اول فارس| سیاسی : «حمید ملانوری» دبیر کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی روز چهارشنبه در نشست خبری کمیسیون ماده ۱۰ نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، گفت: ۱۱۶ حزب دارای پروانه فعالیت هستند و ۸ ائتلاف شامل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا)، جبهه هماهنگی اصولگرایان استان قم، جبهه هماهنگی اصلاحات، جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی، جبهه پیشرفت؛ رفاه و عدالت، جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران، جبهه مردمی نیروهای انقلاب و جبهه ایستادگی ایران اسلامی میتوانند فعالیت یا اقدام سیاسی داشته باشند.
مدیر کل سیاسی وزارت کشور با اشاره به پیشرو بودن موسوم انتخابات اظهار داشت: انتخابات بحث حاکمیت مردم بر سرنوشت خود، مشارکت و توسعه و رسیدن به اهداف جمهوری اسلامی است و این موضوع برای مردم، کشور، نظام و قوای سه گانه امری مهم، حساس و ضروری است که پرداختن به آن از تکالیف اساسی ما است.
ملانوری دو موضوع مهم انتخابات را “مشارکت حداکثری” و “انتخاب صحیح” عنوان و تصریح کرد: حضور حداکثری مردم بیانگر مشروعیت نظام و پشتیبانی مردم از نظامی است که خود تشکیل دادند و همچنین نشانگر یاس دشمنان این نظام است که این روزها مباحث تخریبی را به داخل کشور پمپاژ میکنند تا مردم را نظام جدا و آنان را بی انگیزه سازند.
وی افزود: مردم باید برای حضور در انتخابات پررنگ حاضر شوند و احزاب که یکی از ارکان آگاهیبخشی مسائل سیاسی در کشور است باید با بالا بردن سطح دانش مردم در تصمیمگیری صحیح نقش قابلتوجهی در این زمینه داشته باشد.
دبیرکمیسیون ماده ۱۰ احزاب با تاکید بر انتخاب صحیح در کنار مشارکت حداکثری گفت: مردم باید نمایندگانی را برای مجلس انتخاب کنند که کاردان باشند.
ملانوری با تاکید براینکه فعالان عرصه انتخابات، احزاب و داوطلبان باید با نیت مشارکت حداکثری و از طرفی شکلگیری مجلس کارآمد باید به قانون التزام و توجه داشته باشند، گفت: احزاب باید توجه داشته باشند اساسنامهای که براساس آن شکل گرفتهاند و قانون نحوه فعالیت احزاب و قانون اساسی باید ملاک فعالیت آنان قرار بگیرد. احزاب رسمی باید فعالیت انتخاباتی داشته باشند و نشست برگزار کنند.
بررسی فعالیت دو حزب راه ملت و سفیران انقلاب اسلامی
ملانوری گفت: در نشست امروز فعالیت دو حزب “راه ملت” و “سفیران انقلاب اسلامی” بررسی گردیدکه بررسی اصلی برای اصلاح اساسنامه به نشست بعد موکول شد.
وی ادامه داد: همچنین در نشست امروز صلاحیت مسئولان شعبه استان قم ۱۴ تشکل چون مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، جمعیت اسلامی فرهنگیان، کارگزاران سازندگی ایران، جمعیت زنان مسلمان نواندیش، مجمع اسلامی کارکنان بانکها، خانه پرستار، جمعیت پیروان حضرت زینب (س)، سازمان معلمان ایران، مجمع نیروهای خط امام (ره)، اعتدال و توسعه، مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، توسعه و عدالت ایران اسلامی و جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران تایید شد.
جبهه پایداری، پیروان خط امام (ره) و رهبری و شورای هماهنگی اصلاحات نمیتوانند فعالیت کنند
ملانوری گفت: جبهه پایداری و جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات فعالیت خود را به کمیسیون ماده ۱۰ اعلام نکردهاند بنابراین نمیتوانند فعالیت سیاسی داشته باشند و به اسم این جبههها در نشستهای انتخاباتی سخنرانی کنند.
وی با بیان اینکه جبهه با ائتلاف احزاب دارای پروانه فعالیت شکل میگیرد، ادامه داد: تشکیل جبهه باید به اطلاع کمیسیون ماده ۱۰ احزاب برسد در غیر اینصورت رسما نمیتوانند فعالیت داشته باشند. تشکیل جبهه از ائتلاف دستکم دو حزب امکانپذیر است. احزاب دقت داشته باشند در صورت پیوستن به جبههای که به کمیسیون اعلام نشده است فعالیت آنها مخدوش میشود.
احزاب ملی ۶ میلیون و احزاب استانی سه میلیون تومان یارانه میگیرند
ملانوری تصریح کرد: در نشست امروز همچنین پرداخت یارانه به احزاب بررسی شد. در سال ۹۶، ۲میلیارد تومان در اختیار خانه احزاب قرار گرفت.
وی یکی از منابع احزاب را یارانه های دولتی برشمرد و ادامه داد: این یارانه که در دولت نهم قطع شد، در دولت یازدهم از سال ۹۶ از سر گرفته شد.
دبیر کمیسیون قانون ماده ۱۰ نحوه نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی، با تاکید بر ارائه هزینهکرد احزاب به این کمیسیون برای دریافت یارانه خاطرنشان کرد: خانه احزاب باید گزارش نحوه توزیع یارانه را ارائه دهد و احزاب نیز هر کدام به صورت مجزا گزارش هزینهکرد را به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اعلام کنند؛ اگر احزابی گزارش هزینه ها را ارائه ندهند و به تصویب کمیسیون نرسد، یارانه به آنان تعلق نمی گیرد.
ملانوری افزود: ۱۰۳حزب مشمول یارانه سال ۹۶ شدند که از این تعداد ۷۳ حزب از طریق خانه احزاب یارانه دریافت کردند و ۳۰حزب باقی ماند که باید به این احزاب هر کدام ۱۸میلیون و ۴۴۶ هزار تومان پرداخت شود. اما اعتباری که سال۹۷ برای احزاب در نظر گرفته شده ۶۰۰ میلیون تومان است که امروز به تصویب کمیسیون ماده ۱۰ احزاب رسید.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان ۴۸ میلیون تومان در اختیار خانه احزاب قرار می گیرد که ۳۰میلیون برای خود خانه احزاب و ۱۸میلیون در اختیار خانه احزاب استانی قرار می گیرد، یعنی به هر استان یک میلیون پرداخت می شود، که با مصوبه مجمع قانونی قابل هزینه است. همچنین برای هر حزب ملی ۶ میلیون تومان و برای هر حزب استان، سه میلیون تومان یارانه پرداخت می شود.
منبع: ایرنا
نظرات