خبر خوش برای مالکان ویلاها و باغشهری ها / ابلاغ یواشکی طرح ساماندهی باغ‌شهری‌های استان فارس

طرح الحاق باغ‌شهرها به شهر یا روستای مجاور خود با ابلاغ به فرمانداران در سکوت خبری در حال اجرایی شدن است. خبرگزاری فارس از شیراز در گزارشی با عنوان : ابلاغ طرح ساماندهی باغ‌شهری‌های استان فارس در سکوت خبری نوشت: در حالی که به نظر می‌رسید طرح الحاق باغ شهرها به شهر یا روستای مجاور […]

طرح الحاق باغ‌شهرها به شهر یا روستای مجاور خود با ابلاغ به فرمانداران در سکوت خبری در حال اجرایی شدن است.

خبرگزاری فارس از شیراز در گزارشی با عنوان : ابلاغ طرح ساماندهی باغ‌شهری‌های استان فارس در سکوت خبری نوشت: در حالی که به نظر می‌رسید طرح الحاق باغ شهرها به شهر یا روستای مجاور خود که تحت عنوان «طرح ساماندهی مجتمع های باغ شهری (باغ ویلا)  استان فارس» پس از ارسال به شورای حقوق بیت‌المال مسکوت مانده است، اکنون خبر می‌رسد معاونت عمرانی استانداری فارس با ارسال بخشنامه ای به فرمانداری‌های استان با پیوست متن دستورالعمل، آغاز روند اجرایی شدن این طرح را ابلاغ کرده است.

باغ شهری مجوز دار

در این بخش نامه که به امضای محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس رسیده، آمده است:

«فرمانداران محترم شهرستانهای تابعه استان فارس

با سلام و احترام
به پیوست یک نسخه طرح ساماندهی و تعیین تکلیف وضعیت باغشهری های موجود در استان فارس که با توجه به نامه شماره ۲۶۶ / ۱۹۰۲ : ص  مورخ ۱/۱۵/ ۱۴۰۲ مدیر کل محترم راه و شهرسازی استان فارس در کارگروه امور زیربنایی توسعه روستایی عشایری شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست مورخ ۱۳۰۹/۱۰/۲ و شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورخ ۶/ ۱۲ / ۱۴۰۱ – (بند ۴، ۷ و ۱۱)  به تصوبت رسیده است، ابلاغ می گردد.

خواهشمند است در جهت اجرایی شدن مفاد طرح ساماندهی باغشهری های استان فارس دستور فرمایید شهرداران، بخشداران، دهیاران و… بر اساس مفاد طرح و ساختارهای تعریف شده با هماهنگی دفتر فنی و امور عمرانی این معاونت اقدامات لازم را مبذول نمایند.»

پیگیری های فارس نشان می‌دهد این بخشنامه به فرمانداری های استان رسیده اما همچنان به بخشداران ابلاغ نشده و منتظر تایید قضایی است که در سفر قریب‌الوقوع رئیس قوه قضاییه با درخواست کتبی مسئولان عالی استان، پیگیری و تایید نهایی انجام خواهد گرفت.

باغشهرها در دستورالعمل ابلاغی به سه گروه تقسیم شده اند، دو گروه اول مجتمع های باغ شهری که در دهه ۷۰ و ۸۰ در سطح استان توسط موسسات و نهادهای خیریه و عادی قانونی در اراضی ملی فاقد پوشش گیاهی واگذاری توسط اداره کل منابع طبیعی و یا  مدیریت امور اراضی استان و یا اراضی زراعی کم بازده و دیم خریداری شده از مالکان با حمایت مسئولان وقت اقدام به اخذ مجوز کرده اند و پس از آن دو شکل اتفاق افتاده است:

۱) از  کارگروه آمایش ومحیط زیست آن زمان و شورای برنامه ریزی و توسعه استان مجوز ساخت بنا با متراژ  مشخصی را دریافت نموده اند.

۲) افراد بدون دریافت مجوز ساخت و ساز از مبادی ذیربط طی سنوات گذشته اقدام به ساخت وساز با مساحت های متفاوت برای سکونت و نگهداری از درختان اقدام کرده اند.

گروه سوم شامل مجموعه هایی است که بدون دریافت مجوز از مبادی ذیربط در اراضی ملکی و یا مستثنیات اقدام به تفکیک وایجاد باغ شهری و فروش به افراد مختلف نموده اند.

این دسته از مجموعه های باغشهری توسط افراد محلی و با تغییر کاربری زمین های موجود در بخشهای مختلف و بدون شیوه استاندارد تفکیک شده و در بسیاری از موارد مشکلات زیادی را برای زمینهای زراعی اطراف خود بوجود آورده اند.

بر اساس ابلاغیه استانداری دو گروه اول در صورت قرار گرفتن در مجاورت شهر یا روستا با تعیین تکلیف نحوه آبیاری پس از طی فرآیند نه چندان پیچیده‌ای به محدوده خدماتی شهر یا روستای مجاور الحاق خواهند شد و از همه خدمات بهره‌مند می‌شوند.

مجتمع های باغ شهری که خارج از حریم و با فاصله زیاد به شهرها و روستاهای استان واقع شده‌اند نیز پس از تعیین تکلیف نحوه آبیاری مجوز شهرک گردشگری خصوصی دریافت می کنند.

وجود باغ‌شهرها از چالش‌های بزرگ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور است که به دلیل تعریف نشدن در شهرسازی، هیچ گونه قوانینی در خصوص آنها وجود ندارد و پدیده‌ای بلاصاحب و بدون متولی است.

این ویلاهای مجلل در اراضی کشاورزی یا مستعد کشت و زرع ایجاد شده‌اند و با تفکیک و خرد کردن زمین زراعی و ساخت و ساز در آن بزرگترین ضربه را به امنیت غذایی کشور به ویژه در شرایط تحریمی وارد کرده اند.

در بعد فرهنگی نیز با از بین بردن کشاورزی خرد و زمین داران کوچک روستایی را به کارگران خدماتی خود تبدیل کرده‌اند.

باغ شهرها همچنین با حمله به فرهنگ بکر و اصیل روستایی، مروج مصرف و تجمل گرایی در روستاها شده اند و فرهنگ شهری تأثیر گرفته از غرب را به دل روستا برده و از خودبیگانگی را سبب شده اند.

از طرفی در حالی که کم آبی در کشور غوغا می کند با مصرف زیاد منابع آب و خالی کردن سفره‌های زیرزمینی به شرایط سخت کنونی دامن زده‌اند.

نبود قانون در خصوص باغ ویلاها سبب شده استانداری فارس با ایده الحاق آن ها به شهر تلاش کند این قطعات را در پوشش ماده ۱۴ قانون زمین شهری که بر اساس آن به باغات مناطق مسکونی اجازه تفکیک و ساخت داده می‌شود، قرار دهد.

اتفاقی که سبب ارزش افزوده بخشیدن به یک تخلف آشکار، دور زدن قانون جلوگیری از خرد شدن و تفکیک اراضی کشاورزی و چراغ سبزی برای واحد‌های در حال احداث است که امیدوار خواهند بود با فرسایش زمانی مجوز دریافت خواهند کرد.

ماده ۱۴ قانون زمین شهری

باغاتی که فاقد کاربری مصوب خدمات و فضای سبز می باشند تبدیل به منطقه باغ مسکونی با ضوابط تفکیک و ساختمان سازی ویژه به شرح زیر هستند :

۱ـ۳ حداقل تفکیک افراز و تقسیم ۲۰۰۰ متر مربع با بلوک ساختمانی ۲۰ درصد و حداکثر سطح اشغال ۱۰ درصد.

در صورتیکه مالک مایل به استفاده از تراکم بیشتر باشد در مقابل افزایش مساحت قطعات تفکیکی اجازه احداث ساختمان با تراکم و طبقات بیشتر به شرح زیر داده می شود :

۲ ـ ۳ در قطعات ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ متر مربع اجازه استفاده از تراکم ساختمانی ۳۰ % با حداکثر سطح اشغال ۱۵ % سطح زمین.

۳ ـ ۳ در قطعات تفکیکی ۵۰۰۰ متر مربع به بالا اجازه استفاده از تراکم ساختمانی ۴۵ % با حداکثر سطح اشغال ۱۵ % سطح زمین.

نظر بدهید

زدن بنزین سرد در اول صبح چه فایده ای دارد؟

گزارش استاندار از کمبود ۴۰ هزار قطعه زمین برای مسکن ملی تا تغییر مدیران کل و انواع باغشهری ها در استان فارس

 

با عضویت در  کانالها زیر از اخبار اول فارس آگاه شوید

اشاره 1

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

در کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

 کانال بله

مطالب مرتبط

جزئیات تخریب یک باغ‌شهری ۴۰ هزارمتری در منصورآباد شیراز

تخریب باغ‌شهری‌های غیرمجاز در منطقه داریون شیراز

تصاویری از تخریب ۲۲۷ باغ شهری و ساختمان غیرمجاز در منطقه قره باغ شیراز

نظرات

  • مجید

    تاریخ : ۷ - مرداد - ۱۴۰۲

    طرحی خوب وآینده آن روشن است زیرا اگر می‌خواهیم مشکل بی آبی را حل کنیم باید به کشاورز امکانات لوله گذاری ویک روش جایگزین کشت برنج وهندوانه و.. را به آنان پیشنهاد بدهید


