از اواخر آبانماه در قالب ” کشاورز کارت ” تسهیلات جدید برای تامین نهاده و کود به کشاورزان فارس ارائه میشود.
به گزارش اول فارس ، روز شنبه کاظم خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی از “کشاورز کارت” رونمایی کرد. این کارت برای خرید نهاده و کود در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و آنطور که اعلام شده در مرحله نخست در اختیار کشاورزانی که گیاهان استراتژیک مانند گندم، جو و دانههای روغنی کشت میکنند قرار میگیرد تا دغدغهای برای خرید نهاده و کود نداشته باشند.
وزیر جهاد کشاورزی در توضیح این طرح با بیان اینکه این وزارتخانه برای کمک به کشاورزان، طرح “کشاورز کارت” را تهیه کرده است اظهار امیدواری کرده که کشاورزان با این کارت بتوانند نهادههای مورد نیاز خود را به موقع تامین کنند.
آقای شیبانی یکی از کشاورزان فارس با بیان اینکه با قیمت امروز در هر هکتار کشت گندم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سم علفکش و ۵ کیسه کود به قیمت ۲.۵ میلیون تومان باید مصرف شود، میگوید: کود اوره دولتی الان به قیمت ۶۵ هزار تومان به کشاورزان عرضه میشود که با احتساب اینکه در هر هکتار ۸ کیسه کود اوره مصرف میشود هزینه هر هکتار بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان است.
وی میافزاید: البته با نرخ دولتی حداکثر نیم کیسه در هر هکتار به کشاورزان کود اوره میدهند و کشاورز مجبور است بقیه کود اوره مورد نیاز را از بازار آزاد تامین کند که در حال حاضر بالای ۱۰۰ هزار تومن فروخته میشود.
این فعال حوزه کشاورزی با اشاره به اینکه در حال حاضر تسهیلات عادی با نرخ ۱۸ تا ۲۰ درصد به کشاورزان ارائه میشود و کشاورزان برای دریافت این تسهیلات باید از قبل در بانک سپردهگذاری کنند و معدل حساب داشته باشند، میگوید: اگر تسهیلاتی با نرخ سود پایین و تضامین آسان در اختیار کشاورزان قرار گیرد در تامین بخشی از هزینههای کشت کارگشا است.
وی در مورد ضمانت زنجیرهای کشاورزان برای دریافت وام میگوید: معمولا اکثر کشاورزان ما بدهکار بانکی هستند و پیدا کردن کشاورزی که بدهکار بانک نباشد سخت است بنابراین در تضامین زنجیرهای باید به این نکته توجه شود و شرایط سختی برای کشاورزان گذاشته نشود.
اجرای طرح “کشاورز کارت“ در فارس از اواخر آبان ماه
جعفر صبوریپور، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در توضیح این طرح میگوید: سامانه سیتا که برای معرفی کشاورزان برای دریافت “کشاورز کارت” در نظر گرفته شده تا آخر آبانماه راهاندازی میشود و بعد از معرفی کشاورزان حداکثر زمان بررسی تقاضا در بانک، ۳ روز کاری است و در سریعترین زمان این کارت در اختیار متقاضی قرار میگیرد.
سقف شارژ “کشاورز کارت” ۲۰ میلیون تومان است
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه در این طرح به ازاء هر هکتار مبلغ ۲ میلیون تومان و در مجموع تا سقف ۲۰ میلیون تومان به کشاورزان تسهیلات پرداخت میشود، میافزاید: در واقع این میزان تسهیلات به این دلیل در نظر گرفته شده که متقاضیان به آسانی و با استفاده از تضمینهای زنجیرهای سایر کشاورزان بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند و اگر میزان تسهیلات بالاتر برود برای دریافت این تسهیلات باید تضامین سنگین به بانک ارائه کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کشاورزان بدهکار نیز مشمول این طرح میشوند میگوید: کشاورزان بدهکاری که بانک علیه آنها اجرائیه گرفته است مشمول این طرح نمیشوند اما کشاورزانی که بدهکار هستند و یا ضامن فرد بدهکار شدهاند اگر اجرائیه علیه آنها صادر نشده منعی در دریافت این کارت ندارند.
صبوریپور در مورد میزان سود و دوره بازپرداخت این تسهیلات نیز میگوید: دوره بازپرداخت این تسهیلات یک ساله است و سود آن نیز ۱۲ درصد است که در مقایسه با سود ۱۸ درصد تسهیلات عادی، نرخ مناسبی محسوب میشود.
خرید نهادههای کشاورزی از ۴۲۰فروشگاه مجاز فارس با “کشاورز کارت“
وی میگوید: کشاورزان نمیتوانند با این کارت پول نقد دریافت کنند و از طریق این کارت تنها امکان خرید نهادهها و سموم دفع آفات از ۴۲۰ فروشگاه مورد تایید شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس را دارند.
این نوع کارت برای ارتقا و رشد فرهنگ بانکداری الکترونیکی در جامعه کشاورزان و روستاییان کشور طراحی شده و کشاورزان و دامداران کشور به منظور سهولت در دریافت وجوه حاصل از فروش محصولات خود (گندم، چای و غیره) به دولت و بیمه محصولات کشاورزی میتوانند از این کارت استفاده کنند.