ولی در مدت زمان کمی به موزهای سیاه و وا رفته ای تبدیل می شود مگر اینکه راه و روش جلوگیری از سیاه شدن موز را بدانید.روش هایی که در این بخش از اول فارس خواهیم گفت. خوشبختانه می توانید به راحتی بر این مشکل قدیمی غلبه کنید و با روش های گوناگون به جای این که موز را داخل کیسه زباله بگذارید ، داخل سبد میوه قرار دهید .
روش هایی برای جلوگیری از سیاه شدن موز
۱-موزها را بسته بندی کنید
اولین راهحل از میان روشهای جلوگیری از ایجاد سیاهی موز این است که موزها را بستهبندی کنید. از میان ساقههای میوه موز گاز اتیلن منتشر میشود و همین موضوع سبب خواهد شد که موزها سیاه شوند. بهعبارتی تماس گاز اتیلن با پوست موز خرابی و سیاهی پوست را به همراه دارد.
البته میوههایی که در مجاورت موز قرار دارند نیز به دلیل حضور این گاز زودتر خراب خواهند شد. برای جلوگیری از روند خرابشدن موزها و جلوگیری از سیاهی آنها توصیه میکنیم که آنها را از یکدیگر جدا کرده و با استفاده از پلاستیک آنها را بپیچید. با قرار ادن موزهای پیچیدهشده در دمای آشپزخانه میتوانید آنها را حداکثر تا یک هفته از سیاهشدن دور کنید.
۲-موزها را کنار میوه های دیگر قرار دهید
شما می توانید با قرار دادن میوه های بیشتر در ظرف میوه، از انتشار گاز اتیلن به نفع خود استفاده کنید ؛ میوه هایی که سفت هستند و دیر می رسند مانند آووکادو، شلیل، آلو، هلو و گلابی را همراه با موز در ظرف میوه قرار دهید، خواهید دید که موزها دیرتر سیاه می شوند ، در حالی که میوه های دیگر سریعتر می رسند.
از نگهداری موز همراه با سبزیجات و میوه هایی مانند خیار، هویج، بادمجان، نخودفرنگی ، فلفل، کدو، سیب زمینی شیرین و هندوانه که زود می رسند، خودداری کنید.
۳-اتاق مورد علاقه موز یخچال است
در ادامه ارائه روش های جلوگیری از سیاه شدن موز به شما توصیه میکنیم تا جایی که ممکن است موزها را درون یک پلاستیک قرار داده و آنها را در یخچال بگذارید. اگر چه گاهی اوقات ممکن است پوست موز سیاه باشد اما اگر در یخچال بماند قسمت داخلی میوه خراب نشده و قابل استفاده خواهد بود.
حتی میتوانید موزها را برای دو تا سه ماه به صورت یخ زده نیز در یخچال نگه دارید. در مناطق خنک یا درون یخچالهای بسیار سرد نیز موز تا ۵ روز باقی خواهد ماند. همچنین موز نیمخورده را نیز میتوانید به همین روش در یخچال نگه دارید. تا وقتی که موزهای شما نرسیده باشند نباید آنها را درون یخچال بگذارید. چون در این صورت موزها زودتر از زمانی که در دمای اتاق قرار دارند، سیاه و خراب خواهند شد
۴-موزها را به آبمیوه آغشته کنید
برای اینکه از سیاه شدن موز ها جلوگیری کنید از مقداری آبمیوه استفاده کنید. میوه های زیادی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید مثل لیموشیرین، پرتقال، کنسرو آناناس، گریپ فروت و حتی لیموترش را می توان ذکر کرد که از میوه های اسیدی هستند و به همین دلیل نمی گذارند رنگ موز سیاه شود. برای این منظور کافیست که سطح موز ها را با مقداری از آب این میوه ها آغشته کنید و دیگر نگران سیاه شدنشان نباشید.
۵-جلوگیری از سیاه شدن موزهای خرد شده
اگر موز ها را خرده کرده اید اما حواستان نبوده به آن ها آبمیوه بزنید، باز هم راه برگرداندن رنگ روشن به موز ها مقداری آبمیوه است:آب کنسرو آناناس یا گریپ فروت تا حد زیادی می تواند این تغییر رنگ موز را جبران کند.
وقتی که تمام این ترفندها شکست می خورند:
- بعضی وقتها نمی توانید از سیاه شدن موزها جلوگیری کنید.
- وقتی که میوه ها کاملا رسید آنها را برای استفاده در غذاهایی مانند اسموتی یا کیک موز ، فریز کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت آنها را پوست بکنید و پوره کنید، چند قطره لیمو و آب به آن اضافه کنید و داخل فریزر قرار دهید.
- می توانید با این پوره دسرهایی مانند نان شیرین و پودینگ بپزید.
نظرات