به گزارش اول فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، جاوید عباسی با بیان اینکه این رزمایش به مدت سه روز از نوزدهم لغایت بیست و یکم آبان ماه در سراسر کشور اجرا می شود، افزود: با تشکیل ۳۷ گروه در سطح شهرستان های استان فارس، داروخانه ها و فروشگاه های گیاهپزشکی مورد نظارت بازرسین قرار می گیرند.
به گفته این مقام مسئول؛ در این پایش ها پروانه فعالیت و حضور مسئولان فنی، وضعیت ثبت سموم در سامانه مانیتورینگ و نحوه توزیع سموم براساس نسخه الکترونیک گیاهپزشکی مورد بررسی قرار می گیرد.
عباسی اظهار کرد: نگهداری و توزیع سموم های غیر مجاز از جمله تاریخ منقضی، قاچاق و تقلبی از مصادیق تخلف است و در صورت مشاهده منجر به ضبط کالا و پلمب فروشگاه خواهد شد و متخلفین به مراجع قضایی معرفی می شوند.
او تاکید کرد: برخی از سموم از جمله داکونیل، دیازینون و فسفید آلومینویم از چرخه مصرف کشاورزی خارج شدند و استفاده از آنها در تولید محصولات کشاورزی برخلاف مقررات است و با توزیع کنندگان و استفاده کنندگان از این سموم برخورد قانونی خواهد شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: نهاده ها علاوه بر اینکه به افزایش تولید محصول کمک می کنند، اگر اصول صحیح مصرف شان رعایت نشود یا اینکه خود نهاده ها به لحاظ ماهیتی دارای معایبی باشند یا فاقد استانداردهای لازم باشند، می توانند اثرات نامطلوبی را بر روی محصول و نهایتاً بر سلامت غذا بگذارند.
رزمایش سراسری پایش داروخانه های گیاهپزشکی با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تعزیرات حکومتی، اتحادیه تخصصی بذر، سموم و گل و گیاهان زینتی، اتاق اصناف فارس و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی این استان همزمان با سراسر کشور اجرا می شود.
بر اساس این گزارش این سوال مطرح می شود که با توجه به وظیفه ذاتی حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی در خصوص نظارت بر نحوه نگهداری و توزیع سموم دفع آفات نباتی در طول سال ، آیا نیازی به فعالیتهای مقطعی و نمایشی در قالب رزمایش و دیگر عناوین وجود داشته است؟
نظرات