  • عبد حق

    تاریخ : ۷ - مرداد - ۱۴۰۲

    بسیار عالی منطقه هفت برم دشمن بیاری


  • سعید یوسفی

    تاریخ : ۷ - مرداد - ۱۴۰۲

    باعث شرمساریه زندگی کردن در کشوری که مسئولین آن مثل آب خوردن جریمه تخلف های بزرگ رو منبعی برای پول درآوردن خود بکنه و تشویقی برای متخلفان آینده برای تخلف بیشتر


  • پوریا

    تاریخ : ۷ - مرداد - ۱۴۰۲

    املاک داخل واطراف شهر ها باقیمت نجومی معامله میشه بعد کشاورز بیچاره در این سالهای بی ابی اگر بخواد زمین خودش رو بفروشه وامرتر معاش کنه تا از گرسنگی نمیره امنیت غذایی کشور رو به خطر انداخته ولی الاغ زاده ها هرجایی که دوست دارن ویلا وباغ شهری ساختن


  • داستان حیدری

    تاریخ : ۶ - مرداد - ۱۴۰۲

    من باغ سه هکتاری سند ۶۰ ساله دارم با درختان به بسیار مرغوب و انگور به خاطر انتیت باغ و اسیب عشایر کوچ رو چرا از حصار کردن ایراد میگیرن یک رزمنده سر تا پا مجروح ومعلولم چرا هر لحظه باید تن وبدنم از ترس تخریب بلرزد.مسئولین لایق جرات کنند مستقل تصمیم بگیرند دها خانواده از قبل این باغ بهرمند میشوند.محل زادگاه وخاک پدری است باغ شهر وعشرت کده نیست هنوز بعد از پانزده سال برای تفریح نرفته ام از صبح تا غروب در ان زحمت میکشم هفت برم دشمن زیاری


  • بردیا

    تاریخ : ۵ - مرداد - ۱۴۰۲

    من الان خونه ندارم و هر متر مربع زمین توی شهر ما بالای پنج ملیون هست
    چرا منی که زمین پدریم پونصد متری شهر هست نتونم توی زمین خودم خونه بسازم ؟هم چاه اب داریم هم برق داریم چندین شریک هستیم و هیچ کدوم از بچه های این زمین دارها خونه ندارن
    و نمیتونن توی زمینهای خودشون خونه بسازند


  • بردیا

    تاریخ : ۵ - مرداد - ۱۴۰۲

    با توجه به مقوله کم آبی توی شهرها و روستا چرا نباید هر کشاورزی که برا خودش چاه اب داره بتونه توی زمینش یه ساختمان مناسب سکونت داشته باشه؟


  • جانم رهبر

    تاریخ : ۵ - مرداد - ۱۴۰۲

    این فکر خوب باعث درآمد برای شهرداری ها و بخش های استان میشود و وهم باعث رضایت مردم و هم اینکه باعث سودآوری در تمام زمینه ها از حمله اداره آب اداره برق اداره گاز میباشد و باغشهریها ملزم به رعایت قوانین فرهنگی اسلامی میشوند


  • ارش کمانگیر

    تاریخ : ۴ - مرداد - ۱۴۰۲

    فقط پول میخان همین برای همچین چیزی پول زیادی هم میگیرن گه بگی خرابش کنم بهتره ????فقط ببینید حالا


  • ارش کمانگیر

    تاریخ : ۴ - مرداد - ۱۴۰۲

    فقط پول میخان همین برای همچین چیزی پول زیادی هم میگیرن گه بگی خرابش کنم بهتره ????فقط ببینید حالا


  • رها

    تاریخ : ۴ - مرداد - ۱۴۰۲

    کاش زودترتکلیف باغشهرهاروشن شود


  • صادقیان

    تاریخ : ۳ - مرداد - ۱۴۰۲

    طرح خوبیه. مردم از سردرگمی نجات پیدا میکنن


  • شیرازی

    تاریخ : ۲ - مرداد - ۱۴۰۲

    سلام و سپاس از مسولینی که برای اولین بار با درایت و اندیشه ورزی وتفکیک شرایط تصمیم گیری کردند .به نظر بنده اول با ازبین رفتن باغهای اطراف شهر و حفظ باغ شهری‌ها به ریه شهر شیراز کمک شده است.دوم .از انتقال ثروت به کشورهای همسایه عملا و منطقی جلو گیری شده است.کار در روستا ها ایجاد شده است .کارگر روستایی در محل خود کار می کند.ابادی زمین که یکی از رسالت های انسان است با محوریت توسعه منطقی و مورد نیاز شکل گرفته است.سر مایه های پراکنده جمع آوری می شود و ۷موجب رونق اقتصادی است.و…..


