تقویم کوچ بهاره استان فارس به مناطق ییلاقی اعلام شد.به گزارش اول فارس به نقل از پایگاه اینترنتی منابع طبیعی استان فارس، مدیر کل منابع طبیعی فارس با اشاره به آغاز کوچ بهاره عشایر از مناطق گرمسیر (قشلاقی) به مناطق سردسیر (ییلاقی) گفت: کوچ عشایر به دوصورت زمینی و ماشینی صورت میگیرد که در حال حاضر کوچ زمینی از مناطق قشلاقی به مناطق ییلاقی آغاز و تا اواخر اردیبهشت ماه سال جاری ادامه دارد.
مهرزاد بوستانی تاکید کرد: کوچ بهاره عشایر استان فارس از مناطق گرمسیر جنوب و غرب استان و نیز استانهای بوشهر، کهکیلویه و بویر احمد و خوزستان آغاز و عشایر پس از عبور از مراتع میانبند (شیراز و کوار) در اواخر اردیبهشت ماه در مناطق سردسیری شمال استان و نیز استانهای اصفهان و مناطق یاسوج و کاکان استان کهکیلویه و بو یر احمد در سیاه چادرهای عشایری مستقر خواهند شد.
وی با بیان اینکه تاریخ ورود دام به مراتع ییلاقی استان مطابق با تاریخ مندرج در پروانه چرای دام بوده، افزود: زمان حرکت کوچ ماشینی عشایر و دامداران کوچ رو توسط تریلی، کامیون و کامیونت نیز از ۲۳ اردیبهشت ماه به بعد خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه کوچ زود هنگام به مراتع ییلاقی و دام مازاد بر پروانه چرا در این مراتع تخلف محسوب میشود، افزود: دامداران ملزم به رعایت زمان ورود دام به مراتع ییلاقی مطابق با پروانههای مرتعداری بوده در غیر این صورت ضمن ممانعت از ورود دام قبل از موعد مقرراز طریق پایگاههای ثابت و گشتهای سیار یگان حفاظت اداره کل در گلوگاههای ورودی در مناطق مختلف استان با دامداران و بهره برداران متخلف برخورد و افراد خاطی نیز از طریق معرفی به مراجع ذی صلاح قضائی تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
مدیر کل منابع طبیعی فارس از هماهنگیهای لازم با ستاد کوچ عشایر جهت راهنمایی، کمک و اطلاع رسانی به دستگاههای وابسته از جمله امور عشایرجهت امداد رسانی و تهیه ملزومات رفاهی برای عشایر کوچرو خبر داد و افزود: هماهنگیها و برنامه ریزی های لازم با دستگاهها، ادارات و فرمانداریها در خصوص جهت همکاریهای لازم در مسیرهای کوچ و حمل دام انجام شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس همراه داشتن اصل پروانه مرتعداری در هنگام ورود دام به عرصههای مرتعی جهت کنترل و شمارش دام را الزامی دانست و گفت: چرای دام در مراتع بدون پروانه چرا و یا دام مازاد بر ظرفیت تعیین شده جرم محسوب و مستلزم پرداخت ۲۰ درصد متوسط ارزش واحد دامی در هر زمان برای هر واحد دامی به عنوان جریمه است.
وی تعداد واحد دامی موجود در سطح عرصههای طبیعی استان را ۴۱۲ هزار و ۴۵۵ واحد عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ظرفیت مجاز مراتع استان تنها ۱۳۵ هزار و ۴۲۸ واحد دامی است.
استان فارس دارای ۳۰ هزار خانوار عشایر سیار و ۲۲ هزار و ۵۹۴ بهره بردار است.
نظرات