لپتاپهای گرانقیمت اندازه یک ماشین پراید قیمت دارند و برای خرید یک مدل با حداقل امکانات باید ۲۰ میلیون تومان خرج کنید. همین موضوع باعث شده این روزها کار تعمیرات لپتاپ رونق بگیرد. مغازههایی در انتهای راهرو پاساژها که داخلشان پر از کشو پیچ و قطعات نیمسوز شده است. اگر شانس داشته باشید همهچیز با تعمیرات نرمافزاری حل میشود، اما امان از زمانی که کار به تعویض قطعه بکشد. هزار و یک مدل لپتاپ داریم که هر کدام قطعه مخصوص خودشان را دارند و برای پیدا کردن قطعات جایگزین شاید لازم باشد کل پاساژهای شهر را بگردید. اگر قطعه پیدا شود باید خودتان را برای هزینههای میلیونی آماده کنید. تازه در چنین حالتی باید خدا را شکر کنید، چراکه در غیر این صورت چارهای جز کنار گذاشتن رفیق قدیمی و خرج کردن برای خرید لپتاپ جدید نخواهید داشت.
هزینههای تعمیرات نرمافزاری لپتاپ
نصب ویندوز و حل مشکلات درایورها اصلیترین کارهای نرمافزاری برای تعمیرگاههای لپتاپ است. احتمالا شما هم از کسانی باشید که زیاد از ویندوز سر در نمیآورند و چارهای جز سپردن مشکلات نرمافزاری به تعمیرکاران لپتاپ ندارند. آنها عموما حدود ۵۰ هزار تومان برای نصب ویندوز پول میگیرند. هزینه نصب کامل به همراه نرمافزارهای عمومی و درایورها بعضا به ۱۰۰ هزار تومان میرسد. اگر ماوس، کیبورد یا سیدیرام از کار افتاده باید دعا کنید صرفا مشکل نرمافزاری باشد و با نصب درایور مخصوص همهچیز حل شود. در چنین حالتی تعمیر لپتاپ حدود ۲۰ هزار تومان برایتان خرج خواهد داشت. در غیر این صورت ممکن است خرجتان بیشتر شود. از دیگر هزینههای تعمیرات نرمافزاری میتوان به ریکاوری اطلاعات از دست رفته اشاره کرد که هزینه آن حدود ۷۰ هزار تومان است. نصب نرمافزارهای درخواستی هم حدود ۲۰ هزار تومان هزینه دارد.
هزینه تعویض قطعات لپتاپ
اگر مشکل لپتاپ از طریق تعمیرات نرمافزاری حل نشود، ناچار به باز کردن آن و تعمیرات سختافزاری هستید. تعمیرکارها صرفا برای باز کردن لپتاپ حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان اجرت میگیرند. با این کار ممکن است مشکل اصلی مشخص نشود، اما وقتی مشخص شد، هزینه جداگانهای برای تعویض قطعه مورد نظر برایتان در نظر خواهند گرفت. توجه داشته باشید که این مورد صرفا اجرت تعویض است و هزینه قطعات جدید جداگانه محاسبه میشود. آنها برای تعویض یا ارتقا رم یا حافظه موقت حدود ۴۰ هزار تومان، تعویض یا ارتقا هارد دیسک ۴۰ هزار تومان، تعویض فن داخلی ۳۰ هزار تومان، تعویض سیدیرام ۳۰ هزار تومان، تعویض مادربورد ۷۰ هزار تومان، تعویض السیدی ۱۰۰ هزار تومان، جک برق و پورتهای مختلف لپتاپ هر کدام ۳۰ هزار تومان، تعویض کیبورد و تاچپد حدود ۴۰ هزار تومان، تعویض ماژول وایفای حدود ۳۰ هزار تومان و تعویض باطری داخل لپتاپ تقریبا ۴۰ هزار تومان هزینه دریافت میکنند. توجه داشته باشید که اگر به بدنه لپتاپ شما آسیب رسیده یا شکسته، میتوان گفت کاری از دستتان بر نمیآید. چراکه هر قطعهای در بازار پیدا شود، بدنه لپتاپ به سختی پیدا خواهد شد. تعمیرکارها برای سر هم کردن کل یک لپتاپ هزینه ۲۰۰ هزار تومانی در نظر میگیرند. اگر قطعات مورد نیاز را خودتان تهیه کنید، تعمیرکارها صرفا به دریافت اجرت بسنده میکنند، اما اگر از آنها قطعه بخواهید، شرایط متفاوت خواهد بود. احتمالا این مورد گزینه بهتری باشد. چراکه تعمیرکارها راحتتر از شما میتوانند قطعه مورد نظرتان را در بازار پیدا کنند. البته در چنین حالتی شما ناچار هستید که درباره قیمت قطعات به تعمیرکار لپتاپ اعتماد کنید. ممکن است آنها قطعات را ارزانتر بخرند و با قیمت بالاتری برایتان فاکتور بنویسند.
هزینه خرید قطعات لپتاپ
زمانی که با لپتاپتان دچار مشکل شدید، امیدواریم بتوانید صرفا با کارهای نرمافزاری مثل نصب درایور و … آن را حل کنید. در غیر این صورت اگر مشکل از سختافزار لپتاپ باشد، کفش آهنی بپوشید و خودتان را برای خرجهای خرید قطعات آماده کنید.
هارد یک ترابایتی لپتاپ عموما بین یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد
قیمت مادربورد لپتاپ از ۵۰۰ هزار تومان شروع میشود تا ۱۰ میلیون تومان. همهچیز بستگی به مدل لپتاپ شما دارد. دقیقا باید همان مادربوردی را بخرید که برای لپتاپ شما طراحی شده. مادربوردهای بدون گرافیک و سوکتها عموما در محدوده دو میلیون تومان قیمت دارند. قیمت مادربوردهای گرافیکدار عموما پنج میلیون تومان است. لپتاپهایی که سوکتهای آن روی بورد اصلی نصب شده ممکن است خرج بیشتری روی دست صاحبشان بگذارند. چراکه برای تعمیر درگاههایی مثل USB و HDMI لازم است مادربورد لپتاپ تعمیر یا تعویض شود. این مادربوردها قیمت بالاتری نسبت به بقیه دارند. برای برخی مدلها با CPU بالاتر، قیمت مادربورد در محدوده هفت تا هشت میلیون تومان قرار میگیرد. توجه داشته باشید که هرچه CPU یا پردازشگر لپتاپ شما پیشرفتهتر باشد، باید هزینه بیشتری برای خرید مادربورد کنار بگذارید. از طرف دیگر باید اصل کمیابی را هم در نظر بگیرید. اگر لپتاپ خاصی داشته باشید که قطعات آن در بازار کمیاب باشد، طبیعتا خرجتان برای خرید مادربورد به حدود ۱۰ میلیون تومان خواهد رسید. البته بعضی فروشندهها امکان ثبت سفارش از چین دارند که هزینه آن جداگانه حساب میشود.
هارد دیسک از همه قطعات راحتتر پیدا میشود. چراکه از هر هاردی میتوانید برای لپتاپتان استفاده کنید و لازم نیست حتما سراغ مدل مخصوص بروید. هارد دیسک اینترنال با توجه به ظرفیت، برند و گارانتی قیمت متفاوتی دارند. هارد یک ترابایتی لپتاپ عموما بین یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. هارد ۵۰۰ گیگابایتی بین ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان و هارد دو ترابایتی عموما بالاتر از دو میلیون تومان قیمت دارند. بعضا ترجیح میدهند برای تعویض هارد، سراغ مدلهای SSD بروند که با وجود ظرفیت کمتر، سرعت بسیار بالاتری دارند.
هارد SSD ظرفیتهای متفاوتی نسبت به هارد دیسکها دارند و ظرفیتهایشان ۱۲۰، ۲۴۰، ۴۸۰ گیگابایتی و یک ترابایتی است. مدلهای ۱۲۰ گیگابایتی این هارد حدود ۶۰۰ هزار تومان، ۲۴۰ گیگابایتی حدود یک میلیون تومان و ۴۸۰ گیگابایتی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد. هارد SSD بعضی برندها گرانتر است. مثلا هارد SSD با ظرفیت ۱۲۰ گیگابایتی ایدیتا همقیمت با هارد SSD با ظرفیت ۲۴۰ گیگابایتی سندیسک یعنی ۸۰۰ هزرا تومان فروخته میشود.
رم لپتاپ شرایطی مشابه هارد دارد و از هر کدامشان میتوان برای همه لپتاپها استفاده کرد. البته به شرطی که مادربورد لپتاپ قابلیت پشتیبانی از حافظه موقت بالاتر داشته باشد. رم لپتاپ دو گیگابایتی حدود ۱۳۰ تا ۱۸۰ هزار تومان، رم چهار گیگابایتی حدود ۳۸۰ تا ۴۳۰ هزار تومان، رم هشت گیگابایتی حدود ۸۰۰ هزار تومان و رم ۱۶ گیگابایتی حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد. در بعضی مدلهای لپتاپ، حتی حافظه موقت روی مادربورد نصب شده و قابل تعویض یا ارتقا نیست.
باطری لپتاپ عمر خاص خودش را دارد و بعد از مدتی باید دنبال باطری جدید مخصوص همان مدل لپتاپ بگردید. باطریهای چینی موجود در بازار عموما در محدوده ۳۵۰ تا ۴۵۰ هزار تومان قیمت دارند. هزینه خرید باطریهای اورجینال تقریبا دو برابر این رقم و حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان است.
اگر صفحهکلید به قاب متصل باشد، هزینه تعمیر آن به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تومان میرسد
صفحهکلید لپتاپ در حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان برایتان خرج دارد. کیبورد لپتاپهای اپل گرانتر از بقیه برندها و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است. اگر صفحهکلید لپتاپ شما به قاب متصل باشد، هزینه خرید تعمیر آن به ۹۰۰ هزار تا یک میلیون تومان میرسد.
تاچپد لپتاپها عموما در محدوده ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارند و اگر صرفا بورد آنها به مشکل خورده باشد، تقریبا باید ۸۰ هزار تا ۱۰۰ هزار تومان برای خرید قطعه هزینه کنید. قیمت کلیک تاچپد هم در همین حدود و تقریبا ۹۰ هزار تومان است.
صفحهنمایش لپتاپ حداقل ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان قیمت دارد. این رقم برای لپتاپهای کوچک ۱۲ اینچی است و هرچه ابعاد صفحهنمایش بزرگتر باشد، طبیعتا هزینه خرید چنین قطعهای بیشتر میشود. صفحهنمایش ۱۳ اینچی حدود یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، ۱۴ و ۱۵ اینچی حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا دو میلیون تومان و صفحهنمایشهای ۱۶ اینچی حدود سه میلیون تومان قیمت دارند. علاوه بر ابعاد صفحهنمایش، تعداد پینها هم در قیمت آنها تاثیرگذار است. قیمت گرانترین صفحهنمایشهای موجود در بازار بعضا به هفت میلیون تومان میرسد. اگر به کلی صفحه نمایش و قاب رویی لپتاپ نیاز به تعویض داشته باشد، باید حداقل دو میلیون تومان برای خرید آن کنار بگذارید. همچنین اگر صفحه نمایش لپتاپ شما لمسی است، خرید تاچ السیدی حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان خرج دارد.
لولای لپتاپ، از آن دسته قطعات آسیبپذیر است که با کوچکترین ضربهای شما را به دیدار تعمیرکاران لپتاپ میفرستد. هزینه خرید لولا تقریبا ۱۰۰ هزار تومان است، اما اگر به کابل السیدی آسیب رسیده باشد، باشد حدود ۲۰۰ هزار تومان برای آن هزینه کنید.
قیمت بوردهای جانبی لپتاپ مثل کارتخوام، بورد USB، بورد صدا، بورد پاور و بورد هارد لپتاپ بین ۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است. برای مثال در اغلب مدلها بورد USB حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان قیمت دارد. بورد صدا تقریبا ۱۰۰ تا ۱۴۰ هزار تومان خرج روی دستتان میگذارد. بورد رمریدر بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، بورد پاور حدود ۶۰ هزار تومان، بورد مدیا حدود ۸۰ تا ۱۱۰ هزار تومان و بورد سوئیچ حدود ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد. توجه داشته باشید که این ارقام حدودی است و بسته به مدلهای مختلف لپتاپ تفاوت زیادی دارد. همچنین این بوردها صرفا در لپتاپهایی به کار میآیند که تمام قطعات و ماژولها روی مادربورد کار نشده بود. اگر همه چیز به هم متصل باشد و اصطلاحا سوکتها OnBoard باشند، خرید چنین بوردهایی به کارتان نمیآید و اگر بخواهید مشکلتان را حل کنید، باید سراغ خرید مادربورد بروید.
از جمله دیگر قطعات لپتاپ میتوان به اسپیکر با قیمت حدود ۱۰۰ هزار تومان، هیتسینک با قیمت حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان، فن سیپییو با قیمت حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و آداپتور با قیمت ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان اشاره کرد.
نظرات