  • کریمی

    تاریخ : ۲ - مرداد - ۱۴۰۲

    قانون بد بهتر از بی قانونی است اگر باغ شهرها ساماندهی شوند هم به توسعه روستا و هم جلوگیری از مصرف بی رویه آب خواهد شد و هم قشر متوسطی که باغ دارند در آسایش و آرامش خواهند بود


  • ناشناس

    تاریخ : ۲ - مرداد - ۱۴۰۲

    فقط این را میدانم که این یک نیاز است که مردم هجوم می‌آورند و باغشهری میخرند حتما لازم دآرند


  • امید

    تاریخ : ۲ - مرداد - ۱۴۰۲

    کار بسیار درستی هست‌هر کی نداره حسودیش میشه.


  • ابراهیم فلاح

    تاریخ : ۱ - مرداد - ۱۴۰۲

    اجرای این طرح بسیار هوشمندانه است . در مقابل مضرات که مطرح شده مزایا زیر را دارد
    1-با توجه به خشکسالی کاشت برنج، گندم و ذرت نیاز به آب بیشتری نسبت به درختکاری دارند لذا کاشت درخت خیلی به آب کمتری نیاز دارد
    2-با توجه به زندگی آپارتمان نشینی و روحیه های خسته و افسرده ، داشتن محیط های خانگی با تقویت روحیه و شادابی جامعه می شود ضمن آنکه یک محیط امن و سالم برای تفریح خانواده ها خواهد بود .
    2-با توسعه باغ شهرها باعث رونق روستا چهل گردید و خیلی مشاغل در روستاها جان گرفتند و کوچ جمعیت از روستا به شهر معکوس گردیده است
    3-با دریافت سهم خدمات از باغ شهری ها و صرف این درآمد در روستاها باغ توسعه زیر ساخت های عمرانی، فرهنگی ، آموزش و بهداشت و … می گردد .
    4-درصورتیکه طرح بازگرداندن آب تصفیه شده به باغات اجرا گردد، توسعه بهره وری استفاده از منابع طبیعی ایجاد می شود .


  • فلاح

    تاریخ : ۱ - مرداد - ۱۴۰۲

    اجرای این طرح بسیار هوشمندانه است . در مقابل مضرات که مطرح شده مزایا زیر را دارد
    1-با توجه به خشکسالی کاشت برنج، گندم و ذرت نیاز به آب بیشتری نسبت به درختکاری دارند لذا کاشت درخت خیلی به آب کمتری نیاز دارد
    2-با توجه به زندگی آپارتمان نشینی و روحیه های خسته و افسرده ، داشتن محیط های خانگی با تقویت روحیه و شادابی جامعه می شود ضمن آنکه یک محیط امن و سالم برای تفریح خانواده ها خواهد بود .
    2-با توسعه باغ شهرها باعث رونق روستا چهل گردید و خیلی مشاغل در روستاها جان گرفتند و کوچ جمعیت از روستا به شهر معکوس گردیده است
    3-با دریافت سهم خدمات از باغ شهری ها و صرف این درآمد در روستاها باغ توسعه زیر ساخت های عمرانی، فرهنگی ، آموزش و بهداشت و … می گردد .
    4-درصورتیکه طرح بازگرداندن آب تصفیه شده به باغات اجرا گردد، توسعه بهره وری استفاده از منابع طبیعی ایجاد می شود .


  • باهر

    تاریخ : ۱ - مرداد - ۱۴۰۲

    بهمبن دلیل اکنون باغات انگور در قسمت جنوبی جاده شیراز به خرامه بصورت گسترده در آنها در حال ساخت ساختمان هستند تا آنها را به مسکونی تبدیل کنند چون بعداز انقلاب هم بخش زیادی ازباغات ابتدای جاده ، مسکونی و جزو شهرک سعدی گردید.
    طی سالهای گذشته بطورمکرر قسمت شمالی جاده که منطقه حفاظت شده بمو‌ هست بطور مکرر آتش زده اند و می زنند تا خالی از پوشش گیاهی گردد و آنرا تصاحب و تبدیل به مسکونی کنند.
    این موافقتها فقط تشویق خیانت کاران به تخریب هر چه بیشتر محیط زیست مملکت که محل جمع آوری آب شیرین مصرفی و تغذیه سفرهای زیر زمینی است، می باشد.