حکم مجازات آبروریزی و هتک حیثیت افراد در فضای مجازی چیست؟

اینترنت علاوه بر اینکه سر منشاء پیشرفت‌های زیادی در دنیای امروز بوده، حواشی زیادی هم به وجود آورده است. برخی افراد با استفاده نادرست از این امکانات، دست به آزار و اذیت دیگران و بر هم زدن آرامش سایر افراد می‌زنند.استفاده روزافزون از فضای مجازی در دنیای مدرن امروز سبب وقوع و تسهیل بسیاری از […]

حکم مجازات آبروریزی و هتک حیثیت افراد در فضای مجازی

اینترنت علاوه بر اینکه سر منشاء پیشرفت‌های زیادی در دنیای امروز بوده، حواشی زیادی هم به وجود آورده است. برخی افراد با استفاده نادرست از این امکانات، دست به آزار و اذیت دیگران و بر هم زدن آرامش سایر افراد می‌زنند.استفاده روزافزون از فضای مجازی در دنیای مدرن امروز سبب وقوع و تسهیل بسیاری از جرائم شده است.

البته رفتار این افراد از نظر قانونگذار دور نمانده اند و با تبیین دسته‌ای از جرائم، تحت عنوان جرائم رایانه‌ای، به آن‌ها رسیدگی می‌شود؛ یکی از جرائمی رواج یافته در جواع امروز، استفاده از اینترنت برای نشر اکاذیب و هتک حیثیت افراد است.

در قانون جرائم رایانه‌ای برای جرم «هتک حیثیت و نشر اکاذیب رایانه‌ای» مصادیق مختلفی آمده است که هر کدام مجازات مرتبط با خود را دارند؛ در این مطلب به بیان آنها می‌پردازیم.

ماده ۷۴۴ – هر فردی به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود؛ به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده ۷۴۵ – هر فردی به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار فرد دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا هتک حیثیت او شود؛ به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده ۷۴۶ – هر فردی به قصد ضرر زدن به دیگری یا به قصد تشویش اذهان عمومی یا تشویش اذهان مقامات رسمی به وسیله سیستم رایانه یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، راسا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقام‌های رسمی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، چه از این کار ضرری وارد شود و چه نشود؛ افزون بر اعاده حیثیت به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مطالب مرتبط

جوان ۲۰ ساله ای که آبروی دختر شیرازی را ریخت دستگیر شد

آبروریزی زن ۵۵ ساله از عروس خانواده مرودشتی که باورتان نمی شود!

مجازات فرستادن عکس خود برای نامحرم در تلگرام ، واتساپ یا اینستاگرام

نظرات