جولان موادمخدر صنعتی و سنتی/دانش آموزان بیشتر تریاک و گل مصرف می‌کنند،دانشجویان گل

به گزارش پایگاه خبری اول فارس  محمدرضا ابراهیمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سال گذشته و به دنبال حساسیت‌هایی که در مورد مدارس و دانشگاه‌ها ایجاد شد گفت: پلیس ۱۵ طرح در اطراف مدارس و ۳ طرح در اطراف دانشگاه‌های شیراز اجرا کرد. محمدرضا ابراهیمی عنوان کرد: براساس آمارهای جهانی، از هر ۲۷۵ میلیون […]

به گزارش پایگاه خبری اول فارس  محمدرضا ابراهیمی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سال گذشته و به دنبال حساسیت‌هایی که در مورد مدارس و دانشگاه‌ها ایجاد شد گفت: پلیس ۱۵ طرح در اطراف مدارس و ۳ طرح در اطراف دانشگاه‌های شیراز اجرا کرد.

محمدرضا ابراهیمی عنوان کرد: براساس آمارهای جهانی، از هر ۲۷۵ میلیون نفر در گروه سنی ۱۵ تا ۶۴ سال دست‌کم یک بار مواد مخدری را که سر دسته آنها مواد روانگردان قرار دارد امتحان کرده اند. ابراهیمی مواد روانگردان را خطری بزرگ برای جامعه بشری توصیف و اضافه کرد: در جهان بالغ بر ۸۰۰ نمونه از مواد محرک و روانگردان وجود دارد و افزایش این روند را از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ شاهد بوده‌ایم.

اعتیاد

به گفته ابراهیمی، امروز مواد روان‌گردان به عنوان ابزاری سیاسی و اقتصادی، ابزار مالی گروه‌های تروریستی است و پول نامشروع حاصل آن صرف تروریسم می‌شود.

محمدرضا ابراهیمی در ادامه گفت: مهم‌ترین اقدام در حوزه مبارزه با موادمخدر اقدامات فرهنگی خصوصاً حساس سازی همه اقشار به ویژه مسئولان است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر فارس گفت: آنچه در هفته مبارزه با موادمخدر انجام می‌شود عمدتاً نقشی نمادین دارد حال آنکه اقدامات در این بخش باید برنامه ریزی شده، مستمر و با هدف حساس سازی عموم جامعه باشد.

حساسیت خانواده‌ها روی فرزندان بیشتر شود

وی با بیان اینکه اکثر معتادان دستگیر شده در شیراز، مصرف مواد مخدر تلفیقی دارند، گفت: یکی از معضلات امروز ما فضای مجازی است، هنوز راهکار قوی و تاثیرگذاری در فارس برای مقابله با تهدیدات فضای مجازی در اختیار نداریم و در این باب همه را به کمک می‌طلبیم.

ابراهیمی با یادآوری اینکه اعتیاد و رشد شیوع مصرف موادمخدر در بین نوجوانان و جوانان را امری جهانی دانست و گفت: متاسفانه الگوی مصرف امروز به مواد تلفیقی گرایش یافته و معتادان بیشتر از یک نوع ماده مخدر صنعتی به همراه یک نوع ماده مخدر سنتی به شکل تلفیقی مصرف می‌کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: طرح‌های اجرا شده در این زمینه منجر به پاکسازی پیرامون ۴۵ مدرسه و ۱۰ دانشگاه در شیراز شده است.

ابراهیمی وجود اعتیاد در جامعه دانش آموزی را رد نکرد اما با تاکید براینکه این میزان در کشور یک درصد است، گفت: دانش آموزان بیشتر تریاک و گل مصرف می‌کنند؛ در بین دانشجویان نیز مصرف گل وجود دارد.

او شایعترین مواد مخدر مصرفی را تریاک، هروئین و شیشه و حشیش اعلام و اضافه کرد: قرارگرفتن هروئین و شیشه در رده دوم نوع ماد مخدر مصرفی، یک زنگ خطر پر سر و صدا و جدی است. ابراهیمی همچنین کاشت خشخاش در جنگل‌های بلوط در استان فارس را تکذیب و تاکید کرد که بیان این مطلب از سر ناآگاهی بوده است.

دستگیری ۴۵۰۰ نفر موادفروش در فارس از ابتدای سال جاری

در ادامه این نشست خبری، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر فارس آمارهایی از اقدامات این ستاد را نیز اعلام کرد.

به گفته محمدرضا ابراهیمی از ابتدای سال جاری، ۴ هزار و ۵۳۰ نفر شامل ۱۶۱۵ خرده فروش و توزیع کننده مواد مخدر، و دو هزار و ۱۹۷ نفر معتاد و ۶۸۲ نفر سایر عناصر مرتبط با جرایم مواد مخدر دستگیر شده اند.

همچنین به گفته ابراهیمی، از تاریخ ۱۴ اسفندماه ۹۷ تا ۱۴ خردادماه سال جاری، ۱۸۰۰ معتاد متجاهر و کارتن خواب جلب و ساماندهی شده اند که از این تعداد ۶۴ نفر زن و ۱۷۳۶ نفر مرد بوده اند. به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر فارس این افراد به مدت ۶ ماه در مرکز ماده ۱۶ و مراکز تبصره ۲ ذیل ماده ۱۶ نگهداری می‌شوند.

مطالب مرتبط

آقای استاندار فارس این دهن‌کجی یعنی چه؟

کشف ۲ کیلو و ۶۰۰ گرم شیشه از یک زن و شوهر در داراب

شرط معاون سیاسی استاندار فارس برای انتصابات که به اعضای ستاد پزشکیان گفت

نظرات