سلامت

«جوان‌سازی پوست» چیست و چگونه انجام می‌شود؟ +مزایای هیدرافیشیال

در این روش مراقبت از پوست، با به‌کارگیری دستگاه هیدرافیشیال پاکسازی، لایه‌برداری و آب‌رسانی هم‌زمان انجام می‌شود

«جوان‌سازی پوست» چیست و چگونه انجام می‌شود؟ +مزایای هیدرافیشیال
زنی در مرکز مراقبت از پوست خدمات جوان‌سازی (هیدرافیشیال) دریافت می‌کند

پاکسازی و آب‌رسانی صورت یا آنچه گاهی به‌طورکلی «جوان‌سازی پوست» خواهده می‌شود، با به‌کارگیری دستگاه مخصوص «هیدرافیشیال» (HydraFacial) یک روش درمانی مراقبت از پوست است که در مراکز تخصصی مراقبت از پوست یا مطب پزشکان انجام می‌شود و به آن هیدرودرم ابریژن (hydradermabrasion) نیز می‌گویند.

این درمان یک فرایند چندمرحله‌ای شامل پاکسازی عمیق، لایه‌برداری (از بین بردن سلول‌های مرده پوست)، تخلیه (پاکسازی منافذ مسدودشده) و آب‌رسانی پوست است.

طبق مقاله‌ای که نشریه «وری‌ول هلت» (verywell health) منتشر کرده، این درمان برای انواع پوست و انواع رنگ پوست موثر است و افراد دارای پوست‌های حساس نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. به‌‌ علاوه، این روش به دلیل نتایج فوری، بدون درد بودن و بدون دوران نقاهت محبوبیت زیادی دارد.

در ادامه این مقاله، با نحوه عملکرد هیدرافیشیال و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا می‌شویم.

دستگاه هیدرافیشیال دقیقا چگونه کار می‌کند؟

این دستگاه از یک سر مارپیچ مکنده خارق‌العاده و خاص برخوردار است که طی چند مرحله پوست را پاکسازی و لایه‌برداری می‌کند، منافذ آن را تخلیه و مواد فعال و سرم‌های آب‌رسان را به پوست وارد می‌کند.

درمان‌ها با توجه به تعداد مراحل اضافه‌ای که کارشناس پوست در نظر می‌گیرد، بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می‌کشد.

مراحل اصلی این درمان عبارت‌اند از:

پاکسازی عمیق

شروع همه روش‌های مراقبت از پوست با تمیز کردن عمقی پوست همراه است. این کار در فرایند هیدرافیشیال در چند مرحله انجام می‌شود. پس از تمیز کردن آلودگی‌های سطحی، آرایش، ضدآفتاب و هرچیزی که روی پوست مراجع وجود دارد با پاک‌کننده‌های ملایم، از خاصیت مکش قلم هیدرودرم برای پاکسازی عمیق‌تر پوست استفاده می‌شود.

لایه‌برداری

سپس با استفاده از همان ابزار با سری متفاوت، لایه‌بردار شیمیایی اسیدی که معمولا ترکیب گلایکولیک اسید و سالیسیلیک اسید است روی پوست استفاده می‌شود. این اسیدها در پوست نفوذ می‌کنند و باقی‌مانده چربی و آلودگی را از عمق پوست پاک می‌کنند و یک لایه‌ نازک از سطح پوست برمی‌دارند.

تخلیه

در این مرحله با استفاده از قلم مخصوص دستگاه به سراغ منافذ مسدودشده می‌روند و این منافذ را با مکش ملایم تخلیه می‌کنند.

آب‌رسانی

سری مارپیچ این قلم امکان آب‌رسانی بهتر را فراهم می‌کند. در این مرحله انواع سرم‌های آنتی‌اکسیدان و کلاژن و آب‌رسان برای افزایش خاصیت ارتجاعی و آب‌رسانی روی پوست اعمال می‌شود. این ترکیبات به کاهش ظاهر خطوط ریز، چین‌وچروک‌ها و سایر مشکلات پوست، بدون ایجاد قرمزی و تحریک پوست، کمک می‌کنند.

هیدرافیشیال چه مزایای بالقوه‌ای دارد؟

این فرایند می‌تواند آثاری مشابه میکرودرم ابریژن داشته باشد؛ با این تفاوت که به اندازه آن خشن و ساینده نیست (میکرودرم ابریژن یک روش نسبتا تهاجمی لایه‌برداری فیزیکی پوست است که در آن با ابزار مخصوص سطح پوست را به‌آرامی می‌سایند) و می‌تواند برای موارد زیر موثر باشد:

خطوط ظریف و چین‌وچروک
آکنه
لک پوست
کاهش اندازه منافذ
کاهش چربی پوست و پاکسازی منافذ

در صورتی که مراحل هیدرافیشال شخصی‌سازی شود، می‌تواند نتایج زیر را به همراه داشته باشد:

آرام کردن پوست
روشن کردن پوست
شفاف کردن پوست
نرم کردن پوست
آب‌رسانی پوست
بازسازی پوست
صاف کردن پوست

