یکی از جنبههای مهم سلامت تخم مرغ، اطمینان از تازه بودن و عاری از آلودگی است. یادگیری نحوه شناسایی تخم مرغ بد برای جلوگیری از خطرات بالقوه سلامتی و ناامیدی در آشپزی ضروری است. در این مطلب به چند راه برای تشخیص تخم مرغ فاسد از سالم اشاره کردهایم.
۱-بررسی محل نگهداری تخم مرغ ها
اولین روش تشخیص تخم مرغ سالم، بررسی محل نگهداری آن است. همیشه تخممرغهایی را انتخاب کنید که در یخچال نگهداری میشوند. قرار داشتن تخممرغ در دمای بیش از ۷ درجه باعث فساد و همچنین ایجاد بیماریهایی مثل سالمونلا (شایعترین عامل مسمومیت غذایی) میشود.
۲-آزمایش شناور؛ تشخیص تخم مرغ سالم در آب
برای تست تخم مرغهای فاسد از غیر فاسد راههای مختلفی وجود دارد، یکی از این راهها آزمایش شناور است. یک کاسه یا ظرف را با آب پر کنید و تخم مرغ را به آرامی در آب قرار دهید. تخممرغهای تازه غرق میشوند و در کف ظرف قرار میگیرند. اگر تخم مرغ به صورت عمودی در کف ظرف بایستد اما شناور نشود، مصرف آن همچنان بیخطر است اما نه به اندازه تخم مرغ تازه. اگر تخم مرغ به سمت بالا شناور شود، احتمالا خراب شده و باید دور انداخته شود.
۳-تشخیص تخم مرغ فاسد از طریق بویایی
حس بویایی می تواند ابزار قدرتمندی در شناسایی تخم مرغ بد باشد. تخم مرغهای تازه معمولا بوی خنثی یا رایحهای لطیف و خاکی دارند. اگر هنگام شکستن تخممرغ بوی بد یا گوگردی پیدا کردید، نشانهای قوی از خراب شدن آن است.
۴-نحوه تشخیص مرغ سالم با تست نقطهای
برای تست نقطهای باید یک تخم مرغ خام را بشکنید. اگر لکههای قرمز یا هر نوع تغییر رنگی روی زرده مشاهده کردید، این تخم مرغ فاسد شده است، زیرا تغییر رنگ معمولا در اثر واکنش شیمیایی در تخم مرغ ایجاد میشود.
۵-تشخیص تخم مرغ فاسد با تکان دادن تخم مرغ
تخم مرغ را به آرامی در نزدیکی گوش خود تکان دهید. تخم مرغهای تازه صدای کمی تولید میکنند زیرا سفیده و زرده تخم مرغ هنوز محکم به پوسته داخلی چسبیدهاند. اگر در زمان تکان دادن تخم مرغ صدای شل شدن را میشنوید، نشان دهنده این است که محتویات تخم مرغ خراب شده و باید از آن اجتناب کرد.
۶-استفاده از غریزه برای تشخیص تخم مرغ فاسد از سالم
در نهایت، غرایز شما می تواند ابزار ارزشمندی باشد. اگر چیزی در مورد تخممرغ، ظاهر، بو یا بافت آن بد یا مشکوک به نظر میرسد، بهتر است احتیاط کنید و آن را دور بریزید.
بهترین روش نگهداری از تخممرغ
نگهداری تخممرغ در یخچال یکی از بهترین روشها برای تازه نگه داشتن آن است. دمای ۴ تا ۴.۵ سانتیگراد بهترین دما برای نگهداری تخممرغها است. تخممرغها را از جعبهی خود خارج کرده و در یک ظرف، دور از مواد غذایی با عطر و بوی تند، قرار دهید.
برای جلوگیری از فساد تخممرغ نباید آن را از قبل بشویید. تخممرغها را بدون شستوشو در یخچال بگذارید و هر زمانی که قرار بود مصرف کنید پوست آنها را بشویید. اگر آلودگی روی پوست وجود دارد میتوانید با یک دستمال خشک پاک کنید.
نظرات