تیز کردن تیغه چرخ گوشت با ۲ روش ساده و سریع

تیزکردن تیغه چرخ گوشت دستی و برقی به راحتی انجام می‌شود و زمان زیادی را از شما نمی‌گیرد.

این کار را می‌توانید با استفاده از تسمه تیز کننده یا سنگ تیز کننده انجام دهید. مراحل کار ساده است و فقط باید کار را تا زمانی انجام دهید که احساس کنید تیغه تیز شده است.ما در این بررسی به روش تیز کردن تیغه چرخ گوشت دستی و برقی اشاره می‌کنیم.پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

کند شدن تیغه چرخ گوشت باعث بروز چه مشکلاتی می شود؟

کند شدن تیغه چرخ گوشت یکی از مشکلات رایجی است که با گذشت زمان و استفاده مکرر از دستگاه برای چرخ کردن گوشت رخ خواهد داد. از جمله عوامل موثر در بروز مشکل کند شدن تیغه های چرخ گوشت می توان به اصطکاک بین تیغه‌ ها و گوشت در حین چرخ کردن، برخورد استخوان یا اجسام سخت دیگر با تیغه ها در حین چرخ کردن، عدم شستشوی مناسب تیغه ها و استفاده از مواد نامناسب در چرخ گوشت اشاره کرد. به طور کلی کند ماندن تیغه ها و عدم تیز کردن آنها در طول زمان باعث بروز مشکلاتی می شود که در ادامه به بررسی آنها پرداخته ایم:

  • در صورتی که تیغه های چرخ گوشت کند شده باشند، چرخ کردن مواد دشوارتر شده و فشار زیادی به موتور و دستگاه وارد خواهد شد.
  • تیغه‌ های کند نمی توانند مواد را به طور یکنواخت چرخ کرده و تکه‌ های بزرگی از گوشت همچنان باقی خواهند ماند.
  • استفاده از چرخ گوشت با تیغه‌ های کند طول عمر آن را کاهش می‌ دهد.
  • کند بودن تیغه ها باعث عدم چرخ شدن صحیح گوشت ها و باقی ماندن چربی و گوشت درون بخش های مختلف دستگاه و در نهایت ایجاد بوی نامطبوع در چرخ گوشت خواهد شد.

از این رو با تیز کردن به موقع تیغه‌ های چرخ گوشت خود می‌ توانید از بروز این مشکلات جلوگیری کرده و کارایی و طول عمر دستگاه خود را نیز افزایش دهید.

 

روش‌های تیزکردن تیغه چرخ گوشت دستی و برقی

وقتی صحبت از تیزکردن تیغه چرخ گوشت می‌شود، راه‌های متعددی برای انجام کار وجود دارند. مهم تر از آن، هیچ راه ثابتی برای همه وجود ندارد. همه چیز به ابزارهایی که در اختیار دارید و عملکرد آنها برای شما برمی‌گردد. در زیر به ۲ روش برای تیزکردن تیغه‌ چرخ گوشت اشاره می‌کنیم:

روش اول:از سنگ تیز کننده استفاده کنید

هر سنگ تیز کننده ای می‌تواند مناسب باشد. برای این مثال خاص، ما از سنگ‌های الماس استفاده خواهیم کرد. سنگ‌های الماس عالی هستند. زیرا قبل از استفاده نیازی به نصب خاصی ندارند. سنگ‌های دیگر ممکن است نیاز به غوطه ور شدن یا روغن کاری در آب یا روغن قبل از استفاده داشته باشند.

۱-سنگ تیز کن مناسب را انتخاب کنید

انتخاب سنگ تیز کن با دانه‌های ریز همیشه حیاتی است. ما همیشه به شما پیشنهاد می‌کنیم این نوع سنگ را انتخاب کنید. سنگ تیز کن با دانه‌های درشت برای صاف کردن سطح عالی هستند و قدرت تیز کنی کمتری دارند.

۲-تیزکردن تیغه چرخه گوشت را شروع کنید

شما سنگ خود را در یک دست و تیغه را در دست دیگر بگیرید. حرکات متناوب به جلو و عقب را انجام دهید. این بدان معنا نیست که نمی‌توانید به جای آن حرکات دایره ای انجام دهید. هر کاری را انجام دهید که برای شما آسان است. ما معمولاً در مجموع ۱۰ تکرار عقب و جلو در هر سطح را توصیه می‌کنیم. پس از اتمام کار، توقف کنید و سطح کار را مشاهده کنید. اگر تمیز و بدون خط و خش است، نیازی به کار دیگری نیست.

تیز کردن تیغه چرخ گوشت

روش دوم:از تسمه تیز کننده استفاده کنید

همه افراد تسمه تیزکن ندارند، بنابراین این روش ممکن است برای همه مطلوب نباشد. برای کسانی که صاحب یکی از قطعات مذکور هستند، این روش را به شدت توصیه می‌کنیم. برای آنهایی که با این دستگاه آشنایی ندارند، تسمه تیزکن اساساً یک چاقو و ابزار تیزکننده است که از تسمه‌های ساخته شده از سنگ‌های مخصوص ساییدن فولاد، بهره می‌برد.

۱-مراحل تیزکردن را شروع کنید

به ۴ سطحی که قبلاً شناسایی شده اند به دقت نگاه کنید و هر گونه شکافی را یادداشت کنید. اگر سطوح به شدت خراشیده شده اند، به این نکته نیز توجه داشته باشید. به یاد داشته باشید، هدف ما رسیدن به یک پوشش آینه ای است. تسمه تیز کننده را روی سطوح بکشید تا زمانی که سطحی تمیز و عاری از خط و خش داشته باشید.

۲-قطعات را بشویید و امتحان کنید

بهترین زمان برای تیزکردن تیغه‌های چرخ گوشت زمانی است که واقعاً نیاز به چرخ کردن گوشت دارید. به این دلیل که متوجه می‌شوید که آیا تیزکردن تیغه چرخ گوشت به درستی انجام شده یا خیر. پس از اتمام تیزکردن، باید تیغه را به سرعت زیر آب گرم بشویید تا از شر خرده‌های اضافی خلاص شوید.

نکته مهم در مورد صفحات چرخه گوشت

همانطور که قبلاً ذکر شد، ما صفحات چرخ گوشت را تیز نمی‌کنیم، آنها را صاف می‌کنیم. چند راه برای انجام این کار وجود دارند، اما ارزان ترین و ساده ترین آن استفاده از کاغذ سنباده است. یک قطعه کوچک از کاغذ سنباده با دانه‌های درشت را برش دهید و روی یک سطح کاملاً صاف (مانند شیشه یا کتاب جلد سخت) بچسبانید. شاید بپرسید علت درشت بودن دانه‌های سنباده چیست؟ در پاسخ باید بگوییم، به این علت که دانه‌های درشت برای ایجاد یک سطح صاف و یکنواخت بسیار خوب عمل می‌کنند.

با سایش سطح روی کاغذ سنباده، می‌توانید سطوح را صاف کنید. صفحات را روی کاغذ سنباده قرار دهید و با آنها سطح تیغه را با حرکات سریع جلو و عقب حرکت دهید. پس از چند بار تکرار، توقف کرده و سطح را مشاهده کنید. بررسی کنید تا ببینید کدام مناطق هنوز نیاز به صاف شدن دارند.

مطالب مرتبط

ترفند تیزکردن سریع تیغه چرخ گوشت و میکسر کاش زودتر یاد می گرفتیم[+ویدئو]

نظرات