از دیگر مزایای روش هیدرافیشال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

ــ نیاز به استراحت ندارد، برگشت‌پذیر نیست و بلافاصله پس از انجام دادن آن می‌توانید به فعالیت‌های روزمره بپردازید
ــ روشی بدون درد است که به بی‌حسی نیاز ندارد
ــ  ظاهر صاف‌تر و درخشان‌تر پوست از نتایج فوری آن است
ــ محصولات پوست مخصوصا ترکیبات تقویت‌کننده‌ای که در طول فرایند استفاده می‌شوند، عمیق‌تر به پوست نفوذ می‌کنند
ــ درمانی غیرتهاجمی است که برای پوست‌های حساس نیز به اندازه کافی ملایم است
ــ به اندازه کافی مقرون به صرفه است و می‌تواند به‌دفعات انجام شود

آکنه

هیدرافیشیال می‌تواند یک درمان غیردارویی برای کنترل آکنه باشد.

با توجه به نتایج یک مطالعه بالینی، درمان‌های این روش در میان گروه کوچک مطالعه که بزرگسالانی مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط بودند، به‌خوبی تحمل شدند. تمام افرادی که در این مطالعه شرکت داشتند، طی ۱۲ هفته و شش جلسه هیدرافیشیال، در احساس و ظاهر پوستشان بهبود قابل‌توجهی گزارش کردند.

جوش‌های سرسیاه

جوش‌های سرسیاه که به عنوان کومدون‌های باز نیز شناخته می‌شوند، اغلب با روش‌های حرفه‌ای لایه‌برداری و تخلیه قابل‌درمان‌اند. در این درمان‌ها از جمله میکرودرم ابریژن، سلول‌های مرده و چربی پوست را که جوش‌های سرسیاه ایجاد می‌کنند، از بین می‌برند.

هیدرافیشیال مزایای لایه‌برداری و تخلیه جوش‌های سرسیاه بدون عوارض جانبی بالقوه میکرودرم ابریژن را فراهم می‌کند. با این حال اگرچه در مورد تاثیر هیدرافیشیال بر بهبود آکنه شواهدی وجود دارد، اثر آن بر جوش‌های سرسیاه در هیچ مطالعه بالینی ثابت نشده است.

دغدغه‌های ضد پیری

مراحل هیدرافیشیال می‌تواند به آشکار شدن پوستی که بافت روشن‌تر، صاف‌تر و ظاهر جوان‌تری دارد، کمک کند. این روش باعث تحریک کلاژن‌سازی (پروتئین سازنده پوست) می‌شود و در طول زمان می‌تواند به کاهش چین‌وچروک و خطوط ریزکمک کند. همچنین خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می‌دهد که می‌تواند به سفت‌تر و منعطف‌تر شدن پوست کمک کند.

عوارض و اقدام‌های احتیاطی هیدرافیشیال

اگر چه این روش مراقبت از پوست به طور کلی برای انواع پوست بی‌خطر است، باز هم ممکن است برخی پوست‌ها به آن واکنش‌هایی نشان دهند.

عوارض جانبی هیدرافیشیال معمولا خفیف‌اند و طی یک تا دو روز با مراقبت‌های خانگی برطرف می‌شوند. این مشکلات عموما غیرمعمول می‌توانند موارد زیر باشند:

کشیدگی پوست
قرمزی
حساس شدن پوست
التهاب

پس از انجام دادن روش مراقبتی هیدرافیشیال، با خطر بیشتری برای آفتاب‌سوختگی و آسیب ناشی از نور خورشید مواجهید. به همین دلیل برای محافظت از پوستتان علاوه بر اینکه نباید بیش از حد در معرض نور خورشید قرار بگیرید، لازم است از یک ضدآفتاب با عیار محافظتی حداقل ۴۰ (SPF40) استفاده کنید.

آیا هیدرافیشیال در دوران بارداری بی‌خطر است؟

در دوران بارداری هرگونه عمل زیبایی، ازجمله هیدرافیشیال، بهتر است با نظر پزشک انجام شود. یک بررسی در سال ۲۰۱۷ نشان داد که اگرچه بسیاری از درمان‌های زیبایی ممکن است در دوران بارداری بی‌خطر باشند، برای تایید این موضوع مطالعات بالینی کافی وجود ندارد.

آیا هیدرافیشیال می‌تواند باعث بروز جوش شود؟

به لحاظ نظری، این روش برای کمک به رفع چربی اضافه و سلول‌های مرده پوست که می‌توانند منجر به جوش شوند، طراحی شده‌ است؛ با این حال ممکن است بعد از لایه‌برداری برای پاکسازی همه ناخالصی‌ها، پوست دچار برون‌ریزی (جوش) شود.

قبل از درمان به پزشکتان درباره میزان حساسیت پوست خود و ترکیباتی که می‌توانند باعث التهاب یا آسیب به آن شوند، اطلاع دهید. چنانچه بعد از این فرایند جوش زدید، هم موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا