نماینده پیشین مجلس گفت:

ترکیب کابینه‌ موجی از سرخوردگی ایجاد کرد/ «بی‌توجهی به خواست مردم» بود نه «وفاق ملی»/اصولگراها دولت پزشکیان را زمین‌گیر می کنند

رحیمی جهان‌آبادی:کاری که انجام شده اسمش «بی‌توجهی به خواست مردم» است نه «وفاق ملی»/ ظریف حلقه اتصال جامعه مدنی با دولت پزشکیان است؛‌ نباید او را از دست داد

به گزارش اول فارس ، نماینده پیشین مجلس گفت: در حال حاضر ۸ وزارتخانه را به اصولگراها داده‌اند، این اسمش وفاق ملی نیست. به نظر من بی‌توجهی به خواست و اراده مردم است که باعث ریزش عقبه رای و پایگاه اجتماعی پزشکیان می‌شود. همین طیف اصولگرایان ایشان را زمین گیر خواهند کرد. در مجلس و عرصه رسانه‌ای و همه‌جا به آقای پزشکیان حمله خواهند کرد. اگر عقبه اجتماعی نداشته باشد، اهل سنت از پشت دولت بروند، اصلاح‌طلب‌ها، جوانان و خانم‌ها بروند، چه کسی می‌ماند که در عرصه سیاسی از آقای پزشکیان حمایت کند؟! آقای پزشکیان مقابل این‌ها تنها خواهد ماند و این سبک رفتاری که برای تعیین کابینه پیش گرفته شده، اشتباه است و آثار منفی آن را در چند سال آینده جامعه خواهید دید.
جلیل رحیمی جهان‌آبادی نماینده ادوار دهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی در رابطه با کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، گفت: هر انتخاباتی یک پیام از سمت مردم به حاکمیت دارد و پیامی که انتخابات ریاست جمهوری گذشته داشت، درخواست تغییر در سیاست‌ها و روش‌ها بود. شرایط کشور شرایط مناسبی نیست و در آن باید تغییر اساسی رخ دهد. میزان مشارکت و وضعیت دلخوری مردم گویا بود. از طرف دیگر علیرغم اینکه ۵ نفر از چهره‌های شاخص اصولگرا در عرصه انتخابات بودند، از جناح دیگر تنها آقای پزشکیان حضور داشتند که این‌ها به نظر من پیام واضحی دارد و این پیام واضح باید در قالب انتخاب کابینه، سیاست‌ها، رفتارها و راهی که این دولت می‌خواهد ترسیم کند، مطرح و اجرا شود تا مردم احساس کنند که انتخابات و حضور آن‌ها در عرصه انتخابات برای آن‌ها و کشور مفید بوده‌ است.

پیام این ترکیب کابینه‌ موجی از سرخوردگی ایجاد می‌کند
وی افزود: ترکیب کابینه آقای پزشکیان ترکیب مناسبی نیست. نمی‌شود برای وزارت کشور، یک فرد اصولگرا معرفی کنید که سیاست آقای پزشکیان و دیدگاه‌هایشان را در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی و بخش‌ها مختلف همراهی نکرده‌ است و پیشینه ایشان نشان می‌دهد که چنین باوری ندارند. ایشان هنوز وزیر نشده تاکید می‌کند که ما نمی‌خواهیم بخشی از استانداران را تغییر دهیم در صورتی که استانداران و فرمانداران عمدتاً از طیف مخالفان آقای پزشکیان هستند و غیرهمراه با تفکر او بودند. این پیام مناسبی به جامعه نیست و موجی از دلسردی، سرخوردگی و یاس ایجاد خواهد کرد و این برای نظام و آقای پزشکیان مناسب نیست.

انتخاباتی که فرق میان اصولگرا و اصلاح‌طلب، پزشکیان و جلیلی را مشخص نکند، به نفع نظام نیست
رحیمی تصریح کرد: فلسفه انتخابات‌ و تغییر دیدگاه‌های سیاسی در کل جهان اینچنین است که وقتی یک حزب رای نمی‌آورد و حزب رقیب آن رای می‌آورد، فرصتی به آن نظام سیاسی داده می‌شود که توسط مردم تغییراتی رخ دهد و این تغییرات سرنوشت زندگی آن‌ها را بهبود ببخشد. وقتی شما به اصلاح‌ طلب رای دهید، به اصولگرا رای بدهید به جلیلی رای دهید و یا به پزشکان رای دهید فرقی نکند و ترکیب به گونه‌ای باشد که انگار جلیلی رای آورده است، اصلاً به نفع نظام و آقای پزشکیان نیست. این رویه یک ریزش اجتماعی شدیدی در عقبه رای آقای پزشکیان ایجاد می‌کند.

کسی که دولت مسعود را دولت مسدود خطاب می‌کرد که چطور می‌تواند در ترکیب کابینه باشد؟!
وی در پاسخ به این سوال که حضور افراد جریان اصول‌گرا چه دلایلی می‌تواند داشته باشد، گفت: برای مثال در مورد گزینه وزارت ورزش آقای دنیامالی همکار خود ما بودند. ایراد ندارد که فردی اصولگرا باشد هیچ اشکالی ندارد که دولت آقای پزشکیان را دولت مسدود و دولتی با دیدگاه وادادگی در مقابل غرب تلقی کند. به هر حال دیدگاه سیاسی ایشان است ولی حالا که این دولت با حمایت مردم پیروز شده است، به چه دلیل باید این فرد وزیر این دولت باشد؟! یعنی کسی که اساس این دولت را قبول ندارد و دیدگاه‌های این دولت را ذلیلانه می‌بیند، دیدگاه‌های این دولت را علت مسدود شدن روابط داخلی می‌داند و دولت مسعود را دولت مسدود خطاب می‌کند که اسناد آن هم موجود است، چطور این فرد می‌تواند در کابینه فعالیت کند؟! این فرد می‌تواند وجدانش راضی شود که در این کابینه پذیرش مسئولیت کند؟ آقای پزشکیان بر اساس چه استدلالی چنین فردی را داخل کابینه قرار داده است؟ بخشی از نیروهای اصلاح‌طلب که داخل کابینه هستند، تخصص‌شان چیست که هم در وزارت ارشاد بوده‌اند و هم در گردشگری می‌توانند کارآمد باشند و هم در وزارت اطلاعات و جاهای دیگر، این‌ها که آچار فرانسه نیستند. افراد باید تخصص داشته باشند.

نمی‌شود که ما به هر کسی رای دهیم و همان افراد سابق باقی بمانند
این نماینده پیشین مجلس با اشاره به اینکه قرار بود کارگروه‌ها، آدم‌های متخصص را انتخاب کنند، بیان کرد: پیشینه‌ی خانمی که برای وزرات راه انتخاب شدند را نگاه کنید! سابقه ایشان را نگاه کنید، ایشان در قد و قواره وزارت نبودند که به عنوان وزیر معرفی شدند. هنوز ایشان شروع به کار نکرده است، گفتند مدیران را ابقا می‌کنند یا کارهایی این چنینی انجام می‌دهند، اگر بنا بود که همه مسئولین دولت سابق ابقا شوند، چرا آقای جلیلی را معاون اول نگذاشتند؟! آقای جلیلی ساماندهی می‌کرد و حداقل همان برنامه‌هایی که داشت را پیش می‌برد، همان دولتی که داشتند را حاکم می‌کردند. مردم به آقای پزشکیان رای دادند که تغییر ایجاد شود. این تغییر باید در تمام شئون سیاسی، اجتماعی فرهنگی، اقلیت‌ها، اهل سنت و در بحث به کارگیری زنان و چهره‌های اصلاح‌طلب خودش را نشان دهد.  نمی‌شود که ما به هر کسی رای دهیم و همان افراد سابق باقی بمانند. مثل قانون انرژی ما می‌گوییم در نظام جمهوری اسلامی مسئولان نمی‌روند و از شکلی به شکل دیگر و از جایی به جای دیگر تغییر پیدا می‌کند.

کاری که انجام شده اسمش وفاق ملی نیست، بی‌توجهی به خواست مردم است
طیف اصولگرا دولت پزشکیان را زمین‌گیر خواهند کرد
وی در پاسخ به این پرسش که دولت با معرفی کابینه پیشنهادی به هدف خود یعنی وفاق ملی خواهد رسید، گفت : من در کمیسیون امنیت ملی با آقای مومنی در ارتباط بودم. در حال حاضر ۸ وزارتخانه را به اصولگراها داده‌اند، این اسمش وفاق ملی نیست. به نظر من بی‌توجهی به خواست و اراده مردم است که باعث ریزش عقبه رای و پایگاه اجتماعی پزشکیان می‌شود. همین طیف اصولگرایان ایشان را زمین گیر خواهند کرد. در مجلس و عرصه رسانه‌ای و همه‌جا به آقای پزشکیان حمله خواهند کرد. اگر عقبه اجتماعی نداشته باشد، اهل سنت از پشت دولت بروند، اصلاح‌طلب‌ها، جوانان و خانم‌ها بروند، چه کسی می‌ماند که در عرصه سیاسی از آقای پزشکیان حمایت کند؟! آقای پزشکیان مقابل این‌ها تنها خواهد ماند و این سبک رفتاری که برای تعیین کابینه پیش گرفته شده، اشتباه است و آثار منفی آن را در چند سال آینده جامعه خواهید دید.

ظریف به تنهایی یک حزب سیاسی است؛ حذف او به هر دلیلی باشد ضربه‌ به دولت و رابطه مردم با حاکمیت است
این استاد دانشگاه با اشاره به استعفای ظریف از معاونت راهبردی رییس‌جمهور، بیان کرد: آقای ظریف یک سرمایه بین‌المللی، سیاسی و اجتماعی برای کشور و نظام است. ظریف می‌تواند با چند روز فعالیت میلیون‌ها نفر را پای صندوق رای بیاورد و ایشان در عرصه بین‌المللی تبدیل به یک برند سیاسی شده است، در مذاکرات بین‌المللی و در روابط ایران در خارج از کشور شناخته شده‌ترین نیروی ما به عنوان کسی که هم منافع ملی را خوب می‌داند و درک می‌کند و هم خوب از آن حفاظت می‌کند و هم در عرصه بین‌المللی و چانه‌زنی تخصص دارد، است. در عرصه داخلی هم دیدیم که می‌تواند چه ارتباط گسترده‌ای با توده‌های مردم و گروه‌های مدنی، اجتماعی، جوانان و طیف‌های مختلف بگیرد و آن‌ها را پای صندوق‌های رای بیاورد. هر کجای عالم اگر چنین فردی داشتند، او را به عنوان یک سرمایه نگاه می‌کردند؛ به عنوان انسانی که خودش یک حزب سیاسی است. آقای ظریف این سرمایه عظیم را پشت دولت آقای پزشکیان آورده است الان حذف آقای ظریف به هر دلیلی که اتفاق افتاده باشد، یک ضربه به دولت آقای پزشکیان و رابطه مردم با حاکمیت وارد خواهد کرد. شما دیدید که وقتی آقای ظریف و آقای جهرمی وارد عرصه انتخابات شدند، مردم واقعاً همراهی کردند. شاید اگر آقای ظریف و آقای جهرمی وارد این عرصه نمی‌شدند، ایجاد موج انتخاباتی به تنهایی امکان‌پذیر نبود.

پزشکیان نباید ظریف را از دست دهد، او حلقه اتصال جامعه مدنی با دولت چهاردهم است
وی خاطرنشان کرد: آقای پزشکیان دوست بنده است و من سالیان سال است که ایشان را می‌شناسم. صداقت، مردمداری و شجاعت ایشان را در دفاع از حقوق مردم قبول داشتیم که پشت سر آقای پزشکیان آمدیم ولی انتخابات محصول یک فرآیند و حمایت طیف‌های مختلف است. آقای پزشکیان اگر امروز رئیس جمهور است قدر مسلم سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان پشت سر ایشان آمد، آرای اهل سنت، بانوان، جوانان و دهه نودی‌ها آمد، رفتن ظریف و کسانی که کمک کردند به هر دلیلی این اتفاق بیفتد، بخشی از آن سرمایه اجتماعی را از پشت سر دولت می‌برد و موجی از دلسردی در جامعه ایجاد می‌کند. من باورم بر این است که آقای پزشکیان به هیچ نباید بگذارد که آقای ظریف از دولت کنار برود؛ باید اصرار کند که بمانند، اگر مشکلی هم است، حل کند. اگر ظریف از چینش کابینه دلخور است، این را با آقای ظریف حل کنند. این حرف، حرف آقای ظریف نیست و حرف توده‌های مردم است. ما هم که در ستاد آقای پزشکیان فعال بودیم از این فرآیند دلخوریم، باید این روند را حل کنند. اگر مشکل قانونی وجود دارد این مشکل را پیگیری و حل کنند. تداوم حضور آقای ظریف یعنی تداوم دولت آقای پزشکیان و ارتباط آن با جامعه مدنی، طیف‌ها، گروه‌ها، زنان، اقلیت‌ها، همه حلقه‌ها و کسانی که حلقه ارتباطی‌شان با دولت، آقای ظریف بوده است.منبع:ایلنا

مطالب مرتبط

زیباکلام به پزشکیان گفت: انتصاب از درون جبهه پایداری یعنی وفاق ملی؟ /چیزی به نام «وفاق ملی» در هیچ کشوری نداریم

پزشکیان برخی افراد نامرد و خائن را معرفی کرد

مردم دنبال پس گرفتن رأی خود از آقای پزشکیان هستند /خالص‌گرایان در رأس کار قرار گرفتند

نظرات

  • باهر

    تاریخ : ۲۴ - مرداد - ۱۴۰۳

    احسنت.هدف تغییر شرایط مصیبت بار بود نه تثبیت انها.با همان نیروهای تولید کننده شرایط بغرنج کنونی نمی توان امور مملکت را سامان داد و پیشرفتی حاصل نخواهد شد.چون سد راه هستند و نمی گذارند خصوصا با ایل و تبار و دوستان و گروه های همفکر خود.دولت را مستأصل خواهند کرد.