خواستید« ازدواج مجدد » کنید حواس تان به این چیزها باشد/تست آمادگی ازدواج
شروعی دوباره را با انگیزه و بدون ترس تجربه کنید. با اصول و اطلاعات کافی و در زمان مناسب وارد رابطه جدید شوید. شروعی دوباره برای افرادی که به دلیل طلاق یا مرگ همسر، فقدان همسر را تجربه کرده اند. البته ازدواج دوباره معمولا با چالشهای زیادی روبرو میشود. چرا که به دلیل شرایط فرهنگی، داشتن فرزند، از دست دادن اعتماد نسبت به شریک زندگی و… ازدواج مجدد میتواند به دغدغهای بزرگ تبدیل شود. بسیاری از این دست مسائل باعث میشود که شما نسبت به ازدواج مجدد دچار سردرگمی شوید.
ازدواج مجدد
ازدواج مجدد، میتواند یکی از نقاط عطف زندگی هر فردی باشد. مخصوصا در مورد کسانی که یک بار طلاق را تجربه کرده اند و رضایت زناشویی لازم را نداشته اند. ازدواج مجدد فرصتی برای آرامش و خوشبختی کنار همسر جدید است. هر چند که در ازدواج مجدد شما تجربه بیشتری نسبت به گذشته دارید و نسبت به معیارهای انتخاب همسر آگاه تر شده اید، با این حال به دلیل چالشهای پیش رو دقت بیشتری نیز لازم دارید. ازدواج با مرد مطلقه و یا ازدواج با زن مطلقه دارای پیچیدگیهای بیشتری است که نیاز به تامل بیشتری خواهید داشت. حتی ازدواج بعد از فوت همسر در شرایطی که فرزندی وجود داشته باشد، میتواند اوضاع را به همان اندازه طلاق دشوار بکند.
زمان مناسب برای ازدواج مجدد
فرایند سازگاری با مرگ همسر یا طلاق و از دست دادن یک رابطه باید به خوبی طی شود تا شما آمادگی ازدواج مجدد را داشته باشید. معمولا در مواردی که طلاق ناگهانی اتفاق افتاده یا همسر به شکل ناگهانی فوت کرده است، نیاز به طی کردن زمانی در حدود ۶ ماه تا ۱ سال هست تا فرد با اتفاق افتاده کنار بیاید.
معمولا بعد از اتمام یک رابطه شما مراحلی را باید طی کنید. این مراحل شامل انکار، خشم، غم و نهایتا پذیرش میباشد. این مراحل بسیار شبیه به مراحل شکست عشقی میباشد. بعد از طی کردن این مراحل، آمادگی روحی فرد برای ورود به یک رابطه جدید در سطح قابل قبولی میباشد. بهتر است ازدواج در زمانی صورت گیرد که به خاطر فرار از تنهایی و افسردگی نباشد.
آماده شدن برای ازدواج مجدد
اگر به ازدواج مجدد فکر میکنید و در این مورد نگرانیهایی دارید بهتر است موارد زیر را بررسی کنید تا برای ورود به یک ازدواج جدید آماده شوید. همان طور که گفته شد بهتر است مدت زمان حداقل ۶ ماهه ای از رابطه قبلی تان گذشته باشد.
مرحله اول: اولین کاری که نیاز دارید انجام دهید این است که رابطه قبلی خود را بررسی کنید. این کار به این دلیل است که شما درک روشنی از علل شکست آن پیدا کنید. در واقع قرار نیست شما خودتان را سرزنش کنید، بلکه فقط مهم این است که سهم خودتان از شکست را شناسایی کرده و بپذیرید که شما هم در آن نقش داشته اید.
مرحله دوم: اگر مرحله اول به خوبی انجام شده است، باید هدف گذاری کنید. اهداف و انگیزههای ازدواج خود را مشخص کنید که از این ازدواج جدید چه انتظاراتی دارید. دانستن این امر کمک میکند که هم فرد مناسبی را پیدا کنید و هم اینکه در جلسه خواستگاری با همسر آینده تان صریح باشید تا او بداند که وارد چه خانه ای با چه شرایطی خواهد شد و از او چه انتظاراتی میرود.
مرحله سوم: بعد از پیدا کردن فرد مورد نظر با او صادق باشید و انتظاراتتان را روشن بیان کنید. سعی کنید چیزی را از او مخفی نکنید. خوب است که در مورد گذشته خود روشن برخورد کنید و نقاط ابهامات را برای فرد جدید برطرف کنید. اما لزومی ندارد که تمامی جزئیات را برای او بازگو کنید. از تعریف کردن بیش از حد بپرهیزید. همسر جدید شما قرار نیست جایگزین فرد مقابل شود بلکه او جایگاه خودش را خواهد داشت.
چالشهای ازدواج مجدد
ازدواج مجدد هم برای مردان و هم برای زنان چالشهای متعددی ایجاد میکند. اصولا اگر در مدت زمان کمی بعد از طلاق، به ازدواج فکر کنید و برای آن اقدام کنید چنین به نظر میرسد که از اول پای کس دیگری در میان بوده است. یا اگر بعد از مرگ همسر این کار را بکنید ممکن است فشارهای فرهنگی مانع شما شوند و از شما انتظار داشته باشند زمان بیشتری صبر کنید. همچنین در صورتی که برای فرار از تنهایی و افسردگی بخواهید به ازدواج رو بیاورید به ازدواج موفق دست نخواهید یافت. به علاوه چالشهای موجود با مسائل ازدواج در سن بالا نیز مواجه باشید. در ادامه به چالشهای مرتبط با جنسیت و و فرزندان پرداخته ایم.
چالشهای مرتبط با فرزندان
یکی دیگر از چالشهای ازدواج مجدد، فرزندان میباشند. فرزندان بسیار خردسال ممکن است با این مسئله راحت تر کنار بیایند به ویژه هنگامی که والدشان فوت شده باشد. در مورد طلاق این پذیرش دشوارتر میشود. لازم است به فرزندان طلاق در مورد چرایی بهم خوردن ازدواج قبلی توضیحات داده شود و به او گفته شود که قرار نیست فرد جدید جای والد دیگر را بگیرد.
ازدواج با همسر سابق یعنی مادر یا پدر فرزندتان آرزوی وی میباشد، پس پیش از ازدواج مسائل مختلف را با فرزندتان حل کنید. بهتر است مسائل مرتبط با حضانت نزی روشن شده باشد تا در زمان ازدواج مجدد چالشی ایجاد نشود. همسر جدید باید نسبت به فرزندان پذیرش داشته باشد. در غیر این صورت وادار کردن وی به پذیرش بچهها میتواند عواقب بدی هم برای کودک هم والد ایجاد نماید.
دلیل شما برای ازدواج باید عشق و علاقه باشد. البته این اولین دلیل است، اما کافی نیست. شما باید در مسیر علاقه و محبت کمکم و آرامآرام پیش بروید تا فرصت کافی برای بررسی سایر جنبههای زندگی مشترک و ارزیابی موضوعات مهم دیگر را داشته باشید. شما باید پیش خودتان به این اطمینان برسید که دلیلتان برای ازدواج مجدد مثلا نیاز بچهها به پدر یا مادر، یا به این دلیل که فکر میکنید ازدواج میتواند زخمهایتان را التیام بدهد یا شما را از اندوه برهاند، نیست.
اجازه دهید خرد، راهنمای قلبتان باشد. صبر و خود کنترلی را تمرین کنید. وقتی هر چیزی را که برایتان مهم است بررسی کردید و از این که چیزهایی تحت کنترل شما نیست آزرده نشدید و پذیرفتید تواناییهایی دارید که امور تحت کنترلتان را مدیریت کنید، میتوانید به قلبتان اجازه بدهید بیقید و شرط عشق بورزد. اگر زندگی به شما فرصتی دوباره داده است، پس تمام تلاشتان را بکنید تا بیشترین بهره را از آن ببرید.
آیا آمادگی ازدواج را دارید؟
دستیابی به آرامش و احساس خوشبختی یکی از دلایل اصلی بسیاری از جوانان برای ازدواج است. قرآن کریم، ازدواج را لازمه تمام هستی میداند. در قرآن کریم آمده است که: «ما از هر جنس دو جفت آفریدیم» زوجیت در تمام هستی حاکم است؛ ازجمله نباتات و حیوانات و این مسئله در انسان بهوضوح دیده میشود.
تفاوت مهمی که انسان با سایر موجودات دارد، در این است که ازدواج در انسان باید با ضوابط و مقررات خاصی صورت گیرد تا قداست و حرمت خانواده حفظ شود، اما در بین ما افرادی نیز وجود دارند که مجردند و ترجیح میدهند همچنان مجرد بمانند و یا دیرتر ازدواج کنند.
در اینجا تستی طراحیشده تا شما با کمک آن بتوانید بسنجید که آیا آمادگی ازدواج رادارید و یا هنوز احتیاج است که مجرد بمانید.
۱.آیا زمانی که مادر و پدری را به همراه فرزند کوچکشان میبینید، غبطه میخورید؟
الف: بله
ب: خیر
ج : گاهی اوقات
۲.آیا زمانی که یک زوج جوان را در حال خنده میبینید، افسوس میخورید؟
الف: بله
ب : خیر
ج : گاهی اوقات
۳.آیا همچون گذشته از اوقات تنهاییتان لذت میبرید؟
الف : بله
ب : خیر
ج : گاهی اوقات
۴.زمانی که در جمع دوستان متأهل هستید، به خود میگویید که ایکاش من هم متأهل بودم؟
الف: بله
ب : خیر
ج : گاهی اوقات
۵.آیا شده که تابهحال حضور شخصی از جنس مخالف، شمارا دگرگون کند؟
الف : بله
ب : خیر
ج : گاهی اوقات
۶.آیا تاکنون به این موضوع فکر کردهاید که تنهایی دیگر بس است؟
الف: بله
ب : خیر
ج: گاهی اوقات
۷.آیا تاکنون برایتان پیشآمده که شادیتان را بخواهید به کسی از جنس مخالف، انتقال دهید؟
الف : بله
ب : خیر
ج: گاهی اوقات
۸.آیا شما موسیقیهای آرام گوش میدهید؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
۹.آیا شده زمانی که پشت ویترین یک فروشگاه هستید، احساستان به شما بگوید برای کسی هدیهای بخرید؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
۱۰.آیا رنگ زندگی برای شما تغییر کرده است؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
۱۱.آیا شده در چند ماه اخیر، لبخند فردی، امید را در دلتان زنده کند و نگاه شما به زندگی تغییر کند؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
۱۲.زمانی که پدر مادرتان میگویند، دیگر زمان ازدواج فرا رسیده است، اخم نمیکنید؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
۱۳.آیا بهتازگی در خیالتان مراسم خواستگاری را مرور میکنید؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
۱۴.آیا اخیراً برایتان پیشآمده عاشق کسی شده باشید، اما حجب و حیا اجازه ندهد آن را با او در میان بگذارید؟
الف: بله
ب: خیر
ج: گاهی اوقات
نتیجه
اگر به۱۰گزینه پاسخ بلی دادهاید، به این معنی است که نیاز به ازدواج در وجودتان احساس شده است و شما آمادگی ازدواج را دارید.
اگر به ۱۰ گزینه پاسخ خیر دادهاید، به این معنی است که نیاز به ازدواج هنوز در وجودتان احساس نشده است.
اگر به هفت گزینه پاسخ گاهی اوقات دادهاید به این معنی است که هنوز سردرگم هستید و نمیدانید که باید ازدواج کنید یا نه، همچنان مجرد بمانید.
آدم عاقل دو بار که نباید گزیده بشه