ایرنا نوشت: یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز که با حضور ۱۲ عضو شورا برگزار شد با حاشیهها و حتی ترک صحن علنی از سوی برخی مدیران شهری همراه بود.
این جلسه بعد از سخنرانی غلامحسن اسکندری عضو شورای اسلامی شهر شیراز در ۲۱ آبان ماه امسال با حاشیه هایی همراه شد.
او در این جلسه گفت: مردم حق دارند بدانند پول شهرداری که از جیب آنها به صورت مستقیم و غیرمستقیم پرداخت میشود، در کجا و به چه صورت هزینه میشود.
اسکندری افزود: آمادگی دارم مناظره زنده با شهردار شیراز در مقابل رسانه ها در مورد موضوع هزینه ها و استخدام ها در شهرداری برگزار کنم ، از ۵ ماه پیش به کرات در خصوص حوزه منابع انسانی شهرداری، میزان حقوقهای دریافتی، مشاورین و کسانی که به نحوی به شهرداری مأمور به خدمت شدهاند سؤالاتی را مطرح کردم، اما در نهایت پاسخی که دریافت کردم به این معنا بود که این موضوع به شما ربطی ندارد و بعد از آن تخریب من در فضای مجازی و رسانهای آغاز شد.
غلامحسن اسکندری عضو شورای شهر شیراز
او همچنین گفت که پیرامون طرح سؤالات صورت گرفته گفته شده من به دنبال شماره تلفن پرسنل شهرداری برای ارتباط گیری در زمان انتخابات هستم.
آیا کرسی شهردار باید در جمع هیات رئیسه پارلمان شهری باشد؟
اسکندری در این جلسه افزود: شهردار شیراز نباید در جایگاه هیات رئیسه بنشیند و جایش در صندلی های پایین است.
این حرف اسکندری چندان هم دور از منطق نبود و دارای پیشینه در شوراهای قبلی است زیرا در شورای قبل و در دوره ای که پارلمان شهری در دست اصلاح طلبان بود،شهردار کلانشهر شیراز در جایگاه پایین صحن و در بین سایر اعضای شورا می نشست و نه در جمع هیات رئیسه شورا.
انتقال صندلی شهردار شیراز به جمع هیات رئیسه از ابتکارات شورای کنونی شهر شیراز بوده است که علت آن را باید رئیس و هیات رئیسه شورا با مردم در میان بگذارند.
به وقت ترک صحن شورا توسط مدیران شهری
بعد از سخنان اسکندری در صحن شورا رئیس شورا نیز سخنانی بیان کرد که بیشتر جنس میانجی گری و کاهش تنش و حاشیه داشت.
پس از سخنان رییس شورا اکثر معاونین شهردار و مدیران و رؤسای سازمانهای شهرداری شیراز صحن علنی را به نشانه اعتراض به سخنان اسکندری ترک کردند که این رویه چندان مرسوم نیست و ماهیت شورای شهر با نظارت و حتی بروز تنش همراه است تا بهترین تصمیم ها برای حرکت مثبت شهر اتخاذ شود.
شهردار شیراز هم در پاسخ به سخنان اسکندری گفت: برای تک تک سخنانتان جواب مفصل دارم، اما فقط یک نکته را به شما میگویم، من اصلأ نمیخواستم شهردار شوم و در پی اصرار شهروندان و بعضی مدیران این سمت را پذیرفتم.
محمد حسن اسدی افزود: امروز روزی نیست که شهردار کلان شهری به من زنگ بزند و راهکاری نخواهد، ادعایی هم ندارم؛ برای هر انتصابی حداقل از سه مرجع استعلام میشود لذا انتصابات با هر روش و شیوهای نیست.
شهردار شیراز گفت: در خصوص ارتباط مالی شهرداری با رسانهها نیز، پولی که پرداخت میشود به اندازه کرایه اسنپ خبرنگار و عکاس آن رسانه هم نیست.
شفاف سازی در وضعیت نیروی انسانی حرف اسکندری است
غلامحسین اسکندری در روزهای اخیر فیلمی در فضای مجازی منتشر و توضیحاتی در این باره اعلام کرد.
او خواستار روشن شدن وضعیت نیروهای شهرداری است که چه تعداد به واسطه رانت و پارتی در این سازمان استخدام شده و چه کسانی براساس شایستگی و قانونی پس از طی مراحل رسمی استخدام شامل آزمون در شهرداری شیراز مشغول فعالیت شده اند.
او در این فیلم اعلام کرده که شهرداری شیراز امسال حدود ۶ هزار میلیارد تومان حقوق و مزایا به پرسنل پرداخت کرده که وضعیت پرداختی ها باید شفاف باشد و مردم بدانند که عوارضی که پرداخت میکنند چگونه هزینه می شود.
به گفته اسکندری تمام کسانی که با روشهای قانونی و آزمون استخدامی وارد شهرداری شده اند اکنون بهترین نیروهای این نهاد هستند و اتفاقا موانع و مشکلات مدیریت شهری شامل ناکارآمدی ، فساد ،نارضایتی مردم و … در شهرداری اغلب به نیروهایی بر می گردد که به واسطه رابطه و داشتن پارتی در شهرداری استخدام شدهاند.
اسکندری معتقد است که شفافیت در وضعیت نیروی انسانی شهردار شیراز به سالم سازی این نهاد و در نهایت رضایتمندی مردم منجر می شود و باید استخدام در شهرداری و همه دستگاه های اجرایی براساس قانون، عدالت و فرصت مساوی برای همه مردم جامعه باشد.
او می گوید که منشاء اکثر فساد موجود در مدیریت شهری از افرادی است که طی سالیان گذشته به واسطه ارتباط با فلان مدیر و مسئول در شهرداری شیراز استخدام شده اند و اکنون نیز حتی با افشای فساد نمی توان با این افراد برخورد کرد و تنها از بخشی به بخش دیگر منتقل می شوند.
پس از سخنان اسکندری و اقدام وی برای پخش فیلم جداگانه و تکرار سخنانش، مخالفان و موافقان مواضع او در فضای مجازی به اظهار نظر پرداختند.