به گفته دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران، افزایش نرخ ارز و قیمتهای جهانی و کاهش ارزش ریال، عاملان افزایش ۳۵۰ هزار تومانی قیمت سکه در طول یک هفته هستند و این در حالی است که هر قطعه سکه، با حباب یک میلیون تومانی دادوستد میشود.
به گزارش اول فارس ،نادر بذرافشان، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا داخلی اظهار کرد: در طول هفتهای که گذشت به طور میانگین قیمت هر اونس جهانی ۲۲ دلار افزایش قیمت داشت. علاوه براین، افزایش نرخ ارز و به دنبال آن کاهش ارزش ریال در برابر دلار سبب شد روند قیمتها در بازار سکه و طلا داخلی روندی صعودی داشته باشد.
دبیر هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطرنشان کرد: از اوایل هفته تا حدودی به دلیل کاهش ارزش ریال به جهت سرمایهگذاری، تقاضا برای سکه افزایشی بود که این عامل نیز بیتاثیر در افزایش قیمتها نبود. این در حالی است که تقاضا برای خرید مصنوعات طلا به حداقل رسیده و سبب تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و توزیعی ما شده است. البته این افزایش تقاضا به شکل قدیم نیست و مردم برای خرید طلا گرمی یک میلیون تومان یا هر قطعه سکه ۱۱ میلیون تومان، قدرت خرید ندارند اما باتوجه به جنبه سرمایهگذاری برای حفظ ارزش پول ملی برخی اقدام به خرید سکه کردهاند.
این عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره تغییرات قیمتی در طول هفته، گفت: در طول هفته هر قطعه سکه حدود ۳۵۰ هزار تومان، نیم سکه حدود ۲۷۰ هزار تومان، ربع سکه ۲۴۰ هزار تومان و هر گرم طلای نیز ۲۴ هزار تومان افزایش قیمت داشتهاند. در حال حاضر حباب سکه برای هر قطعه به یک میلیون تومان رسیده است.
وی افزود: آخرین قیمتها در روز گذشته (پنجشنبه) نیز بدین صورت است که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۱۱ میلیون تومان، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم ۱۰ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان قیمت دارند. همچنین قیمت نیم سکه پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، ربع سکه نیز سه میلیون و ۲۶۰ هزار تومان و سکههای یک گرمی نیز یک میلیون و ۷۶۰ هزار تومان است. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار در آخرین معاملات انجام شده یک میلیون و ۳۵ هزار تومان قیمت داشته و هر مثقال طلا نیز چهار میلیون و ۴۸۰ هزار تومان قیمت داشته است. در بازار جهانی نیز هر اونس طلا ۱۸۰۱ دلار ثبت شده است.
بذرافشان تصریح کرد: علاوه بر اینکه صفر شدن معاملات مصنوعات طلا سبب آسیب به واحدها شده و بسیاری از آنها را تعطیل کرده است، این افزایش قیمتها نیز سبب ضرر و زیان بسیار آنها شده است. به طور مثال واحدی در آخرین معامله روز خود سکه را ۱۰ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان فروخته است، فردای همان روز ابتدای صبح قیمت گرفتهایم و ۱۰ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان شده تا خواستهایم خریداری کنیم به ۱۰ میلیون و ۹۸۰ تا ۱۱ میلیون تومان رسیده است. این تغییرات ساعتی باعث متضرر شدن همکاران ما خواهد شد و سودی که حاصل نمیشود، برای خرید مجدد باید مبلغی هم از جیب بگذارد.
دبیر هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرد: چنانچه همچون سنوات گذشته، بانک مرکزی ورود و نظارت کند، بسیار بر التهابات بازار و روند افزایشی قیمتها تاثیرگذار خواهد بود؛ لذا خواسته ما از رییس بانک مرکزی این است بر این موضوع ورود کرده و با صحبت در این رابطه مانع افزایش بیشتر قیمتها شوند.