به گزارش اول فارس، چندی است همزمان با ورود بیماری کرونا در کشور، اعلام محدودیت ها و خلوتی محوطه ها و بناهای تاریخی و فرهنگی، افراد ورزشکار نما یا پارکور باز و یا رزمی کار مشخص نیست با چه انگیزه و چگونه به درون محوطه های تاریخی و فرهنگی آن هم از نوع میراث جهانی وارد می شوند و در کنار آثار تاریخی با حرکت های نمایشی عکس هایی گرفته و آن را در شبکه های اجتماعی برای جلب توجه و بازدید فراوان به اشتراک می گذارند!
اما پس از حرکت های نمایشی پارکورکار در میراث جهانی پارسه (تخت جمشید) این بار نوبت به میراث جهانی تنگ چوگان کازرون رسید!
سیاوش آریا کنشگر و پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی درخصوص حرکت های نمایشی یک ورزشکارنما در میراث جهانی تنگ چوگان کازرون اظهار کرد: فردی که مشخص است با آزادی عمل در کنار دو اثر از سنگ نگاره های ساسانی بالا رفته و چسبیده به آن ها حرکت نمایشی و به اصطلاح ورزشی انجام داده و با گرفتن نگاره هایی به دنبال آرمان های خود که همان جلب توجه و … است، آن را به نمایش گذاشته است.
او گفت: اکنون پرسش بسیار مهمی پیش می آید و اینکه، چگونه در محوطه جهانی تنگ چوگان که هم نگهبان دارد و هم دوربین های مدار بسته، فردی توانسته با آسودگی و سادگی در کنار آثار تاریخی چنین حرکتی را انجام دهد؟
آریا افزود: نگهبانان و مسئولان میراث جهانی تنگ چوگان و شهر بیشاپور کجا بوده و هستند که چنین عملی انجام گرفته است؟
کنشگر و پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی ادامه داد: اگر خدای ناکرده فرد دیگری به قصد آسیب رسانی تا این اندازه به آثار تاریخی نزدیک می شد و عمل ناروای خود را انجام می داد، چه کس یا کسانی پاسخگو بودند؟
او با بیان اینکه در این حرکت به اصطلاح ورزشی و نمایشی، شأن و جایگاه میراث ملی و جهانی ایرانیان خدشه دار شده است، تصریح کرد: همچنین برابر با قانون های میراث فرهنگی ملی و جهانی، این کار تخلفی آشکار است و با آبروی ملی کشور بازی شده است.
این پژوهشگر تاریخ ایران و میراث فرهنگی بیان کرد: از مسئولان میراث جهانی تنگ چوگان و شهرستان کازرون و استان فارس، خواستار پاسخگویی و شفاف سازی و آگاهی رسانی درست هستیم.
محوطه تنگ چوگان کازرون و شهر بیشاپور در پرونده «منظر باستان شناسی ساسانی پارس» به همراه آثار تاریخی شهر فیروزآباد و کاخ سروستان به ثبت جهانی رسیده اند.
او با بیان اینکه این نگاره ها فتوشاپ نیست، اضافه کرد: مسئولان هوس تکذیب به سرشان نزند و نگاره ها مربوط به تابستان امسال است.
محمد جواد جوکاری رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کازرون در این باره اظهار کرد: این موضوع شیطنتی از سوی یکی از شهروندان بوده، و شناسایی او از سوی مراجع قضایی در دستو کار قرار گرفته و در حال پیگیری است.
او ادامه داد: به محض شناسایی و دستگیری این فرد اطلاعات تکمیلی متعاقبا اعلام میشود.
تنگ چوگان، تنگهای در بیشاپور شهرستان کازرون است. تنگ چوگان محل بازی سنتی چوگان در دوران شاهان ساسانی بوده است. این تنگه دارای ۶ نقش برجسته تاریخی است. شهرستان کازرون در فاصله ۱۲۰ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع شده است.”باشگاه خبرنگاران جوان”
نظرات