به گزارش اول فارس ، یک عکس بسیار جالب و دیده نشده قدیمی از روزهای نخستین ساخت باغ ملی شیراز، واقع در چهارراه حافظیه، در میانه دهه ۱۳۲۰ خورشیدی منتشر شده است. این تصویر که به احتمال قوی از پشت بام ساختمان سیلو، یکی از بناهای مرتفع آن زمان شیراز، به ثبت رسیده است، نمایی متفاوت از این مکان را در سالهای اولیه شکلگیری نشان میدهد.
در این عکس، کوچکی نهالهای کاشته شده در باغ به خوبی نمایان است و گذر زمان و تبدیل آن به فضای سرسبز امروزی را به تصویر میکشد.
نکته قابل توجه در طراحی این باغ، بهرهگیری هوشمندانه طراح از اختلاف سطح زمین بوده که با ایجاد پلهها و شیبهای ملایم، زیبایی بصری خاصی به آن بخشیده است. بعدها، این مکان میزبان پارک کودک و باغ وحش سیروس قهرمانی نیز شد و به یکی از مراکز تفریحی مهم شهر تبدیل گشت.
اطراف باغ ملی در دهه ۱۳۲۰ خورشیدی؛ زمینهای کشاورزی وسیع و فقدان بناهای شاخص
در حالی که باغ ملی در این تصویر در حال شکلگیری است، محیط اطراف آن هنوز چهرهای کاملاً متفاوت با امروز دارد. در زمان ثبت این عکس، خبری از دانشکده ادبیات و ورزشگاه حافظیه که امروزه از بناهای شاخص این منطقه به شمار میروند، نیست. تنها بخشهایی از دیوار حافظیه به چشم میخورد و تا جایی که دید کار میکند، زمینهای وسیع کشاورزی گسترده شدهاند.
این تصویر به خوبی نشان میدهد که چگونه این منطقه در طول دهههای گذشته دستخوش تغییرات چشمگیری شده و از اراضی زراعی به یک فضای شهری مهم و پر رفت و آمد تبدیل شده است.
در کمتر از صد سال چه بر سر این شهر آمده است . فاقد شکل گیری اصول مهندسی ، هنوز هر روز خیابانها را می کنیم به بهانه ای ، شهری که میتوانست بزرگترین و زیباترین پارک طبیعی کشور باشد