به گزارش پایگاه خبری اول فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری فارس مهرزاد بوستانی، گفت: در راستای نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و صیانت از جنگلها در بین مردم طرح جایگزینی سوختهای نفتی و گازی به جای هیزم جنگلی و نیز آبگرم کنهای خورشیدی در مناطق جنگلی استان که از سال ۹۰ تاکنون اجرا شده همچنان ادامه دارد.
وی گفت: اعتبارات اختصاص یافته برای تهیه این تعداد آبگرمکن خورشیدی از محل اعتبارات ملی و صندوق توسعه ملی هزینه شده است.
بوستانی هدف از این اقدام را ارتقا ضریب حفاظتی عرصههای جنگلی استان با مشارکت جوامع محلی عنوان کرد و افزود: از ابتدای توزیع آبگرمکن های خورشیدی در استان تاکنون تعداد ۵۰۰ آبگرمکن در اختیار روستاییان حاشیه عرصههای جنگلی قرار گرفته است که از این تعداد ۱۴۲ دستگاه با همکاری سازمان جنگلها و توسط وزارت دفاع در شهرستانها و تعداد ۱۰۲ دستگاه نیز با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان در منطقه مشایخ از توابع روستای ممسنی توزیع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در ادامه یادآور شد: تعداد ۲۵۶ دستگاه آبگرمکن خورشیدی دیگر نیز طی هفت سال اخیر در شهرستانهای شیراز (کوهمره سرخی)،کازرون، مرودشت، سپیدان، ممسنی، رستم، خرامه، خرمبید، فیروزآباد، ارسنجان، جهرم، سروستان، بوانات، اقلید و پاسارگاد نصب و راه اندازی شده است.
وی هزینه خرید و نصب آبگرمکن های توزیع شده را حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزارتومان عنوان کرد و گفت: از این مبلغ تنها ۵۰۰ هزار تومان را جنگل نشینان جهت نصب، لوله کشی و راه اندازی پرداخت کردهاند.
وی افزود: این اقدام با هدف ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به عموم مردم بخصوص بهره برداران عرصههای منابع طبیعی، مرتعداران و دامداران جنگل نشین و نیز با همکاری و حمایت سازمان جنگلها و وزارت دفاع و باهدف جلوگیری از قطع و بوته کنی بی رویه درختان و جنگلهای منطقه و پوشش گیاهی در ارتفاعات و محدودههای مرتعی درغالب طرح صیانت از جنگلهای زاگرس انجام شده است.
وی افزود: بر اساس مطالعات انجام شده با نصب این آبگرمکنها در روستاهای این مناطق از قطع بسیاری از درختان جنگلی بطور چشمگیری جلوگیری شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس افزود: علاوه بر نصب آبگرمکنهای خورشیدی، تعداد ۷۹ دستگاه تنور گازی در شهرستانهای جنگلی استان ازجمله رستم، ممسنی، مرودشت، سپیدان، فیروزآباد و بوانات توزیع شده است.
وی افزود: در این راستا یک دستگاه تانکر سوخت نیز در منطقه محروم گرکوشک از توابع شهرستان رستم و نیز ۲۶ عدد تابه نان پزی هم به منظور جلوگیری از قطع درختان و بوتهها بین جنگل نشینان دیگر روستاهای محروم استان توزیع شده است.
بوستانی با بیان اینکه اقدامات انجام گرفته میتواند الگوی بسیار خوبی برای سایر نقاط باشد اظهار امیدواری کرد: با تأمین اعتبارات پیش بینی شده در این طرح علاوه بر توسعه و افزایش سرانه جنگل شاهد توزیع آبگرمکن های بیشتری در مابقی روستاها بویژه در حوزه جنگلی شهرستانهای ممسنی و رستم باشیم.
وی با اشاره به اینکه نصب آبگرمکن های خورشیدی ضمن تغییر الگوی سوخت جنگل نشینان بخشی از نیاز انرژی و وابستگی آنان را در استفاده از چوب و هیزم کاهش میدهد اظهار امیدواری کرد: با نصب این آبگرمکن ها در این مناطق و استفاده از این سوختهای جایگزین به جای قطع درختان ارزشمند جنگلی جلو بسیاری از تخریبها، بوته کنیها و قطع درختان گرفته خواهد شد.
مدیر کل منابع طبیعی فارس اظهار داشت: برای اجرای کامل توزیع آبگرمکن های خورشیدی در دیگر مناطق جنگلی استان نیاز به بیش از ۵ هزار دستگاه آبگرمکن خورشیدی است تا همه روستاهای جنگلی استان به این سیستم پاک و بدون آلاینده مجهز شوند.
نظرات