سلامت

توصیه‌های “کارشناس مرکز بهداشت شیراز ” برای حفظ سلامت تغذیه در سفرهای نوروزی

به گزارش اول فارس اعظم زمانی، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز، با نزدیک شدن به سفرهای نوروزی، توصیه‌های مهمی را در زمینه تغذیه ارائه کرد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز با اشاره به اهمیت حفظ سلامت در طول سفر، از مسافران خواست تا حد امکان غذای خود را تهیه کنند و از مصرف مواد غذایی در رستوران‌ها و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید از دستفروشان خودداری کنند.

وی با تاکید بر اینکه غذای تهیه‌شده برای بین راه نباید آبکی باشد، افزود: «غذاهای آبکی مثل خورشت‌ها، سریع‌تر فاسد می‌شوند، در حالی که غذاهای خشک همراه با سبزیجات تازه، انتخاب‌های مناسب‌تری هستند.»

این کارشناس تغذیه همچنین توصیه کرد در طول سفر از مصرف پنیر، سرشیر و خامه غیرپاستوریزه خودداری شود، زیرا خطر ابتلا به تب مالت را افزایش می‌دهند. وی مصرف سس مایونز و سایر سس‌های چرب را نیز نامناسب دانست و پیشنهاد کرد از مخلوط ماست، آبلیمو، نمک، فلفل و روغن زیتون به عنوان جایگزین سالم استفاده شود.

اعظم زمانی با اشاره به اهمیت انتخاب غذاهای مناسب در رستوران‌ها، افزود: «غذاهایی را سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند، زیرا گاهی برای پنهان کردن طعم نامطبوع غذاهای کهنه از این مواد استفاده می‌شود.» وی تاکید کرد که همراه با غذا، حتماً از ماست کم‌چرب، لیموترش یا آبلیمو استفاده شود تا از رشد میکروب‌ها در دستگاه گوارش جلوگیری شود.

این کارشناس تغذیه از مصرف دسرهای خامه‌ای و بستنی‌های غیرپاستوریزه در طول سفر خودداری کرد و به جای نوشابه‌های گازدار، مصرف دوغ‌های پاستوریزه و کم‌نمک را توصیه کرد. وی همچنین از خرید و مصرف نوشیدنی‌های محلی و مواد غذایی بسته‌بندی‌نشده و بدون مجوز بهداشتی هشدار داد.

زمانی با تاکید بر اهمیت آب سالم، از مسافران خواست آب معدنی یا آب جوشانده همراه داشته باشند و از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنند. وی همچنین به اهمیت شستشوی کامل سبزیجات قبل از سفر و نگهداری آن‌ها در ظروف مناسب اشاره کرد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شیراز در پایان توصیه‌های خود، به مسافران توصیه کرد گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ را از مراکز معتبر تهیه کنند، به تاریخ انقضا و نحوه نگهداری مواد غذایی توجه کنند و از ظروف تمیز برای طبخ و مصرف غذا استفاده کنند. وی همچنین تاکید کرد که غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که در سفر همراه برده می‌شود و تا لحظه حرکت در یخچال نگهداری شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا