• 29 فروردین 1403
  • دسته‌بندی: حوادث
  • شناسه خبر : 140501

تعطیلی پنجشنبه ها داد فعالان اقتصادی و شهروندان را در آورد/ کاراز هزاران نفری خطاب رئیسی و قالیباف

بهروزی‌فر، نمایندهٔ مجلس: چیزی که از قول من دربارهٔ همزمانی با تعطیلات یهودیان منتشر شده، کذب است. پیام ما :  انتقاد از انتخاب پنجشنبه به‌عنوان دومین روز تعطیل در هفته، در میان فعالان اقتصادی ادامه دارد. اتاق بازرگانی تهران و کنفدراسیون صادرات ایران در بیانیه‌هایی جداگانه انتخاب پنجشنبه را به باد انتقاد گرفته‌اند و گفته‌اند […]

بهروزی‌فر، نمایندهٔ مجلس: چیزی که از قول من دربارهٔ همزمانی با تعطیلات یهودیان منتشر شده، کذب است.

پیام ما :  انتقاد از انتخاب پنجشنبه به‌عنوان دومین روز تعطیل در هفته، در میان فعالان اقتصادی ادامه دارد. اتاق بازرگانی تهران و کنفدراسیون صادرات ایران در بیانیه‌هایی جداگانه انتخاب پنجشنبه را به باد انتقاد گرفته‌اند و گفته‌اند چنین انتخابی آسیب‌های فراوانی برای اقتصاد کشور به‌دنبال خواهد داشت.

از طرفی، جمعی از شهروندان نیز با راه‌اندازی یک کارزار اعتراضی، خواستار تعطیلی شنبه‌ها به‌جای پنجشنبه‌ها شده‌اند. اما پس از آنکه نقل‌قولی از «خلیل بهروزی‌فر»، نمایندهٔ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، مبنی‌بر اینکه تعطیلی پنجشنبه‌ها به‌دلیل همراهی نکردن با تعطیلی یهودیان بوده است، روز گذشته او این اظهارات را «کذب محض» خواند و گفت انتخاب پنجشنبه‌ها «به‌دلایل کارشناسی» بوده است. بااین‌حال، هنوز این طرح در جلسهٔ علنی مجلس مطرح و تصویب نشده و زمان رسیدن آن به صحن نیز مشخص نیست.

تعطیلی پنجشنبه ها

ماجرای اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری که براساس آن قرار بود ساعات کاری هفته از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت کاهش یابد و تعداد روزهای هفته نیز به‌جای یک‌روز، دو روز شود، جنجالی شد. زمانی که اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام کردند پنجشنبه را به‌عنوان دومین روز تعطیل هفته انتخاب کرده‌اند، انتقادهایی از سوی فعالان اقتصادی مطرح شد؛ چراکه آنها خواستار تعطیلی روز شنبه برای هماهنگی بیشتر با جامعهٔ جهانی بودند. اما جنجال زمانی بالا گرفت که سایت «دیده‌بان ایران» اظهارنظر «خلیل بهروزی‌فر»، نمایندهٔ فومن و عضو کمیسیون اجتماعی، را منتشر کرد که گفته بود: «علت انتخاب‌نشدن شنبه‌ها، همراهی‌نکردن با تعطیلات مذهبی یهودیان (سبت) بوده است.» موضوعی که «حسین سلاح‌ورزی»، فعال اقتصادی و رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران، به آن واکنش نشان داد و تعطیل کردن پنجشنبه‌ها به‌جای شنبه‌ها را کار گروه‌های فشار دانست.

اتاق تهران: امیدواریم در نهادهای بالادستی تأیید نشود

اما روز گذشته در ادامهٔ انتقادها به تصمیم نمایندگان کمیسیون اجتماعی، اتاق بازرگانی تهران در بیانیه‌ای، این تصمیم را «بی‌توجهی به پیشنهاد منطقی، کارشناسانه و مبتنی‌بر منافع ملی فعالان اقتصادی و صاحبان کسب‌وکار» دانست: «تصمیم اخیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در صورت تأیید نهایی و تبدیل به قانون جاری کشور، قطع ارتباط اقتصاد کشور با بازارهای بین‌المللی را به چهار روز در هفته افزایش می‌دهد و روشن است که در شرایط تحریم و محدودیت‌های خارجی و تنگناهای داخلی، ضمن تحمیل زیان مضاعفی بر اقتصاد کشور خصوصاً در شرایط دشوار کنونی، نقض اکید منویات مقام معظم رهبری در دستیافت به اهداف شعار سال خواهد بود.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «سالیان متمادی است که سیاستگذاران اقتصادی کشور، بی‌توجهی به پیشنهادات فعالان اقتصادی را با بهانه‌هایی چون تفاوت مطالبات، یکدست نبودن خواسته‌ها و ناهماهنگی نظرات توجیه می‌کنند، اما تصمیم اخیر نشان داد این بی‌توجهی از عدم باور قلبی و ذهنی به فعالان عرصهٔ تولید و تجارت و بی‌اعتنایی نهادینه‌شده به آن در حکمرانی اقتصادی کشور نشئت می‌گیرد که طی دهه‌های گذشته خلاف تمام توصیه‌ها، همواره موانع متعددی در برابر توسعهٔ بخش خصوصی و سپردن امور اقتصادی به دست مردم ایجاد کرده است.»

این بیانیه همچنین اضافه می‌کند: «موضوع تعطیلی ایام پایان هفته، نمودی از تجمع و یکدستی خواسته‌های فعالان اقتصادی و سایر شقوق اجتماعی کشور است که در همراهی با یکدیگر و با انتشار سیلی از بیانیه، اطلاعیه، مصاحبه و اظهارنظرات، تلاش می‌کنند تا از خواسته و آرزوی سربازان خط مقدم اقتصادی کشور را که مجدداً نادیده انگاشته شده، برای پیشینه‌سازی منافع ملی محقق کنند. امیدواریم نظر نهایی سیاستگذاران و قانونگذاران در مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، عدم تأیید این تصمیم و استماع نظرات کارشناسی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی با هدف بیشینه‌سازی منافع ملی و به کار بستن آن باشد.»

کنفدراسیون صادرات: مجلس تجدیدنظر کند

علاوه‌بر اتاق تهران، کنفدراسیون صادرات ایران نیز به این تصمیم کمیسیون اجتماعی مجلس واکنش نشان داد. این کنفدراسیون با ارسال نامه‌ای به «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس نوشت: «عدم تطبیق تعطیلات پایان هفته در ایران با سایر کشورهای دنیا، منجر به برقراری محدود ارتباطات تجاری با بازارهای جهانی آن هم در شرایطی خواهد شد که اقتصاد ایران با مشکلات عدیده‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کند که به‌طور قطع، تصمیم نمایندگان مبنی‌بر اعلام رسمی تعطیلات پایان هفته در روزهای پنجشنبه و جمعه و نیز فرصت مؤثر سه‌روزه در هر هفته برای تعامل و انجام مراودات تجاری با بازارهای جهانی، بیش‌ازپیش بر سختی آن خواهد افزود.»

در بخشی از این نامه آمده است: «موکول‌کردن تعطیلات پایان هفته به جمعه و شنبه می‌تواند تعداد روزهای مؤثر برای فعالان اقتصادی در تعاملات تجاری با دنیا را به چهار روز در هفته افزایش دهد و زمینه‌ساز فضای مؤثرتری در تجارت خارجی و ارزآوری برای کشور شود.»

نامهٔ کنفدراسیون صادرات ایران با این جملات به‌ پایان رسیده است: «کنفدراسیون صادرات ایران به‌عنوان تشکل بالادستی حوزهٔ صادرات غیرنفتی، همراه با دیگر بخش‌های اقتصادی، مخالفت خود با محدود شدن فعالیت‌های تجاری را اعلام و از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد تا با تجدیدنظر در این تصمیم، زمینهٔ رشد و ارتقای سطح تعاملات اقتصادی کشور با دنیا را فراهم کنند.»

کارزارهزاران نفری تاکنون

اما شهروندان هم بیکار ننشستند و با راه‌اندازی یک کارزار اعتراضی خواستار تغییر در این تصمیم شدند. این کارزار با عنوان (اینجا کلیک کنید)«درخواست و مطالبه‌گری برای تعطیل‌کردن شنبه به‌جای پنجشنبه» از طرف «همهٔ اقشار مردم به‌ویژه فعالین اقتصادی» و خطاب به «ابراهیم رئیسی» و قالیباف نوشته شده است.

در این کارزار که تا بعدازظهر سه‌شنبه موفق به جمع‌آوری حدود ۱۵ هزار امضا شد، درخواست شده «به‌منظور جلوگیری از کاهش تعاملات فعالین اقتصادی، تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران با کشورهای مختلف به‌خصوص در محدودیت‌های گستردهٔ ناشی از تحریم‌های بین‌المللی» تعطیلات هفتگی کشور روزهای «شنبه و یکشنبه» یا «جمعه و شنبه» انتخاب شوند.

در متن این کارزار آمده است: «درصورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه در ایران، ایام کاری مشترک با دنیا به سه روز در هفته کاهش پیدا می‌کند و بالتبع ضمن تشدید خسارات ناشی از تحریم و منزوی کردن ایران و تضعیف مراودات و مبادلات تجاری و اقتصادی کشور، به آثار و تبعات جبران‌ناپذیری بر تولید ناخالص داخلی، تجارت خارجی ایران و برخی از ارکان توسعهٔ پایدار در کشور منتج خواهد شد.»

برای مشاهده و امضای این کارزار روی لینک زیر کلیک کنید:

«درخواست و مطالبه‌گری برای تعطیل‌کردن شنبه به‌جای پنجشنبه»

بهروزی‌فر: بحث ما کارشناسی بود، نه مذهبی

اما یک روز پس از انتشار اظهارات بهروزی‌فر در «دیده‌بان ایران» دربارهٔ همراهی‌نکردن با تعطیلات یهودیان، او این اظهارات را تکذیب کرد. این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به خبرگزاری خانهٔ ملت گفته است: آنچه دولت در لایحهٔ خود مطرح کرده بود، تعیین شنبه تا چهارشنبه به‌عنوان روز کاری بود که ما در کمیسیون اجتماعی تنها از منظر کارشناسی و نه سیاسی و مذهبی لایحه را بررسی و مصوب کردیم.

او گفته است: «مصوبهٔ کمیسیون اجتماعی همان لایحهٔ پیشنهادی دولت یعنی ۴۰ ساعت و پنج روز کاری هفته در نظر گرفته شده است. این مصوبه به‌زودی وارد صحن علنی مجلس خواهد شد و اگر تغییراتی قرار است در آن صورت بگیرد، در صحن و در قالب پیشنهادات نمایندگان مجلس بررسی و رأی‌گیری خواهد شد.»

بهروزی‌فر گفته است موردی که از زبان بنده دربارهٔ بحث اقلیت‌های مذهبی و شائبه‌ای که در دلیل مخالفت با تعطیلی روز شنبه مطرح شد، کذب است: «ما ادیان الهی را قبول داریم و به پیروان آنها احترام می‌گذاریم. جزو اقلیت‌های مذهبی کشور و هم‌وطن‌های ما هستند. در خارج از کشور و در سطح جهان هم مورد احترام و تکریم ما هستند، زیرا آنها هم به خداوند اعتقاد دارند و جزو پیروان الهی هستند.»

این نمایندهٔ مجلس گفته است: «آنچه بنده در مصاحبه اعلام کرده بودم، مربوط به لایحهٔ دولت بود و آنچه دولت در لایحهٔ خود مطرح کرده بود، تعیین شنبه تا چهارشنبه به‌عنوان روز کاری بود که ما در کمیسیون اجتماعی تنها از منظر کارشناسی و نه سیاسی و مذهبی لایحه را بررسی و مصوب کردیم.»

بهروزی‌فر نقل قول منتشرشده از خود را «کذب» اعلام می‌کند و تا زمان تنظیم این گزارش، سایت دیده‌بان ایران به‌عنوان منتشرکنندهٔ این نقل‌قول واکنشی به اظهارات این نمایندهٔ مجلس نشان نداده است.

مطالب مرتبط

کارزار مردمی برای انتصاب استاندار بومی برای فارس خطاب به دکتر عارف

کارزار اعتراض به اجرا نشدن پروژه جاده کاشمر، خلیل آباد، بردسکن : این جاده مرگ است

آغاز کارزار « کارمندان و بازنشستگان وزارت جهاد کشاورزی » برای افزایش حقوق پرسنل این وزارت خانه+ حمایت کنید

نظرات