محمد حسن خان مروی از خوانین قاجار و حاکم مرو در دوره فتحعلی شاه بود که املاک زیادی را در غرب عودلاجان خریداری کرد که امروز محدوده کوچه مروی است. او مسجد و مدرسهای را با نام مسجد مروی بنا و باغی در کنار آن وقف کرد که بعدها دبیرستان مروی در آن احداث شد. در گذشته مهاجران عرب و ایرانیهایی که قبلاً ساکن عراق بودند و در بازارچه مروی به تجارت میپرداختند. به همین دلیل جلوههای فرهنگ و زندگی عربی را هم میتوان در این کوچه و اطراف آن مشاهده کرد.
کوچهٔ مروی که در تداول عام کوچه مروی تلفظ میشود یکی از کوچههای قدیمی شهر تهران است.
کوچه مروی و کوچه خدابندهلو از قدیم در شمار اماکن معروف خرید محسوب میشدهاند و در مجاورت خیابان ناصرخسرو واقع شدهاند. کوچهٔ مروی، کوچهای شرقی-غربی است. این کوچه از سمت غرب و از خیابان ناصرخسرو مقابل شمسالعماره شروع شده و به خیابان پامنار خاتمه مییابد.
کوچه مروی محل خرید و فروش اجناس آنتیک و پوشاک است.
در خیابان ناصرخسرو و کوچهها و خیابانهای اطرافش مراکز پیادهراه تجاریگردشگری فراوانی پیدا میشود. کوچه مروی و کوچه خدابندهلو نیز که از قدیم در شمار اماکن معروف خرید محسوب میشدهاند در مجاورت همین خیابان واقع شدهاند، کوچه خدابندهلو بورس وسایل و تجهیزات پزشکی و بهداشتی و لوازم آرایش است و در کوچه مروی بیشتر پوشاک و بهخصوص عتیقهجات و اجناس آنتیک عرضه میشود.
نظرات