یکی از پرکاربردترین ظروف پخت و پز خانگی، تابه گریل است؛ تابهای با طیف وسیعی از اشکال و کاربردها. در این مقاله سعی داریم تمام نکات لازم برای خرید تابههای گریل را بررسی کنیم، تا شما برای یک خرید مطمئن و رضایت بخش اطلاعات کامل و دقیقی داشته باشید! پس تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
به جنس تابه گریل دقت کنیم
جنس تابه گریل، اولین و مهمترین ویژگی است که باید در مورد این نوع تابهها به آن دقت کنیم:
۱-تابه گریل چدن
جنس چدن برای یک تابه کبابپز عالی است. چدن میتواند به دمای بالا برسد و آن را حفظ کند. همچنین در داخل فر هم قابل استفاده است، اما نقطه ضعف آشکار آن، تمیز کردن و نگهداری چدن است. تابه گریل چدن علاوه بر استحکام فوق العاده، طعم خوبی به غذای ما میدهد. این ظروف کمبود یون آهن در بدن را هم جبران میکنند. تابه گریل نالینو علاوه بر امکان پخت روی گاز به ما اجازه پخت روی زغال را هم میدهد و برندی معتبر و قابل اعتماد برای خرید تابه گریل چدنی محسوب میشود.
۲-تابه گریل نچسب سرامیکی
این تابه اغلب بهعنوان جایگزینی برای پوششهای نچسب مبتنی بر تفلون استفاده میشود. ظروف آشپزی با روکش سرامیکی معمولاً از آلومینیوم یا فولاد ضدزنگ ساخته میشوند که با پوشش نچسب مبتنی بر سیلیکون کاور شدهاند. این ظروف نچسب با قابلیت تمیز کردن آسان و رسانایی گرمای مناسب، دوام کمتری نسبت به همتایان نچسب خود دارند.
۳-تابه گریل آلومینیوم سخت آنودایز شده
آلومینیوم سخت آنودایز شده، به آلومینیومی گفته میشود که از طریق فرآیند شیمیایی اکسیداسیون سخت شده، تا در برابر خوردگی بادوامتر و مقاومتر شود. معمولاً برای تمیز کردن آسان، سطح این تابهها با یک پوشش نچسب پوشانده میشود. پایه آلومینیومی این تابهها، رسانایی عالی را ارائه میدهد، ولی باید از استفاده آنها در دمای فوق العاده بالا خودداری کنیم.
۴-تابه گریل آلومینیوم ریخته گری
ظروف آلومینیومی ریختهگری، از آلومینیوم مذابی که در قالب ریخته میشود، بهدست میآیند. فرآیندی که بهعنوان «ریختهگری» شناخته میشود، محصولی سختتر و بادوام تر ایجاد میکند. تابه گریل آلومینیوم ریخته گری، بسیار سبکتر از چدن است، رسانایی گرمایی خوبی دارد و سطح آن معمولاً با یک پوشش نچسب لایهبندی میشود.
اندازه و شکل تابه را در نظر بگیریم
تابههای گریل در اشکال مختلف، گرد، مربع و مستطیل وجود دارند. اندازه تابههای گریل معمولاً حدود ۱۰ تا ۱۱ اینچ است، تا فضای کافی برای کباب کردن چهارتا پنج همبرگر کوچک را داشته باشد. میتوانیم از تابه کوچک برای یک خانواده دونفره استفاده کنیم. اما اگر خانواده پر جمعیتی باشیم، ممکن است بخواهیم یک تابه گریل بزرگ بخریم. این تابههای بزرگ، معمولاً تابههای گریل مستطیلی شکل هستند.
اغلب تابههای گریل موجود در بازار، مربعی هستند. چون هنگام کباب کردن، بزرگی سطح بسیار مهم است و غذاها باید در یک لایه پخته شوند. تابههای گریل مربعی سطح بیشتری را در اختیار میگذارند. البته تابههای گرد هم مزایای خود را دارند و بهطور مساوی نسبت به تابههای مربعی گرم میشوند. اما تابههای مربعی این ایراد را دارند که در لبهها و گوشهها گرم نمیشوند.
برخی از تابههای گریل حتی دارای طرفهای برگشتپذیر هستند، یعنی یک سطح دارای برآمدگی مناسب برای کباب کردن است و سطح دیگر کاملاً صاف. داشتن در برای تابه گریل، مزیت دیگری است که برای پخت کبابهای آبدار مناسب است.
کاربردهای تابه گریل را در نظر بگیریم
تابههای گریل را میتوانیم برای غذاهای مختلف استفاده کنیم و در اشکال و اندازههای مختلفی وجود دارند. بهعنوان مثال، برخی از تابههای گریل برای پختن سبزیجات ساخته شدهاند، در حالی که برخی دیگر برای ساندویچهای کبابی عالی هستند.
تابههای گریل براحتی قابل نگهداری هستند و نسبت به یک گریل سایز کامل فضای کمتری را اشغال میکنند. همچنین تابههای گریل برای پختن تکههای گوشتی که زمان زیادی برای پخت نیاز دارند، عالی هستند. میتوانیم از تابههای گریل روی گریلهای گازی یا زغالی استفاده کنیم. راحتترین مزایای تابه گریل، شامل عدم نیاز به زغال چوب یا گاز، عدم انتشار مواد مضر و حداقل دردسرهای تمیز کردن است.
به دستگیرههای تابه دقت کنیم
تابههای گریل معمولاً یا یک دسته دارند، یا در هر دو طرف دسته دارند. دستگیرههای دوطرفه، جابجایی تابه به اجاق گاز یا فر را آسانتر میکند، بهخصوص اگر از مواد سنگینتری مانند چدن ساخته شده باشد. دستگیره بعضی از تابهها از جنس چدن یا فلزات خاص است، و ممکن است در هنگام لمس بسیار داغ شوند.
با این حال، میتوانیم تابه هایی با دستگیرههای فلزی و پلاستیکی را پیدا کنیم که هنگام لمس خنک میمانند، اما به خاطر داشته باشید که دستههای ثانویه و کمکی ممکن است برای قرار گرفتن در فر مناسب نباشند.
تابههای دارای دهانه را انتخاب کنیم
بسیاری از تابههای گریل، دارای دهانه یا کانالهای خروج چربی هستند. اگرچه داشتن این خروجی ضروری نیستن، اما میتوانند تمیز کردن و دور ریختن چربیهای انباشته شده را آسانتر کنند. به علاوه، تابهای که چربی زیادی در آن جمعشده باشد، میتواند آشپزی خوب را دشوارتر کند.
این ۳ مورد مهم را هم فراموش نکنیم!
•نوع مصرف انرژی؛ تابههای گریل، با انرژی حرارتی گاز شهری یا زغال کار میکنند. با توجه به نوع عملکردشان، میتوانیم انتخاب متفاوتی داشته باشیم.
•وزن تابه گریل؛ هنگام خرید تابه گریل به وزن آن توجه کنیم. برخی تابهها بسیار سنگین هستند و جا به جا کردن و شستشوی آنها برایمان مشکل ساز است.
•بودجه خرید تابه؛ مورد مهمی که همیشه برای خرید باید به آن توجه کرد، مقدار هزینهای است که میتوانیم برای خرید پرداخت کنیم. تابههای گریل موجود در بازار در قیمتهای مختلفی وجود دارند، که به جنس، اندازه و شرکت سازندهی آن بستگی دارد.
سخن پایانی
اینکه کدام مدل تابه گریل را انتخاب میکنید، مهم نیست. همین که برای مدل پخت و پز شما مناسب بوده و جنس با کیفیتی داشته باشد، کافی است.
نظرات