آخرین اخبارخبر اولعکس و فیلم

تصاویر دیده نشده دروازه کوروش ” پردیس ” در نزدیکی تخت جمشید

دروازه کشف‌شده در محوطه تل آجری واقع در سه کیلومتری شمال غرب تختگاه تخت جمشید قرار دارد. این دروازه بنایی به ابعاد ۳۰ در ۴۰ متر به ارتفاع تقریبی ۱۲متر بوده‌است. بنا دارای کریدوری در مرکز بوده که آن را اتاقی مستطیل‌شکل به ابعاد ۸ در ۱۲ متر تشکیل می‌داده‌است و در دورن این اتاق مرکزی چهار صندلی نشیمن وجود داشته‌است. راهروی مرکزی از دو طرف به سوی پردیس هخامنشی باز می‌شده‌است

هیات مشترک ایرانی ایتالیایی پس از ۱۰ سال و در آخرین فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی، موفق به اثبات این نکته شدند که «کوروش بنیانگذار حکومت هخامنشی، فرمان ساخت دروازه پردیس پارسه را صادر کرده و این دروازه باشکوه در دوره فرزندش کمبوجیه به بهره‌برداری رسیده است.»

«دروازه پردیس»‌ در محوطه «تل‌آجری» در سه کیلومتری شمال غرب تخت‌گاه تخت‌جمشید  کشف شده بود. محدوده حریم سایت تخت‌جمشید، ۸۰ هزار هکتار از اراضی اطراف را در برمی‌گیرد، که در چند دهه اخیر، کشاورزی و راهسازی مانع انجام پژوهش‌های باستان‌شناختی در این عرصه شده‌اند.

مجموع اسناد نگارشی، مواد و مصالح ساخت بنا، موتیف‌های به‌کار رفته در تزیین نمای بنا، تاریخ‌گذاری کربن ۱۴ و جنبه‌های تقدس و تشرف به این دروازه نشان می‌دهد که این بنا پس از سال ۵۳۹ قبل از میلاد و به افتخار فتح بابل به دستور کوروش بزرگ ساخته شده است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا