!

بامیه به دلیل فیبر زیاد، باعث حفظ قند خون می شود. نحوه اثرگذاری بامیه بر دیابت به این صورت است که سرعت جذب قند در افراد را کاهش می دهد و به همین دلیل برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است. اما به خاطر داشته باشید که مصرف بامیه به صورت خام، بهتر از بامیه پخته به کنترل دیابت کمک می کند، بنابراین بهترین نحوه استفاده از بامیه برای مقابله با دیابت، خوردن آب آن است.

برای درست کردن یک معجون مفید برای کنترل دیابت، انتهای دو بامیه را گرفته و مایع لزج خارج شده را نشویید. قبل از خواب، بامیه ها را در یک لیوان آب انداخته و روی لیوان را با یک نعلبکی یا بشقاب بپوشانید. در هنگام صبح، بامیه ها را از لیوان خارج کرده و آب را بنوشید. مصرف هر روزه این معجون، سطح قند خون شما را کنترل می کند.

بامیه مشکلات گوارشی شما را برطرف می کند

فیبر بالا، هضم غذاها را ساده تر کرده و از بروز مشکلات روده جلوگیری می کند. همچنین مصرف بامیه به دلیل تاثیر در جذب صحیح آب در بدن، باعث تسهیل حرکات دفعی بدن شده، یبوست را رفع کرده و از بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

بامیه را به دلیل تاثیر آن بر پوست خود مصرف کنید

یکی از نشانه های بازر گوارش سالم، داشتن پوستی شفاف و با نشاط است. بنابراین سلامت گوارش که از فیبر رژیمی موجود در بامیه ناشی می شود، یکی از مواردی است که بر پوست شما اثر گذاشته و آن را زیباتر می کند.

برخی از مواد مغذی که در بامیه وجود دارند، از جمع شدن رنگدانه ها در پوست شما جلوگیری می کنند. همچنین بامیه برای ترمیم آسیب های پوستی و جوانسازی آن بسیار مفید است.

چند فایده بامیه برای مو که از آنها بی خبرید

شاید برای شما جالب باشد که بدانید برای حجیم کردن موهای خود می توانید از بامیه استفاده کنید. برای این کار علاوه بر قرار دادن بامیه در رژیم غذایی خود، آن را با مقداری آب جوشانده و مایع لزجی که از آن خارج می شود را به موهای خود بزنید.

این مایع لزج را می توان به عنوان نرم کننده هم به کار برد. اگر پس از شستن و خشک کردن، موهای خود را با این ماده آبکی ماساژ دهید، علاوه بر رفع شوره سر، از نرم و براق شدن موهای خود هم لذت خواهید برد.

مطالب مرتبط

طرز پخت خورشت دروغگو ، غذای کاملا گیاهی سنتی استان گیلان

طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی + نکات تکمیلی

دستور پخت خورشت خلال کرمانشاهی مجلسی

نظرات